Пералнята виси при изплакване

Пералня Indesit виси на цикъла на центрофугиранеНякои неизправности в пералната машина наистина могат да бъдат причинени от сериозни проблеми и изискват намеса на специалист. Но случаят, когато пералната машина спира в режим на изплакване, като правило не се отнася за тях. Тук проблемът често се крие в потребителски грешки или други дребни проблеми, с които можете лесно да се справите сами. По-долу ще говорим за причините за замръзване и какво да правим в този случай.

Откриваме разбивка въз основа на симптомите

Разбира се, никой не казва, че постоянното „спиране“ на машината не заслужава внимание, но няма нужда и да звучи аларма. Първо трябва да отговорите на няколко прости въпроса.

  • В какъв период от цикъла се случва замръзването - веднага щом започне изплакването, някъде по средата на изплакването или в края?
  • Колко редовно замръзва машината по време на изплакване - постоянно, периодично или не всеки път?
  • Самата машина как реагира на спиране - опитва ли се да завърти барабана или стои вкоренена на място?
  • Реагира ли машината, когато потребителят се опита да й даде команда, или няма реакция?

Всеки от отговорите на тези въпроси е важен при диагностицирането. Например, замръзване в средата на цикъла на изплакване показва сериозни повреди в контролния модул на машината, проблеми с двигателя, повреда на електронни компоненти или неизправности в самата програма. В този случай спрете прането възможно най-скоро, изчакайте, докато машината източи водата, извадете прането от барабана и се обадете на сервизния център; тук не можете да поправите нищо със собствените си ръце.отстранете всмукателния клапан от машината

Също така, проблем със замръзване в средата на цикъл може да означава проблеми в дренажната система или елементите на контролния панел, отговорни за това. Факт е, че по време на изплакване водата се сменя няколко пъти, тоест няколко пъти се налива и излива от резервоара. Съответно, проблемите с дренажа водят до това, че водата не може да влезе или да излезе от резервоара и след това програмата автоматично се спира.

Ако настъпи спиране в първите минути, това може да се дължи на факта, че устройството е било неправилно свързано към канализацията и в резултат на това водата не се задържа в резервоара, а напуска чрез гравитация. Машината няма време да загрее водата и да започне да изплаква, а след това реагира, като спира на факта, че в барабана няма вода. Същата грешка е типична за счупен пресостат или всмукателен клапан.неправилно свързан към канализацията

Ако програмата замръзне в самия край, при наближаване на цикъла на центрофугиране, това показва или проблем с нагревателния елемент, или че амортисьорната система е неизправна. Неговата задача е да намали нивото на вибрациите по време на предене, така че ако възникне повреда, амортисьорите вече не могат да потискат центробежната сила, което може да доведе до още по-големи повреди вътре в устройството. Платката открива невъзможност за стартиране на цикъла на центрофугиране и операцията се спира. Това не може да стане без професионален ремонт.

важно! В случай, че устройството не реагира на вашите команди, когато замръзне, трябва спешно да се свържете с професионалисти, тъй като вероятно имате работа с повреда на електрониката.

Проблемът е причинен от собственика

Не всички изброени по-горе симптоми обаче означават непременно сериозно увреждане. Например, отказът да започне въртене може да се дължи на обикновено претоварване на барабана. Ако теглото на прането е твърде голямо или е набито на неравна топка, стартирането на цикъла на центрофугиране не е безопасно за барабана. Машината разбира това и не преминава към следващия цикъл. След това просто трябва да спрете работата на пауза, да отворите капака, да извадите прането и да го опаковате на две равни части, след което да изцедите всяка отделно.

Оказва се, че претовареният барабан може да причини лошо качество на изплакване. Останалият прах се запушва в гънките и водата вече не може да достигне до тях.

В резултат на това почистващият препарат остава върху повърхностния слой на тъканта и след това образува петна. Излишната пудра също е една от причините за лошо изплакване. Понякога домакините добавят толкова много продукт, че никакво количество вода не е достатъчно, за да го отмие напълно.не пълнете барабана с пране

Запушване на маркуча или филтъра е друга причина за замръзване на машината по време на изплакване. Това отново се дължи на разхищението на вода. Малки отпадъци, косми и чужди предмети запушват филтъра и предотвратяват циркулацията на водата. В резултат на това машината не разбира какво се случва и забавя.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня