Какво представлява Silitec в пералнята?

Какво представлява Silitec в пералнята?Някога изборът на материали за създаване на перални машини беше много ограничен, както и моделната гама на това оборудване. Днес разнообразието от материали може да удиви неподготвения средностатистически човек. Например, колко можете да кажете за Silitec в една пералня? От какво се състои, от какво точно се прави, какви са свойствата му? Нека разгледаме подробно този полезен материал, който е необходим за производството на много съвременни „домашни помощници“.

Какъв вид материал е това?

Silitek е композитен материал, създаден на базата на полипропилен. Поради факта, че полипропиленът се състои от химически компоненти, които го правят устойчив на топлина, вибрации, основи и много агресивни киселини. Silitek е разработка на Candy Hoover Group; предимствата на материала са топлоустойчивост, отлично звукопоглъщане и отлични топлоизолационни свойства.силитек

Поради факта, че този композитен материал е толкова издръжлив и устойчив на различни влияния, той беше избран за производството на резервоари за перални машини. Елементът Silitec в пералнята е не само много лек, но и тънък, което се отразява положително на теглото на машините Candy.

Какви други полимери се използват в пералните машини?

Въпреки отличните качества на silytek, други материали често се използват за производството на перални машини. Например полинокс, също създаден на базата на полипропилен. Тайната е, че материалът в началния етап на създаване получава определени добавки, които му придават топлоизолационни свойства и също така му позволяват да издържа на вибрациите на барабана.

При производството на перални машини обикновено се използват различни полимери, тъй като компаниите добавят различни добавки към състава, което води до нови материали.Например, аналог на полинокс е полиплекс, който е устойчив на високи температури, корозия, течности и също така осигурява безшумна работа на резервоара SM. Polyplex е и отличен топлопроводник, поради което ефективно пести енергия по време на пране. Въпреки това, той има не само предимства, но и недостатъци - той е доста крехък, като всяка пластмаса, въпреки че здравината му е достатъчна за използване в производството на „домашни помощници“.карборан

Също така си струва да се спомене карборанът, друг композитен материал, този път разработен от Electrolux. Смята се за по-надежден и издръжлив от полиплекса, но поради това цената му е почти един и половина пъти по-висока от тази на други полимери. Отличава се с факта, че почти не абсорбира миризми, слабо провежда електричество, поради което е по-безопасен за перални машини, издържа както на механични, така и на химически натоварвания, не консумира много електроенергия поради висококачествена топлоизолация, и също така ви позволява да намалите шума по време на пране.

Защо резервоарите на съвременните перални машини рядко са направени от метал?

Защо съвременните перални машини толкова рядко са оборудвани с метални резервоари? Преди това емайлираните резервоари са били използвани в домакински уреди, но по-късно са били изоставени поради ниска якост, лоша устойчивост на корозия и прекомерно тегло. Те бързо се покриха с пукнатини и стружки, причинени от малки предмети в барабана. След образуването на пукнатини, металът под повредените зони започва да се влошава и се налага или да се смени целият елемент, или да се купи нова пералня. Ето защо производителите изоставиха емайла и вместо това избраха пластмаса и неръждаема стомана.

Не се страхувайте от перални машини с пластмасови резервоари - те са безопасни, устойчиви на много негативни влияния и дори ви помагат да спестите при покупки.

Разбира се, най-добрият материал за резервоар SM е неръждаемата стомана. По-добре е поради съотношението плюсове и минуси:резервоар за перална машина от неръждаема стомана

  • Сред предимствата отбелязваме, че материалът е здрав и много издръжлив, изобщо не се страхува от вода. Влиза в контакт с химически елементи, включително основи, без последствия.
  • Недостатъците включват голямо тегло, силни вибрации, шум, ниска топлоизолация и висока цена.

Ето защо, преди да закупите чисто нов „домашен помощник“, потребителят трябва сам да реши какво иска. Ако тихата работа на устройството и отличните показатели за топлинна ефективност са важни за него, поради което може да спести от сметки за комунални услуги, тогава той трябва да закупи модели с пластмасов резервоар. Ако това е покупка за години напред и приоритетът е издръжливостта, тогава трябва да изберете само опции от неръждаема стомана, например от Eurosoba и Miele. В крайна сметка, независимо какво предпочитате, пластмаса или неръждаема стомана, ще получите приемлив резултат - добре работеща машина.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня