Защо пералнята Atlant издава звуков сигнал по време на пране?

Защо пералнята Atlant издава звуков сигнал по време на пране?Представете си, че сте избрали режима на работа на пералнята, от която се нуждаете, но след стартиране на програмата оборудването внезапно и неочаквано започва да скърца силно. Поради какви причини се случва това и защо е невъзможно да се спре работата на домакинските уреди? Има ли начин да премахна този неприятен звук или да не се притеснявам много? В този материал ще се опитаме да разберем защо пералнята Atlant издава звуков сигнал по време на пране и ще решим какво да правим.

Откъде идва звукът?

Добре известен факт е, че звукът се появява от високоговорителя на устройството, но каква е причината, поради която този шум се появява отново и отново в пералня Atlant? Обикновено собствениците на модела 50C82 най-често се сблъскват с подобен проблем. В такива марки домакински уреди експертите наричат ​​дисплеите и блоковете за превключване на режимите виновници за проблема.

Процесът на възникване на звука може да се обясни като работа на дисплея едновременно с програмния превключвател, тъй като последният няма високо ниво на надеждност. Следователно причината за скърцането се крие именно в селектора на скоростите.

Важно е да знаете, че появата на скърцане не оказва никакво влияние върху функционирането на самия уред. Понякога може да забележите, че дисплеят на пералнята показва режим, различен от избрания от потребителя преди стартиране на прането.

Често е възможно да видите грешката „SEL“, която сигнализира, че селекторът на предавките не работи правилно.

За да се отървете от звука, специалист трябва да инсталира нов дисплей модул.Самият ремонт, за разлика от новата инсталация на резервни части, е нерентабилен, тъй като неизправността може да се появи отново. Цената на резервен елемент варира около три $35. Ако го смените сами, няма да се налага да харчите повече, но ако трябва да използвате услугите на специалист, ще трябва да платите допълнителни $15. В резултат на това цялата необходима работа ще бъде завършена за $50.от къде идва звука

Струва ли си да го промените сами?

От една страна, има отлична възможност да спестите пари. Не забравяйте обаче, че процедурата за инсталиране на нов дисплей е доста сложна и отнема много време. Никой няма да ви гарантира, че сте извършили ремонта правилно и че шумът не е причинен от друга повреда. От тук нататък е най-добре да наемете специалист. Най-често техникът купува компоненти за перални машини на по-ниска цена, отколкото когато ги поръчате сами.

Следните клопки могат да бъдат идентифицирани при извършване на ремонтни дейности без повикване на специалист:

  • Смяна на платка, която е в работно състояние. Елементът е сменен, но пералнята пак отказва да работи. Причината е в погрешното определяне на вида на неизправността поради липса на специализирани познания. Най-добре е да се обърнете към професионалисти.
  • Повтаряща се повреда на модула. Често модулът спира да работи поради късо съединение в самия блок. Ако електрическа повреда не бъде открита навреме, новата резервна част ще се повреди отново.
  • Закупуване на модул без фърмуер за конкретна марка машина. Дори да закупите резервна част и да я инсталирате правилно, устройството пак не работи. Каква катастрофа! В крайна сметка малко хора знаят, че е важно да мигате блока.

В резултат на това клиентът все пак ще трябва да потърси помощта на специалист и да понесе допълнителни разходи. Ако не искате да харчите излишни пари и нерви, свържете се с експертите в своята област.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня