Барабанът на пералня LG скърца

Барабанът на пералня LG скърцаПо-голямата част от пералните машини LG са оборудвани с инверторен двигател с директно задвижване. Поради тази конструктивна характеристика, машините изпитват типични прояви на неизправности с нетипични причини. Например, скърцане на барабан. При пералните с ремъчно задвижване скърцането може да се дължи на различни фактори, но при инверторните машини на LG причината е една и съща в деветдесет процента от случаите. Нека да разберем защо барабанът на пералнята LG скърца.

Необичаен източник на скърцане

Първо, нека да разгледаме източника на скърцане, което е нетипично за колекторните перални, но съвсем разбираемо за пералните LG с директно задвижване. Машините с инверторен двигател често започват да скърцат, когато барабанът се върти поради факта, че тахометърът хваща стената на капака, покриващ двигателя. Можете да проверите дали това е така, както следва:

 • изключете SMA, изключете от комуникациите;
 • отдалечете устройството от стената, за да имате свободен достъп до задната стена на корпуса;
 • Развийте винтовете, държащи задния панел, и го свалете;
 • точно пред вас ще видите кръгъл капак, покриващ инверторния двигател. Разхлабете заключващия елемент, разположен в центъра на капака;
 • завъртете барабана на ръка. Ако не чуете скърцане при въртене, това означава, че пътят за ремонт е избран правилно.проверете сензора на Хол

Проблемът е точно в дизайна на блока. Сензорът на Хол е разположен на ръба, точно до капака на двигателя. След известно време на работа лагерите могат да се износят и да се появи некритична хлабина.

Тахогенераторът захваща капака с ръба си, поради което се получава неприятно скърцане.

Опитните потребители веднага намериха начин да се справят със собствените си ръце с проблема. Занаятчиите просто премахват капака, покриващ двигателя, и проверяват мястото, където сензорът на Хол хваща желязото. Използвайте файл, за да премахнете пластмасовата издатина, която няма никакъв ефект върху работата на оборотомера, и поставете всички елементи на място.

Разбира се, можете да започнете основен ремонт и да смените лагерите. Въпреки това, с такава малка хлабина, машината може да работи без прекъсване поне 5 години. Ето защо, преди да предприемете трудоемка подмяна, е по-добре да прецените добре ситуацията.

Типични източници на скърцане

Какви други причини би могло да има барабанът да се върти със скърцане? Нека поговорим за типичните повреди, които водят до това. Пералната машина може да се смила по време на работа поради:

 • ръждясали лагери;
 • попадане на чужди предмети под барабана;
 • повреда на амортисьорните пружини, намалявайки техните фиксиращи свойства.

Какво да правим в този или онзи случай, как да диагностицираме неизправността, ще говорим по-нататък. Ще анализираме подробно всяка причина и начини за ремонт на автоматична машина LG. Не забравяйте за предпазните мерки, не забравяйте да изключите пералната машина от мрежата и да затворите крана на входа, преди да започнете работа.

Проблеми с вала или лагера

Валът на барабана е поставен в резервоара върху лагери. Също така неразделен елемент от дизайна е масленото уплътнение - гумено уплътнение, което предотвратява навлизането на вода в лагерите. С течение на времето семерингът може да изсъхне и по него да се образуват пукнатини. Тогава влагата прониква в лагерите и те започват да ръждясват. Ръждивите лагери ще доведат до скърцане на барабана при въртене.. Ремонтните работи не могат да бъдат отложени, в противен случай пералната машина скоро ще се провали напълно.Лагерите на пералнята LG се повредиха

Що се отнася до вала, след няколко години работа или поради некачествен фабричен монтаж, болтовете, които го закрепват, могат да се разхлабят. Това води до дисбаланс на барабана и той започва да мели и скърца. За да фиксирате шайбата, просто затегнете разхлабените болтове, закрепващи вала.

Основният знак, който ви позволява да разберете, че проблемът е в лагерите, са ръждиви петна по тялото на машината.

Чуждите предмети са виновни

Източникът на неприятния шум от смилане може да бъде мъниста, „кучета“ от ключалки, монети, копчета, банели на сутиени и други чужди предмети, които са попаднали в кухината между резервоара и барабана на автоматичната машина. След стартиране на прането, бродерии, копчета и други дребни предмети може да се отлепят от дрехите. За да намерите аксесоарите, които карат барабана да се смила и трака, ще трябва да разглобите малко пералнята. Този процес е прост, всеки може да го направи със собствените си ръце:

 • изключете захранването на машината;
 • отстранете задната стена на кутията;
 • намерете мястото, където е прикрепен нагревателният елемент, изключете проводниците, водещи до нагревателя;
 • развийте фиксиращата гайка и извадете нагревателния елемент от шайбата.

Можете да пъхнете ръката си в получената дупка и да извадите всички предмети от резервоара. За да предотвратите попадането на предмети в машината, постоянно проверявайте маншета и барабана за чужди предмети и остатъци.

Ако имате сериозни съмнения, че има нещо между барабана и резервоара, не отлагайте проверката. В противен случай чужд предмет може да повреди резервоара и пералната машина ще започне да тече отдолу.

Амортисьорната система е дефектна

Пружините, които държат барабана, започват да скърцат най-силно, след като започне “Spin”. Когато пералнята започне да трепери, въртейки дрехите, амортисьорите се търкат в точките на закрепване, създавайки неприятен шум от смилане. За да разберете дали това е така, включете прането, след като свалите горния капак на машината LG. Когато шайбата скърца, опитайте да натиснете пружините, като ги натиснете.Амортисьорите трябва да се сменят

Ако "дрънченето" спре, тогава проблемът наистина е в амортисьорите. Необходимо е да смажете пружините, където са закрепени към тялото.

Вторият вариант е, че пружините са много износени, така че не могат да фиксират правилно резервоара, той започва да се люлее и да се удря в стените. Когато миете без горен панел, следете ваната. Ако амортисьорите имат видими повреди, частите трябва да се сменят.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня