Колко прах за пране в супена лъжица

Колко прах за пране в супена лъжицаВ препоръките за използване на прах за пране най-често всички дози са посочени в грамове. Но не всяка домакиня има време и инструменти за изчисляване на теглото на натрупания продукт. По този въпрос тя се подпомага от прибори за хранене - лъжици. Знаейки колко грама прах за пране има в една супена лъжица, лесно можете да изчислите количеството перилен препарат.

Измерете праха с лъжици

Контролирането на съотношението на пудрата е измислено с причина. От правилната пропорция до голяма степен зависи качеството на измиване и крайният резултат. Ако не добавите достатъчно продукт, петната няма да се измият и ще трябва да започнете отначало; ако добавите твърде много, няма да можете да изплакнете праха напълно, той ще се утаи дрехите и дразнят кожата на потребителя.

Освен това, като постоянно превишавате дозата прах, вие губите продукта, както и парите си. Има и практически смисъл в спазването на дозировката.

За да разберете грамовете, вземете една супена лъжица и една чаена лъжица и загребете праха, така че да се образува могила.

  1. Една супена лъжица съдържа 25 грама.
  2. Една чаена лъжичка съдържа 5 грама.

лъжици чай десерт масаПоне тези два вида прибори със сигурност се намират във всеки дом. Но някои имат късмета да имат десертни лъжици. Те са малко по-големи от чайните, но по-малки от настолните, но са удобни за измерване. Защо? Защото са два пъти по-големи от чаените лъжички и съответно съдържат 10 грама прах. Много удобно за равномерно броене.

Експертите препоръчват да поставите 40 грама прах в пералнята за пълно зареждане на 6 кг пране. Така, ако разполагате с прибори за десерт, можете да измерите 4 порции по 10 грама и да получите желания резултат.Съответно, измервайки продукта с чаени лъжички, ще ви трябват 8 равни части. IN Други препоръки казват, че трябва да добавите една супена лъжица на 1 кг пране. равна лъжица препарат, при пране в твърда вода дозата трябва да се увеличи с 20 грама.

Истинска доза на прах

препоръчителната дозировка на праха информация върху опаковкатаКато цяло е по-добре да прочетете препоръките за дозиране не на опаковката на праха или в инструкциите за него, а от независими източници. Защото средно производителите надценяват необходимата доза прах с 10% -15%, за да увеличат печалбите си. Следователно ще трябва сами да намерите оптималните параметри за вас лично.

Повтаряме отново, не се опитвайте да играете на сигурно и изсипете възможно най-много прах в отделението. Това няма да направи нещата по-чисти и има няколко други негативни последици:

  • изключително трудно е да се изплакне сух прах и дори в големи количества, което води до белезникави петна по дрехите;
  • неприятна миризма на химикали в барабана, която няма да изчезне и ще остане върху други неща;
  • тавата е запушена.

Освен това параметрите на измиване играят огромна роля при дозирането. Например температура, вид тъкан, естество на замърсяване и други условия. С опит домакините бързо разбират колко пудра е необходима в даден случай, така че не се притеснявайте. Метод Чрез проба и грешка рано или късно ще определите оптималните обеми.

Едно правило винаги работи за всяка тъкан и всяка програма за пране: колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-малко прах. Ако перете на 30 градуса с изплакване, дозата може да се увеличи.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня