Грешка F43 в пералня Bosch

Грешка F43 в пералня BoschВеднага щом пералня Bosch покаже грешка, това означава, че тя вече няма да работи правилно. За да възстановите функционалността на вашия домашен асистент, трябва да знаете какво означават кодовете и как да отстраните свързаните с тях проблеми. Например, какво да направите, ако видите грешка F43 в пералня Bosch?

Откъде идва кодът?

По правило тази грешка се показва, ако машината има затруднения при въртенето на барабана или работата на двигателя. Между другото, наличието на този вид проблем не е задължително придружено от код; понякога поведението на устройството разкрива проблеми - машината буквално върти барабана със сила, докато буквално подскача на място. От своя страна може да има няколко причини за това.

  • Повреда или неизправност на тахометъра. Функцията на този елемент е да уведомява електронния модул за работни характеристики сутиен тел пробила резервоара двигател. Когато нещо не е наред, мозъкът на колата просто не разбира какво се случва с двигателя. Решението е смяна на тахогенератора.
  • Повреда на блока за управление. Трудно е да направите нещо със собствените си ръце; само квалифициран специалист може да диагностицира и поправи повредата. Може би всичко е наред с двигателя и барабана, машината просто не го разбира.
  • Лагерите са износени. Лагерите са метални пръстени, които действат като свързващо звено между кръста и барабана. По време на активна употреба те са първите, които се провалят. Ако започнете проблема, следващото нещо по ред ще бъде кръстът, а след това недалеч от барабана. Частта може безопасно да бъде заменена, за да се избегнат проблеми в бъдеще.
  • Чужд предмет е блокирал барабана. Дори да извадите ресто от джобовете си, да закопчаете ключалките и т.н., това не е гаранция, че барабанът не е в опасност. Известни са случаи, когато тел от сутиен блокира работата на SM и след това напълно пробие резервоара.Никой не е имунизиран от такъв проблем, така че трябва само да се реши своевременно, тогава може би няма да са необходими скъпи дългосрочни ремонти.

важно! Не забравяйте, че претоварването на барабана също може да причини грешка F43. Нищо няма да се случи само веднъж, но ако го правите редовно, дефектите неизбежно ще се появят.

Отстраняваме опасен предмет без да го разглобяваме

Обикновено грешката се появява по време на пране. За да извършите диагностика, спрете програмата, отворете капака, извадете част от прането и опитайте да стартирате процеса отново. Ако кодът изчезне, това означава, че проблемът е претоварване и е успешно разрешен. Запомнете колко пране е причинило грешката и вземете това предвид в бъдеще.

Ако барабанът е задръстен от някакъв чужд предмет, кодът за грешка може да не се покаже. Въпреки това, несъмнено ще разберете, че нещо не е наред поради странни шумове и тропане. Причината за повреда може да бъде както очевидни неща като копчета и монети, така и напълно непредвидими неща като чорапи или чорапогащи. Един предмет може да заседне на три места:различни неща се забиват в пералнята

  • на дъното на барабана или на дъното на резервоара;
  • между стените на резервоара и барабана;
  • навита около барабана.

Не е трудно да се открие къде се намира повредата. Спрете работата на SM и го изключете от захранването. Вземете фенерчето в едната ръка и бавно завъртете барабана с другата. Ако обектът е твърд, тогава ще го откриете чрез характерно почукване; ако не, използвайте фенерче, за да разгледате всички възможни места, където може да бъде.

Премахване на елемент с разглобяване

отстранете чужд предмет през отвора на нагревателния елементПроблемът не винаги се решава толкова просто; понякога все още трябва да разглобите пералнята, за да извлечете източника на проблема. По-добре е да направите това през задния панел на SM. Отстранете го, като развиете болтовете. Обърнете внимание на нагревателния елемент, дали не е задръстен от котлен камък и плака, кой знае, може и това да е проблема.Ако всичко е наред, отстранете нагревателния елемент.

Сега трябва да премахнете шайбата. Това може да стане само чрез премахване на закрепващия болт, но след отстраняване на ролката, крепежните елементи трябва да бъдат поставени на място, но не и да се завинтват максимално. За да стигнете до заседналия предмет, преместете барабана и вала към резервоара, освобождавайки място за себе си. За да преместите вала, вземете чук с дебела глава и почукайте среза.

внимание! След като изпълните всички стъпки, можете да сглобите отново машината, да я свържете към мрежата и да стартирате пробно измиване. Ако и в този случай кодът F43 не изчезне, трябва да се свържете с техник; само той може правилно да диагностицира проблема и да помогне за отстраняването му.

След това завъртете отново барабана. Ако чуете почукване, опитайте се да достигнете предмета с ръка през отвора от нагревателния елемент. В случай на неуспех/невъзможност за достигане използвайте тел или друг тънък надлъжен инструмент.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня