Пералнята сама ли загрява водата или приема топла вода?

Пералнята сама загрява водата или приема топла водаДомакините, които купуват автоматична пералня за първи път, често не разбират как точно се появява водата за пране. Често потребителите смятат, че „домашният помощник“ веднага взема топла вода от водопровода, но всъщност най-често пералнята сама загрява водата. Това е много удобно, тъй като домакинските уреди в този случай не зависят от внезапно спиране на топла вода, което често се случва. Нека разгледаме подробно как точно се нагрява течността.

Машината има ли нужда от захранване с топла вода?

В редки случаи пералнята наистина може да бъде свързана към водопровода по такъв начин, че да приема топла вода вместо студена, но това няма смисъл. Това се дължи на факта, че в резервоара на всички перални е монтиран нагревател - нагревател за вода, който може да загрее дори ледена вода до температура от 90 градуса по Целзий за кратко време. Поради това домакинските уреди са свързани към тръба със студена вода.къде да намеря нагревателен елемент

За да се осигури висококачествено подаване на вода към резервоара, тръбата трябва да отговаря на минималното допустимо ниво на налягане. В противен случай машината няма да изтегли течност, а само ще покаже номер на грешка на дисплея. В такава ситуация или ще трябва да изчакате, докато налягането в тръбата се възстанови до нормалното, или ще трябва да се обадите на специалист от сервизен център, за да инсталирате специална помпа, която ви позволява да увеличите налягането на водата.

Няма едно водно налягане, което да отговаря на всички перални машини, тъй като различните марки имат различни изисквания за минимално налягане.

Ако нямате такава помпа у дома, но имате информация за налягането в тръбите, тогава можете първо да изберете домакински уреди, които могат да работят при такива условия. Според минималните изисквания пералните машини могат да бъдат разделени на няколко вида:

 • моделите на LG, Electrolux, Daewoo, Zanussi и Samsung могат да работят с налягане най-малко 0,3 бара;
 • ниво от най-малко 0,4 bar се изисква от продуктите на марките Indesit, Whirlpool, Beko, AEG, Ariston и Candy. В същото време някои от тях могат да работят с по-малко напрежение, но експертите препоръчват да не рискувате;водно налягане за пералня
 • от 0,5 и повече Бар е необходим за оборудване на Bosh и Miele, но си струва да се има предвид, че някои модели на тези корпорации могат да работят с по-малко налягане, но не трябва да установявате това експериментално - по-добре е да потърсите съвет преди закупуване;
 • 0,6 или повече Bar се изисква от „домашни помощници“ от фирма Атлант;
 • накрая ще са необходими 0,8-0,9 бара, за да се свържат модерни перални машини Kuppersbusch. Ако изберете машина, която не е от най-новите разработки, тогава ще ви трябва само около 0,5 бара.

Не винаги е възможно да се изпълнят изискванията за високо налягане, тъй като за производителите е важно да продават възможно най-много продукти, поради което най-често срещаните перални машини често работят перфектно дори при ниско налягане на водата в тръбите.

Така разбрахме, че пералнята сама загрява водата, а не поема гореща течност, готова е веднага за работен цикъл. Всичко, от което се нуждаете, е да осигурите прилично ниво на налягане, както и чистота на водата, така че да не замърсява дрехите по време на пране. Ако всичко е наред с налягането в тръбите, но не и с чистотата, тогава може да помогне филтър за поток, който лесно можете да намерите във всеки магазин за домакински уреди.

Филтър за пералня

Филтърът за вода може да бъде спасение за населени места, където хората страдат от некачествена твърда чешмяна вода. Такава течност влияе негативно не само на качеството на измиване, но и на безопасността на домакинските уреди, тъй като може да повреди нагревателния елемент на водата, поради което ще трябва да бъде сменен. За да предотвратим това да се случи, съставихме малък списък с най-добрите филтри за вода, които могат да се използват с перални машини.

 • Geyser 1PF е един от най-евтините филтри, но в същото време и един от най-популярните. Струва само около $3, а химикалът, зареден в прозрачна колба, е достатъчен за пречистване на 8-10 хиляди литра вода. Устройството е лесно за наблюдение благодарение на прозрачния си корпус, така че винаги ще знаете кога е време да смените филтъра. Има само един минус - ненадеждна връзка, така че по време на монтажа трябва да бъдете много внимателни, за да предотвратите течове поради грешки при монтажа.Гейзер 1 PF
 • Geyser Typhoon 10 BB е опция за тези, които не са свикнали да пестят от собственото си здраве и безопасността на домакинските уреди. Цената му е около $85, като вече включва касетата. Моделът изисква предварително изчисление на бъдещото натоварване, но след монтажа е в състояние да филтрира дори гореща вода. Устройството филтрира течността с помощта на въглен със скорост 20 литра в минута, има отвор за източване на филтрираните остатъци, както и клапан за освобождаване на излишното налягане. Единствените недостатъци, които си струва да се отбележат, са високата цена, както и фактът, че издръжливото стоманено тяло е податливо на корозия.
 • AQUAFILTER FHPR-2 е друго бюджетно устройство за онези домакини, които внимателно следят домакинството си.Струва около $5, срещу които потребителят получава самия филтър и пълнителя. Сменяемият пълнител е достатъчен за пречистване на от 8 до 12 хиляди литра вода. Като плюс има същото прозрачно тяло, с което е удобно да се следи текущото състояние на химическия филтър.
 • Новата вода A271 има иновативна структура, така че може да издържи два пъти по-дълго от другите устройства за пречистване на вода. Монтира се лесно, подобрява качеството на измиване, изработен е от най-здравата месингова сплав и тече около 18 литра в минута. Има само един минус - високата цена, приблизително $29 на устройство, а филтърът не е включен в цената.Нова вода B120
 • Unicorn WM34 е друга евтина, но ефективна опция за коригиране на проблема с некачествена чешмяна вода. Струва около $2, но трябва да закупите пълнителя отделно. Калъфът е прозрачен и много издръжлив, издържащ на температури до 50 градуса по Целзий. Производителността е 50-60 литра в минута, ресурсът е достатъчен за 6-7 хиляди литра течност.
 • ELECTROLUX E6WMA101, накрая, отбелязваме този евтин магнитен филтър, който ви помага да спестите от използването на други средства за защита срещу вода с лошо качество. Той е сравнително евтин - около $16, пречиства водата с помощта на магнитно поле и е удобен за външна инсталация.

Както можете да видите, намирането на приличен евтин филтър днес е много лесно и наистина си заслужава, защото значително ще намали живота на пералната машина.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня