Смазка за амортисьори на пералня Samsung

Смазка за амортисьори на пералня SamsungОбикновените амортисьори са една от най-важните части на домакинските уреди. С течение на времето обаче те могат да се повредят, което ще доведе до различни шумове, вибрации и дори повреда на други механизми. За да се премахнат всички тези последствия, ще са необходими скъпи ремонти. Можете да го избегнете, но за да направите това, ще трябва да третирате системата със специално съединение. Днес ще разберем как да смажем амортисьорите на пералня Samsung и как да удължим тяхната работа.

Какво трябва да бъде лекарството?

Добрите смазочни материали винаги решават проблемите, свързани с износването на амортисьора. Обработката с такъв състав увеличава устойчивостта на движение на пръта, а това от своя страна елиминира дисбаланса и други технически неизправности. Лубриканти като Solidol и WD-40 няма да ви помогнат; намаляват съпротивлението, а не го увеличават. Тук са необходими други смеси с уникален състав, които ще могат да създадат вискозно триене и гладко движение на амортисьорите. Този продукт трябва да се нанесе върху външната част на пръта и върху уплътнението.

Основната трудност винаги е намирането на подходящо решение. Точно преди да го потърсите, трябва да вземете предвид някои важни фактори. Те са:какъв вид смазка трябва да се използва за амортисьори на пералня

  • във вида на смазката;
  • в съвместимостта му с материалите, от които е направен амортисьорът;
  • в качество и лекота на използване.

Смазката трябва да се нанася само върху външната повърхност на пръта и уплътнението на амортисьора, в противен случай прахът ще полепне върху пластмасовата повърхност на частта.

Изключително важно е да проверите дали избраният продукт е подходящ за материалите, от които са направени амортисьорите. По правило производителят пише за такива неща върху опаковката на веществото. Не забравяйте и за необходимостта от закупуване на висококачествен разтвор с гъста консистенция.Това ще помогне за предотвратяване на износването и корозията на амортисьорите.

Кой е най-добрият начин за смазване?

За да могат амортисьорите да получат правилното смазване, трябва да вземете решение за неговия тип. Вашият избор определя колко дълго ще работят. Много малко композиции са подходящи за нашите цели.

  • Смазка за амортисьори REXANT. Този продукт се е доказал не само при обработката на врати и брави, но и при работа с домакински уреди. Поради високия си вискозитет, той помага за неутрализиране на триенето и също така насърчава гладкостта и намаленото износване на частите. Има доста широк температурен диапазон и остава ефективен както при ниски, така и при високи температури. Обемът на опаковката е 2 мл. Освен това се предлага във формат силиконово масло.Силиконов демпферен лубрикант
  • Универсален продукт VMPAUTO SILICOT с флуоропласт. Тази опция има гъста консистенция без цвят и мирис, работи при ниски и високи температури (-50° до +230°) и не се влияе от вода. Използва се както за перални и мебели, така и за ВиК инсталации и перални машини. Перфектно смазва части, които са в постоянен контакт с вода. Въпреки малкия обем, продуктът може да се използва многократно.
  • Маслото Rexant PMS-100 също е добър избор. С широка гама от приложения, той е подходящ за защита на проводници и обработка на механични части. Лекарството се разпределя лесно върху повърхности, има прозрачен цвят и неутрализира триенето. Уникалните характеристики включват устойчивост на радиация, непроводимост и инертност. Освен всичко друго, решението работи добре при обработката на термопластични материали и предотвратява слепването им.
  • Стик пакет MS sport VMPAUTO с флуоропласт. Това е силиконова смазка с водоотблъскващо и антифрикционно действие. Нанесете върху гума, метални повърхности, дърво и пластмаса. Устойчив е на отмиване с вода и предпазва механизмите от корозия и замръзване. Нетоксичен и не оставя следи.подходяща смазка
  • Многофункционална смазка с флуоропластичен SPIKE.Той е водоустойчив и предназначен за всякакви триещи се части. Създава антистатичен защитен слой, който не изсъхва и не се разтича. Идеален за защита от корозия и напукване, премахване на скърцането и осигуряване на защита срещу ниски температури.
  • Плътна универсална смазка с флуоропластичен SMKPRO. Изработен е по специална формула, която помага за възстановяване на износените участъци от механизмите и прави тяхната работа по-плавна. Продуктът е гъвкав, лесен за нанасяне, а добрата адхезия позволява да се използва навсякъде. Трябва да се отбележи, че експлоатационният му живот е 3 пъти по-дълъг от този на конвенционалните силиконови продукти. Не пропуска влага, нанася се на плътен слой и има широк температурен диапазон, което го прави подходящ за използване в кафемашини, лагери и други механизми.

Не забравяйте да почистите амортисьорите от прах и други замърсители. По този начин ще помогнете на лубриканта да запази свойствата си и ще удължите ефективността си. Не използвайте видове течности, които не отговарят на изискванията на производителя, за да избегнете негативни последици при работата на пералната машина. Когато нанасяте смазка, не прекалявайте - излишъкът може да причини различни проблеми на уреда.

За да може вашата машина да служи добре и дълго време, е необходимо редовно да проверявате състоянието на амортисьорите и при необходимост да нанасяте повторно продуктите. Ако компонентите в системата са сменени, не забравяйте да смажете и тях. Това ще помогне да се избегнат проблеми в бъдеще.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня