Топки за пране на дрехи: турмалин, магнитни, за сушене, от хапчета

Топки за пране на дрехиТези, които отдавна се занимават с домакинска работа, знаят различни трикове и тънкости по този въпрос. И, разбира се, много от тях вече знаят как да правят наистина висококачествено пране. Обикновено за това се използват различни продукти, добавени по време на процеса на пране. За съжаление много от тях съдържат вещества, които влияят зле на човешкото здраве.

Има и специални прахове и други препарати, които са предназначени за хора с алергии или за детски дрехи. Те съдържат по-малко или никакви вредни вещества. Но има и своите минуси. Например, качеството на измиване намалява. Тоест някои петна може просто да не се измият. И много хора вече сериозно са се заели да намерят метод, който ще им помогне да се измият по-ефективно и няма да бъде вреден.

Тези дни този въпрос е много актуален. Между другото, в тази статия ще говорим за това как да сведем до минимум количеството на различни вещества, добавени по време на измиване, или изобщо да не ги използваме. И за това ще ни помогне един интересен нов продукт - топки за пране.

Видове топки

В съвременните магазини можете да намерите много видове подобни топки. Има магнитни. Има такива с много дупки. Има и други, които наподобяват стаи за масаж и т.н. Въз основа на функционалността те могат да бъдат разделени на няколко вида:

 1. Топки за пране с турмалин.
 2. За пране и сушене.
 3. За премахване на пелети.
 4. Магнитни за пране и др.

Турмалинови топки за пране

Турмалинови топчета за пране на дрехиТе са доста скъпи. И представляват интересно развитие.Съдейки по информацията, която е представена за тях в интернет, въпреки високата им цена, като ги закупите, наистина можете да спестите пари. Те трябва да ви помогнат да се справите без прах за пране и други продукти за около две до три години.. Тоест, когато ги използвате, не е нужно да добавяте нищо при измиване. Колко обикновено харчите за прах за пране за две до три години? Спестяванията са очевидни.

Тези топки приличат на кръгла пластмасова дрънкалка за бебета. В пластмасовата кутия има малки сферични предмети. Изработени са от керамика. И с тяхна помощ нашата чудодейна топка пере дрехи в машината.

Свойствата на топката за пране обикновено се обясняват на доста сложен и неясен научен език. Без да навлизаме в подробности, положителният им ефект върху прането може да се обясни по следния начин. Тези топки, които са вътре в голямата топка, съдържат турмалин и много други минерали. За да бъдем по-точни, около 80. И тези вещества дезинфекцират и правят водата по-добра при пране на дрехи. Те също така довеждат нивото на pH до ниво, което е подобно на нивото, наблюдавано при пране с прах за пране. По този начин можете да правите без добавяне на препарати при пране. Тази вода, когато се измие с топка, получава алкали, които при контакт с мръсно пране могат да станат сапунени и перфектно премахват мръсотията.

Освен това при използване на топки за пране във водата влизат йони, които имат отрицателен заряд. Когато е изложена на тях, водата лесно прониква в дълбините на различни тъкани и отмива цялата мръсотия. Топките, съдържащи турмалин, се препоръчват за използване с бельо, което влиза в контакт с кожата ни.

Как да използвате турмалинови мъниста?

 • Преди да измиете за първи път, внимателно задръжте топката на слънце. Казват, че го зарежда с енергия.
 • След всяко измиване топката трябва да се остави да изсъхне напълно.
 • Не можете да зададете температура на пералнята над 50 градуса.

Отзиви за топките

Отзивите за това изобретение са както положителни, така и отрицателни. Между другото, тяхната цена може да бъде доста различна. На някои места се продават само за няколко долара, на други за няколко десетки долара. Ние вярваме, че тези топки, които се продават много евтино, просто нямат качествата, които трябва да имат турмалиновите топки. И те са банален фалшификат. Има много негативни отзиви от тук.

Оригиналните топки се произвеждат в Южна Корея. Разходите за създаването им не са малки. Ето защо истинските работещи топки не могат да бъдат толкова евтини, колкото техните фалшификати.

Ако решите да закупите такива топки, тогава трябва да внимавате за техните китайски колеги. Комплектът включва две топки. И цената им трябва да бъде поне $75.

Хората, които са купили евтини топки за няколко долара, отбелязват, че качеството на измиване не е както се рекламира. Освен това някои неща станаха по-мрачни.

Има и положителни отзиви за топките Biowashball. Ако им вярвате, то продуктите произведени под този етикет си вършат много добре работата.

Топки за сушене и пране на дрехи

Топки за пране и сушене на дрехиПриличат на малки топчета с пъпки. Именно заради външния си вид те са наречени таралежи. Обикновено можете да ги намерите в строителните магазини. Предлагат се по 2 броя. включени. Те имат доста скромна цена. Ето защо те са доста популярни.

Как действат?

И двете топки се хвърлят в машината заедно с прането. По време на прането те се удрят в перате, а понякога попадат между отделните дрехи, което позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Като цяло използването им подобрява качеството на пране и сушене.

След като анализираме прегледите на тези продукти, можем да кажем следното:

 • Някои хора, които използват тези топки, отбелязват, че нещата се измиват по-добре. По-специално, те са високо ценени, когато се използват с неща, съдържащи пух.
 • Има и хора, които не са забелязали подобрение и смятат, че топките за сушене и миене не вредят, но не носят и полза.

Топки, които премахват пелети

Пелети топчетаИзработени са от полипропилен и имат много малки халки отвън. Тези бримки разресват вълнени и други предмети и предотвратяват появата на хапчета. Освен това те събират малки отпадъци. И по този начин помагат на филтъра на дренажната помпа да се запуши по-малко. Те също така премахват косми от домашни любимци от бельо и дрехи.

Като цяло хората говорят положително за този продукт и отбелязват, че по време на пране не се появяват пилинг.

Магнитни топки за пране

Магнитни топки за пранеСравнително нов и модерен продукт за тези, които са загрижени за безвредното пране. Изработени са от естествени материали. Вътре в тези топки има магнит.

За пране трябва да използвате поне 6 топки. В някои случаи можете да използвате 12 бр. Първо, по време на процеса на пране те работят механично. Тоест те удрят нещата, това помага да се избие мръсотията. Второ, те правят водата по-мека. А това от своя страна подобрява качеството на пране на прането.

Един от минусите е, че тропат доста силно при пране.Положителната страна е, че можете да похарчите много по-малко прах за пране. Качеството на пране също се подобрява.

Като обща препоръка, за тези, които решат да закупят топки, ви съветваме да ги купувате в добри магазини и да купувате само онези марки, които се произвеждат от доверени организации.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Алис Алис:

  Добър ден Много добра информация за топките за пране, от къде мога да ги купя?

  • Граватар Иля Иля:

   Google и Yandex ще намерят отговори на всички въпроси.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня