Как да премахнете ребрата на барабана на пералня

Как да премахнете ребрата на барабана на пералняРаботата на пералнята до голяма степен зависи от нейните спомагателни части. По този начин, благодарение на специалните издатини, разположени в барабана, прането се обръща по време на пране, което позволява на домакинския уред да поддържа нещата чисти и да премахва силни замърсявания. Това са ребрата на барабана или, както се наричат ​​още, „чипове“. Те могат да бъдат ляти и метални, или пластмасови и подвижни.

Това е вторият вид резервни части, които са склонни да се разхлабват и дори да се откопчават от мястото си. В такава ситуация е необходимо да се отстранят ребрата на барабана на пералната машина за последващо сигурно закрепване на елементите. Ако имате определени инструменти, можете да направите това сами, без помощта на специалист.

Демонтаж и надежден монтаж на барабанни ребра

Преди да започнете работа, трябва да подготвите необходимите инструменти. Това:

  • строителен сешоар;
  • малка бормашина с тънко свредло;
  • права отвертка;
  • строителни пластмасови връзки с дължина минимум 30 см.

За да премахнете реброто, трябва леко да го преместите към отворената врата на люка.

За да предотвратите счупването на частта по време на демонтажа и да се движите по-лесно, задната й страна трябва да се нагрее със сешоар за 1-2 минути и след това да се издърпа към вас и нагоре; под частта могат да останат фабрични крепежни елементи и отломки - те трябва да бъдат изваден от барабана.

Следващата стъпка е да създадете дупки за нови крепежни елементи. Малко вляво (около 3-5 mm) от вдлъбнатината за фабричните ключалки трябва да направите маркировки с маркер с дължина приблизително 0,5 cm. Имате нужда от четири такива маркировки: близо до средната и далечната ключалка от двете страни на реброто. Сега, като използвате компактна бормашина, трябва да пробиете дупки с желаната дължина.с помощта на гравьор изрязваме продълговати дупки

В получените отвори от лявата страна на реброто трябва да се вкарат големи строителни връзки, така че да висят свободно от средата на калника. Сега трябва да коригирате очите - скобите на самата неравност спират. Те се намират в самия барабан между отворите за ключалките: правилното им положение е под ъгъл от 45 градуса. Това може да стане с помощта на шлицова отвертка.

Когато скобите са поставени, можете да започнете да инсталирате реброто. Свободният край на вратовръзката трябва да се вкара в левия отвор за закрепване и да се издърпа през десния, така че вратовръзката да мине под барабана и да се върне вътре. След това прокарайте свободния му край във втория отвор на реброто, пробит от дясната му страна. На този етап ограничителят трябва да се движи свободно напред и назад.отрежете краищата на скобите с резачки за тел

За да закрепите реброто, трябва да го загреете отново със сешоар за 1-2 минути и да го фиксирате върху очите с движение "издърпване". Остава само да затегнете връзките плътно, да „отхапете“ излишните „опашки“ с телени резачки и да използвате шкурка, за да отстраните острите краища на разфасовките. Последното е необходимо, така че острите ъгли да не разкъсват нещата по време на пране.

Какво се случва, ако премахнете един висящ ръб?

Забелязвайки, че едно ребро в пералнята е разхлабено, някои собственици на домакински уреди не бързат да го поправят или да го заменят с нов. Те смятат, че в барабана има още две брони, които изпълняват задачата си, което означава, че липсата на трета няма да повлияе на резултата от устройството. Това мнение е погрешно и има две причини за това.

Първо: благодарение на наличието на три ребра, прането се разпределя равномерно в барабана по време на пране, което означава, че всеки артикул е снабден с необходимата грижа и почистване. Ако едната броня липсва, възниква дисбаланс в барабана, нещата започват да се натрупват в една посока и да се обръщат неравномерно. Ако в същото време амортисьорите в домакинския уред все още са разхлабени, такова „наднормено тегло“ в една посока ще доведе до подскачане на пералнята при интензивна работа и центрофугиране.

Втората причина е възможна повреда на нещата. Ушите, разположени под реброто, са доста остри. В нормално състояние те са здраво затворени с ръб, но ако ситуацията се промени, дрехите започват да се придържат към тях, което води до появата на дупки в нещата.дупка в дрехите след SM

Ето защо не трябва да пренебрегвате правилното и надеждно фиксиране дори на такава незначителна част като ребро на барабана. Докато не е осигурено, по-добре е да откажете прането: дори ако пералнята работи един цикъл без повреда на нещата и самия уред, вторият може да бъде фатален за любимите ви дрехи.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня