Програма за смесени тъкани в пералня

изберете програма за смесени тъканиМного хора днес предпочитат дрехи от смесени тъкани. Той е достъпен, практичен и евтин. За да се грижат за такива неща, пералните машини LG имат режим със същото име. Нека поговорим за характеристиките на тази програма за пране.

Как работи този алгоритъм?

Режимът „Смесени тъкани“ в пералнята е предназначен да се грижи за комбинирани материали, които комбинират както изкуствени, така и естествени влакна. За да не се свие, перете на ниска температура – ​​30-40°C. Възможно е ръчно да увеличите температурата до 60 градуса, но някои синтетични тъкани могат да се деформират в гореща вода, така че трябва да внимавате с това.

Ако се съмнявате относно температурата на пране, винаги гледайте етикета на артикула. Той показва не само състава на тъканта, но и допустимите температурни условия. Ако дрехите не са силно замърсени, по-добре е да се ограничите до стандартните 30-40 градуса за режима „Смесени тъкани“.

По подразбиране режимът на центрофугиране „Смесени тъкани“ се изпълнява със скорост 800 об./мин.

Скоростта на центрофугиране също може да се регулира надолу или нагоре. Увеличаването на скоростта обаче може да доведе до деформация на тъканта, така че е по-добре да не поемате рискове.допълнително изплакване

Алгоритъмът „Смесени тъкани“ може да бъде свързан с някои допълнителни функции, предоставени на вашата пералня LG, например „Допълнително изплакване“ или „Лесно гладене“. Тогава ще има по-малко гънки върху нещата и прахът от влакната ще бъде напълно измит.

Смесени тъкани могат да се зареждат в пералнята LG, дори ако Smart няма програма за смесени тъкани. Достатъчно е да изберете подобен режим, с температура на цикъла до 40°C и скорост на центрофугиране до 800 об./мин. Резултатът няма да бъде по-лош.

Какъв вид плат е това?

Смесените тъкани са достъпни, издръжливи и с ниска цена. Комбинираните материали имат уникални характеристики, така че такова облекло запазва външния си вид и свойства дори след няколко години постоянна употреба. За да носите любимите си неща дълго време, трябва да се грижите правилно за тях. Производителят предоставя всички препоръки за грижа на етикета на продукта.

Смесените тъкани включват тъкани, които съдържат няколко вида влакна.

Материалите могат да бъдат изработени от изкуствени и естествени влакна. Много е трудно да се назове процентът на нишките - нови, подобрени текстилни изделия с подобрени свойства непрекъснато се измислят и въвеждат на пазара. От смесени платове се шият:видове смесени тъкани

 • домашни дрехи;
 • бельо;
 • униформа;
 • спортни дрехи;
 • туристическа униформа;
 • връхни дрехи и др.

Смесените тъкани са много разпространени в Русия и света. Нека поговорим за смесите, които най-често се използват в леката промишленост.

 • Таслан. Смесена тъкан, състояща се от полиамид, допълнена от рипсово тъкане, подсилващи нишки и въдица. Тук има и защитна импрегнация. Материалът е много устойчив на износване и не подлежи на деформация.
 • Дуспо. Смесена тъкан, състояща се от полиамид, допълнена от гладко тъкане. За да направи материала по-малко подложен на износване, той се обработва със защитно импрегниране.
 • Тиси. Сместа съдържа памучни и полиестерни влакна. Това е "дишаща" материя, не се мачка и е устойчива на издухвания и гънки.Често се използва при шиене на униформи, по-специално медицински костюми.
 • Тафта. Това е еластична материя с блясък. Материалът блести на светлината. Съчетава полиестерни и найлонови влакна.
 • Оксфорд. Съдържа найлон и полиестер. Синтетичните влакна са допълнени с влагоустойчива импрегнация. Често се използва при шиене на връхни дрехи.
 • памет. Уникална мемори материя. Съдържа синтетични влакна, но има варианти с добавяне на памучни нишки. Съотношението на естествените и изкуствените влакна трябва да бъде не повече от 30 към 70, в противен случай материалът ще загуби способността си да „помни“.

Това е само малка част от съществуващите смесени материали. Всички тези тъкани обаче се перат по един и същи начин - на един и същи режим, при температура не повече от 40 градуса. Трябва да въртите нещата със скорост не повече от 800 оборота в минута.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня