Колко време отнема една пералня да центрофугира?

Колко време отнема една пералня да центрофугира?Компаниите, занимаващи се с производство на перални машини, разработват различни програми за пране и изплакване, както и центрофугиране на дрехи. Те повишават ефективността на оборудването, така че потребителите да са доволни от резултатите от прането. Има много такива програми. Те имат фундаментални разлики, включително продължителността на въртене. В зависимост от модела на пералнята и избрания режим на работа, цикълът на центрофугиране продължава различно. Нека да разгледаме няколко илюстративни примера.

Време за въртене на машина LG

Съвременните перални машини LG имат подобни алгоритми на работа. Собственикът на тази марка оборудване може самостоятелно да определи колко време машината ще прекара в въртене. За да направите това, трябва да направите следното:

  1. Включете устройството.
  2. С помощта на бутона или селектора изберете функцията „Завъртане“. Скоростта по подразбиране е 1000 rpm. Дисплеят показва времето за центрофугиране - 15 минути.

важно! Ако включите програмата за центрофугиране на 1000 оборота в минута и заредите мокро пране в барабана, той ще се центрофугира 15 минути. В този случай при максимална скорост уредът ще работи около 7 минути, тъй като ще отнеме време за въртене и спиране на барабана.

  1. Ако изберете скорост на центрофугиране от 800 оборота в минута на контролния панел, дисплеят ще покаже времето от 10 минути. Точно толкова общо ще продължи този режим на работа.Време за центрофугиране на машина LG
  2. При избор на скорост от 400 оборота, пералнята LG се върти за 7 минути.

В някои случаи е необходимо да използвате режима „Без центрофуга“. В този случай оборудването просто източва водата от барабана. Отнема й 1 минута, за да направи това.

Колко време отнема центрофугирането на машина Indesit?

Понякога домакините предпочитат да накисват и перат нещата на ръка. Но тъй като изстискването на прането на ръка отнема много време и е неефективно, те използват домакински уреди в последния етап на почистване. При машинно центрофугиране прането изсъхва много по-бързо.

Времето на работа на пералните Indesit в режим центрофугиране зависи от няколко параметъра: класа на пране и мощността, с която се върти барабанът. Стандартните режими на скорост, налични в повечето модели, са 400, 600, 800 и 1000 об./мин.

Забележка! Центрофугирането със скорост от 1000 оборота в минута отнема най-дълго време.

В техниката Indesit времето за въртене може да варира:

  • при 1000 об/мин е 15 минути;
  • при 800 об/мин – 12 минути;
  • при 600 об/мин – 10 минути.Време за въртене на Indesit

Продължителността на крайния етап на измиване за модели от тази марка практически не се различава от подобни параметри на оборудване от други производители. В същото време някои перални машини Indesit имат режими на работа със скорост на центрофугиране 900, 1200, 1600, 1800 оборота. Ако центрофугирате прането със скорост от 1000 оборота в минута или повече, можете да го извадите от барабана почти сухо.

Променливост на времето на въртене

Процесът на предене на дрехи може да продължи различно, в зависимост от натоварването на барабана. Преминава през няколко етапа. Първоначално барабанът се върти, без да достига максимална скорост. Тази фаза на работа осигурява предварително завъртане. Водата влиза в измервателния уред, който поддържа желания режим на пране. Излишната влага от предметите в барабана се отстранява.

На следващия етап броят на оборотите се увеличава. Теглото на прането се намалява поради намаляването на влажността. Водата спира да тече в измервателния уред. Режимът на пълна мощност е активиран.Цикълът на центрофугиране, в зависимост от натоварването на барабана, продължава 2-5 минути. Колкото по-голям е обемът и теглото на прането, толкова по-дълъг е цикълът на работа на пералнята.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня