Пералня Samsung не източва добре водата

Пералня Samsung не източва добре водатаАко пералнята Samsung не източва добре водата, тогава планираното пране едва ли ще продължи. Източването, което е твърде бавно или е спряло напълно, е сериозен проблем, който изисква незабавно внимание. Въпреки мащаба на проблема, можете да разрешите проблема сами и у дома. Предлагаме ви да не се колебаете и да започнете да диагностицирате, като следвате инструкциите стъпка по стъпка.

Защо източването е трудно?

Източването става трудно по определени причини. Някои от тях са прости и лесни за ремонт, други са мащабни и изискват много усилия и допълнителни инвестиции. Ето защо, преди всяка ремонтна дейност, извършваме първоначална диагностика и локализиране на повредата.

Следните аварии причиняват спиране или забавяне на дренажа.

 • Филтърът за прах е запушен. Пластмасовата спирала на „кофата за боклук” е първото препятствие, което среща водата по пътя от барабана на пералнята към канализацията. Това е мястото, където се утаяват повечето мръсотия и остатъци: ключове, монети, хартия, останала в предметите, които се перат, както и полепнала коса и скъсани копчета. Ако филтърът не е бил почистван дълго време, отворът се запушва напълно и оборудването спира да източва отпадъчната течност. Лесно е да избегнете проблеми - трябва редовно да извършвате превантивно почистване.
 • Дренажният маркуч е запушен. Това се дължи на твърде дебел слой котлен камък и сапун по стените на гофрирането. Често маркучът се притиска и притиска при преместване на оборудване на ново място.
 • Повреда на помпата. „Сърцето“ на дренажната система е помпата, която принуждава водата да бъде отстранена от барабана и да тече през тръбите, първо в маркуча, а след това в канализацията.Ако помпата се повреди, течността остава статична. Факторите, които водят до неизправности, включват производствени дефекти, износени части и блокиране на работното колело (косми или конци често се навиват около остриетата). Проблемът се решава чрез проверка на целия комплект един по един, като се започне от работното колело и филтъра за отпадъци.имаше проблем с помпата
 • Повреда на таблото за управление. Барабанът не се изпразва, ако контролният модул, поради изгорели микросхеми или системна повреда, не може да предаде сигнал към помпата, за да започне източването. Решението е да поправите или смените електронния блок.
 • Повреда на превключвателя за налягане. Често сензорът за ниво не работи и не показва данни за пълнотата на барабана. В този случай платката не получава сигнал за необходимостта от източване и не стартира помпата.
 • Неправилен монтаж на маркуча. За да може водата да „изтича“ от машината без проблеми, е необходимо правилно да прикрепите дренажния маркуч към пералната машина. Ако стандартите не се спазват, може да възникне „сифонен ефект“, когато поради въздушната възглавница течността не може да напусне барабана, въпреки усилията на помпата. Дължината на маркуча също е важна: ако се превиши препоръчителният размер от 1,5 м, възникват трудности с пълното изпомпване.
 • Неправилно окабеляване. Понякога неправилната инсталация на машината предотвратява източването. Например при поставяне на пералнята върху неравна повърхност се получават силни вибрации, които увреждат вътрешното електрическо окабеляване. В този случай е необходима намеса на специалист.

По правило повечето проблеми могат да бъдат коригирани на място чрез повдигане на маркуча или почистване на дренажния филтър. Но във всеки случай първо трябва да изпразните резервоара на пералната машина. Нашите инструкции стъпка по стъпка ще ви помогнат.

Как да премахнете водата от резервоара?

Ако водата не се оттича автоматично от барабана, ще трябва да го направите сами. При машините на Samsung процедурата за принудително (аварийно) източване не се различава от стандартната. Инструкциите какво да направите са следните.филтърът трябва да се почисти

 1. Намерете технически люк в долната дясна част на тялото на машината.
 2. Огънете вратата, поставете контейнер под отвора и развийте „кошчето за боклук“.
 3. Наклонете оборудването напред и го задръжте, докато цялата вода изтече от машината.

Аварийното източване в пералните машини Samsung се извършва през отвора във филтъра за боклук.

Ако водата не се оттича, първо трябва да почистите тръбите, свързани към филтъра. Възможно е маркучите да се замърсят. Когато този метод не помогне, ще трябва да спуснете маркуча в барабана и да изпомпате течността с помпа на трета страна.

Оправдан ли е ремонтът „направи си сам“?

Преди да се опитате да отстраните проблема сами, трябва да оцените възможностите и степента на повредата. Почти всеки собственик на пералня Samsung може да почисти филтъра за боклук и да регулира маркуча; много от тях могат да се справят със смяната и ремонта на помпата и работното колело, но само професионални сервизи са длъжни да диагностицират контролната платка и окабеляването. Не забравяйте, че съвременните перални имат сложен софтуер, който лесно може да бъде повреден при невнимателна намеса.

Когато ремонтирате пералня Samsung, помнете предпазните мерки: изключете машината от мрежата и водоснабдяването!

По-добре е да не поемате рискове и да не експериментирате и при първите признаци на повреда се свържете със сервизен център на Samsung за съвет.. Забранено е отварянето на корпуса и извършването на ремонт, ако пералнята е в гаранция или под напрежение.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня