Пералня Indesit замръзва по време на изплакване

Пералня Indesit замръзва по време на изплакванеАко пералнята работи с прекъсвания, не винаги става въпрос за мащабна повреда. Често зад „ужасните симптоми“ се крият банални и тривиални проблеми, с които всеки потребител на машината може да се справи. Ярък пример за такава „измама“ е ситуацията, когато пералнята Indesit замръзва по време на изплакване. Летането изглежда страшно, но в действителност се оказва, че „звярът не е толкова страшен, колкото го представят“. Ще обясним по-подробно в статията.

Проучете внимателно симптома

Съгласни сме, че пералната машина, която спира многократно, е тревожен симптом. Но това не е причина за паника; напротив, ако грешката се повтаря, е по-лесно да се съберат данни и да се изяснят проявите на неизправността. Препоръчително е да вземете хартия и да отбележите някои точки.

  • На коя минута Indesit замръзва? Трябва да забележите кога се появява спирането - в началото на цикъла на изплакване или в края, по-близо до цикъла на центрофугиране.
  • Колко често замръзва машината: при всяко пране или периодично?
  • Как се държи машината, когато е спряна: замръзва и не се движи или периодично върти барабана.
  • Дали устройството е успяло да събере вода за изплакване или не.
  • По време на спиране системата реагира ли на потребителски команди или въртенето на програматора не реагира на платката.Машината имаше ли време да събере вода за измиване?

Всички горепосочени фактори са много важни. За точна диагноза се препоръчва да се отбележат всички свързани нюанси. По-долу ще ви кажем какво показва всеки симптом и какво да правите по-нататък.

Време на престой

Познавайки времето и естеството на замръзване на машината, е лесно да се определи причината за проблема дори без да се разглобява кутията. Но първо трябва да изчислите точно колко минути машината харчи за пране, изплакване и центрофугиране. Тогава ще бъде по-лесно да определите какво забавя системата.Например, ако спирането се случи в началото на цикъла, вината е в клапана за пълнене или превключвателя за налягане. С други думи, има проблем със събирането на вода: пералнята или не може да събере достатъчно количество, или не може да измери нивото на течността. Във всеки случай, от съображения за безопасност, платката генерира сигнал за грешка и спира работата.

Често Indesit замръзва, когато барабанът е небалансиран.

Ако машината замръзне в края на изплакването точно преди центрофугиране, тогава има голяма вероятност барабанът да е претоварен. При превишаване на максимално допустимото тегло на прането или при зареждане на обемисти дрехи, дрехите се натрупват и се получава дисбаланс. Машината, защитена от дисбаланс, автоматично спира, тъй като не може да се върти до зададената скорост без риск.има твърде много пране в машината

Освен това машината отказва да върти, ако амортисьорите са счупени. Ако системата за абсорбиране на удари е дефектна, тогава пружините не могат да се справят с амортизирането на вибрациите поради центробежната сила. В резултат на това платката открива повредата и автоматично включва режим на готовност. По правило периодичното замразяване потвърждава, че барабанът е претоварен. Ако спирането се случва на всеки цикъл, тогава амортисьорите са съмнителни.

Значение на други симптоми

Сега нека да разгледаме останалите нюанси. Ако машината не реагира на потребителски команди, когато замръзне, тогава има проблеми с електрониката. Необходимо е да проверите платката за функционалност; за това е по-добре да се обърнете към професионалисти.

След това се занимаваме с водоснабдяването. Когато замръзването настъпи, когато барабанът е празен, трябва да се уверите, че захранването с вода функционира. Ако няма проблеми с потока и налягането, проверете дали има запушване в мрежата на входния клапан или в маркуча за подаване. Често самият клапан е дефектен и не се отваря, когато контактите са активирани.

Лошо е, ако замръзналата машина стои и не се опитва да ускори барабана.Това показва сериозни проблеми и става причина да се свържете със сервизния център. Когато машината успее да изтръгне няколко оборота, можете да издишате - най-вероятно е възникнал банален дисбаланс. В последния случай не са необходими ремонти: просто спрете цикъла, извадете част от прането от резервоара, разпределете равномерно останалите дрехи и повторете старта. Пералната машина Indesit често замръзва по време на етапа на изплакване. Основното е да оцените трезво ситуацията въз основа на горните „симптоми“ и да осигурите адекватно „лечение“ на машината.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня