Как да премахнете долния панел на пералня LG

Как да премахнете долния панел на пералня LGНай-често, за да диагностицирате или ремонтирате пералня, не е необходимо да я разглобявате изцяло, така че не се страхувайте да се справите с проблема сами. Често ще бъде достатъчно просто да премахнете долния панел на пералнята LG, което ще ви позволи да получите достъп до повредената част. Как да направите това правилно, какви инструменти са полезни за това и дали има някакви специални тънкости в този процес - ще обсъдим подробно в днешната публикация.

Характеристики на премахване на тесен панел

„Домашните помощници“ с предно зареждане от марката LG имат тесен пластмасов панел, разположен директно под предната стена на корпуса на пералнята, който е не само много удобен, но и много бърз за премахване. За да направите това, имате нужда само от отвертка Phillips, малко свободно време и нашите инструкции.

  • Първо отворете капака, който крие щепсела на филтъра за отпадъци. Ако не можете да отворите люка със собствените си ръце, опитайте да отворите люка с нож, пила за нокти или друг тесен и доста дълъг предмет.
  • Намерете държащия винт на панела до капака на филтъра за прах и го развийте.Панелът на LG е закрепен с резета и винт
  • Сега трябва да вземете пластмасовия панел по ръбовете с две ръце и да го дръпнете към себе си с малко сила. При тази процедура е много важно да не дърпате твърде силно, в противен случай може случайно да откъснете маркуча за аварийно източване на вода, разположен близо до щепсела на филтъра за отпадъци.

Няма нужда да развивате тапата на филтъра, тъй като тя изобщо не пречи на свалянето на панела.

Когато ремонтът или проверката приключи, същите инструкции ще ви помогнат да инсталирате панела на мястото му, само в обратен ред.Не забравяйте първо внимателно да поставите маркуча за аварийно източване в отвора му и се уверете, че панелът не премазва маркуча за източване. Закрепете панела с ключалките, като го натиснете и последната стъпка е да завиете обратно винта. По този начин демонтажът и монтажът на панела отнема само три бързи стъпки, с които всеки собственик на пералня може да се справи.

Защо да демонтирате този елемент?

И накрая ще отговорим на въпроса: защо изобщо да премахваме този панел, ако повечето части в долната част на пералнята могат да се проверят през липсващото дъно на кутията? Въпреки че повечето от елементите се виждат през дъното на машината, особено ако първо внимателно поставите домакинския уред настрани, не всеки компонент на устройството може да бъде изваден през дъното.

Например, охлювът се вижда ясно през дъното на кутията, но не може да бъде премахнат по този начин, тъй като зад долния панел има два крепежни елемента, които могат да се развият само след демонтиране на тесния пластмасов елемент. Именно поради това охлювът и много други ключови компоненти на пералнята могат да бъдат премахнати само след демонтиране на долния панел. В този случай процесът ще изглежда така:не забравяйте да почистите филтъра за охлюви и отпадъци

  • отстранете долния панел;
  • развийте двата винта;
  • отстранете тръбите от кохлеята и развийте помпата;
  • Изваждаме самия охлюв през дъното на корпуса.

В крайна сметка, когато извършват ремонт, домакините често просто не могат без частично разглобяване на пералнята LG и демонтиране на долния панел, но определено не трябва да се страхувате от този процес, защото отнема само няколко минути.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня