Пералнята на LG не набира скорост по време на цикъл на центрофугиране

Пералнята на LG не набира скорост по време на цикъл на центрофугиранеПонякога потребителите забелязват, че пералнята LG не набира скорост по време на цикъла на центрофугиране. Машината извършва прането рутинно, започва изплакване, но в последния етап от цикъла не може да ускори барабана до необходимата скорост. Нека да разберем как да действаме в такава ситуация, какви подробности за „домашния асистент“ ще трябва да бъдат проверени.

Претоварване на барабана, дисбаланс или амортисьори

Тези три причини са комбинирани с причина. Те са тези, които най-често водят до проблеми с предене. В случай на претоварване и дисбаланс, можете да върнете машината „на работа“ само за няколко минути. Ако амортисьорите са повредени, ще се наложи по-сериозен ремонт.

Първото и най-важно правило е да следите колко пране се слага в пералнята. Ако превишите максимално допустимото тегло на товара, има вероятност машината да не може да завърти барабана до необходимата скорост. Когато е мокро, прането става по-тежко, сензорите отчитат твърде голямо тегло и контролният модул не позволява центрофугата да започне, тъй като има голям риск от повреда на кръста.

Ако има претоварване, достатъчно е да извадите някои от нещата от барабана, след което автоматичната машина спокойно ще изпълни цикъла на центрофугиране.

Ако прането в барабана е струпано, пералнята също няма да започне да центрофугира. За да разрешите проблема, просто разпределете нещата равномерно в „центрофуга“. След като разглобите бучката, възобновете работата на машината.Амортисьорите са повредени

Понякога изброените по-горе мерки може да не са ефективни поради повреда на амортисьорите на пералнята LG. В такава ситуация резервоарът не е закрепен в машината и виси, рискувайки да повреди други вътрешни компоненти и елементи.Контролният модул не разпознава този проблем, но сензорът за автоматично претегляне го разпознава като претоварване и не ви позволява да започнете центрофугиране. Ремонтът ще се състои в смяна на амортисьори.

Неправилни настройки

В някои случаи нещата в барабана остават мокри поради проста небрежност. Понякога потребителите бързат да изберат грешния режим на пране, който са планирали. Активирайте друга програма, чиито настройки не предвиждат въртене или са зададени на минимална скорост. Тази ситуация може да се наблюдава при изпълнение на функции:

 • "Деликатен";
 • "Нощно измиване";
 • "Коприна";
 • "Спортни дрехи";
 • "Вълна".Не са зададени настройки за въртене

След като изберете една от посочените програми, не трябва да очаквате пълно завъртане от автоматичната машина. Ако установите, че предметите в барабана са мокри, просто стартирайте функцията отделно, като зададете необходимия брой обороти.

На контролния панел на машини LG има бутон „Без центрофуга“; ако случайно го натиснете при активиране на която и да е програма, бъдете готови нещата да останат мокри.

Обърнете внимание на датчика на Хол или мотора

Причината, поради която автоматичната машина не иска да изтръгне нещата, може да е дефектен тахогенератор. Сензорът на Хол регулира броя на оборотите на двигателя, така че ако се повреди, скоростта на движение на барабана се нарушава. Можете сами да проверите елемента, за да направите това, трябва:

 • свалете задния панел на тялото на машината;
 • намерете двигателя и тахометъра (те се намират отдолу, под резервоара);намираме двигателя и оборотомера
 • направете снимка на това как проводниците са свързани към елементите (за да не направите грешка при повторното свързване на частите);
 • нулирайте окабеляването от двигателя и сензора на Хол;
 • Развийте няколко болта, държащи двигателя в затягащите рамена;Как да сменим двигателя на пералня
 • натиснете върху тялото на електродвигателя, за да го „удавите“ вътре;
 • издърпайте двигателя от тялото на автоматичната машина;
 • извадете тахометъра (малък пръстен) от електрическия мотор;
 • тествайте сензора на Хол с помощта на мултицет.

Мултиметърът се превключва в режим на измерване на съпротивлението. След това сондите на устройството се прилагат към контактите на датчика на Хол. Ако дисплеят на тестера показва нула или единица, това означава, че тахогенераторът е повреден.

Като заместител трябва да закупите оригинален сензор на Хол за пералнята LG, аналозите няма да работят.

Също така причината за липсата на въртене може да бъде повреден електродвигател. Инверторите се разпадат изключително рядко, буквално в отделни случаи, но колекторите имат няколко слаби места. Обикновено те страдат от четки и намотки на статора.

Когато наистина става въпрос за износени четки, ремонтът на машината ще бъде относително лесен. Трябва да закупите подходящи компоненти и сами да инсталирате нови части. Ако намотката е повредена, ще трябва да смените целия двигател. За проверка електродвигателят се изважда от корпуса. За да премахнете и проверите четките, трябва да развиете малък болт от всяка страна. След това графитните пръти се изваждат от жлеба. Ако едната е дори с няколко милиметра по-къса от другата, двойката трябва да се смени.отстранете износените четки

Ако електрическите четки са в идеален ред, може би проблемът е в намотката на статора. Тества се с помощта на мултицет за повреда. По време на диагностиката е необходимо да се проверява всеки завой. Косвен признак за повреда е миризмата на изгоряло от двигателя. Поради повреда на намотката на статора, електрическият двигател губи мощност. Поради тази причина той не може да ускори до високи скорости. Пренавиването на двигател е много скъпо, много по-лесно и по-евтино е да закупите и инсталирате нов двигател. Устройството е избрано за конкретен модел автоматична пералня.

Ако забележите, че автоматичната машина не изцежда нещата, не трябва да се паникьосвате. Обикновено отговорът е на повърхността - функцията е била деактивирана случайно, претоварили сте машината или интелигентността е открила дисбаланс на барабана. Повреда се случва изключително рядко. Дори ако оборотомерът или моторът се повредят, можете да поправите машината у дома. Замяната на тези елементи е доста проста, не са необходими специални умения и знания за извършване на работата.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня