Колко тежи една пералня?

Колко тежи една пералня?Кое е първото нещо, на което обръщаме внимание при избора на пералня. Точно така, по неговите характеристики. Първо, това е количеството заредено пране. Второ, това е класът на самата пералня, чрез който можете да определите броя на оборотите по време на центрофугиране, колко електроенергия се консумира и т.н.

Някъде по средата на необходимите критерии при избора на пералня е нейното специфично тегло. Защо потребителят не обръща толкова голямо внимание на този фактор? Тъй като този фактор не е толкова значим.

Трябва да се има предвид, ако се налага често да се местите от едно място на друго. Или транспортирането на пералнята отнема дълъг път. Освен това мнозина живеят в многоетажни сгради с малки асансьори. Едва тогава започваме да се чудим колко тежи пералнята ни.

Какви фактори определят теглото на една пералня?

За по-голяма яснота трябва да се изясни, че минималното тегло на конвенционалната автоматична пералня е около тридесет килограма. Максималното тегло на съществуващите перални машини беше сто килограма.

Външно пералните машини могат да бъдат абсолютно еднакви, но при по-внимателно разглеждане става ясно, че докато имат външни идентични размери, теглото на различните перални машини варира.

Пералнята се състои от много метални изделия. Металът, както е известно, може да има различно специфично тегло.

Металната конструкция на машината, изработена от неръждаема стомана, ще бъде много по-тежка от своите аналози, изработени от полимерни материали (пластмаса).

Кое е по-добро, лека или тежка пералня?

ВезниМного хора се сблъскват с този проблем, когато при центрофугиране на дрехи машината започва да трепери, в най-добрия случай, а в най-лошия случай вашата пералня буквално „скача“ из цялата стая, доколкото позволяват кабелите и маркучите.

Поради тази причина много производители изкуствено увеличават теглото на машината. Това се постига чрез добавяне на противотежести в резервоара на машината. Те са разположени по двойки в горната и долната част на резервоара. Такива тежки балансьори предотвратяват треперенето на самата пералня, както по време на пране, така и по време на центрофугиране. В идеалния случай по отношение на теглото те трябва да са по-тежки от препоръчителното тегло за зареждане на мокро пране в пералнята.

Въпреки това, напоследък производителите все повече избират електронно автоматично балансиране. Постига се чрез промяна на оборотите на самия двигател на пералнята. Този метод не е напълно удобен за общите характеристики на пералната машина. Следователно е твърде рано да се изостави изкуственото балансиране на метала.

заключения

Колко Какво идеално трябва да тежи една пералня? Като начало, предимствата и недостатъците на тежките перални машини.

Достойнство: Основното предимство на голямото тегло е стабилността на пералнята по време на пране и центрофугиране, следователно нейният експлоатационен живот се удължава.

недостатък: Ако трябва често да се местите от едно място на друго, тежката пералня не е удобна за транспортиране.
Идеалното тегло за пералня е между 55 и 80 килограма.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня