Как да нулирате грешка на пералня Bosch

грешка при нулиране на SM BoschСистемата за самодиагностика на различни перални машини Bosch има една странност. Ако програмата разпознае неизправност и генерира код за грешка, не можете просто да премахнете тази грешка от дисплея, дори след ремонт на пералната машина.

Първо трябва да отстраните проблема, след което, следвайки определена схема, трябва да нулирате грешката на пералнята Bosch. Само след това пералнята ще може да стартира нормално и да се използва. Ще ви кажем как да извършите такова нулиране в тази статия.

Нулиране на перални машини от серия Bosch Classixx

Да започнем с пералните машини Bosch Classixx. Схемата за нулиране, която сега ще опишем, е правилна за моделите Bosch Classixx 5, Classixx 4, Classixx 3. Така че, за да нулирате грешка, която вече ви е омръзнала, трябва да изпълните няколко прости стъпки:

 1. Натиснете бутона „включване/старт“ и го задръжте натиснат.
 2. Завъртете селектора от позиция „изключено“ две позиции наляво (две щраквания). Продължаваме да държим бутона „включване/старт“.
 3. Изчакваме 2 секунди и пускаме бутона “захранване/старт”.
 4. Дисплеят трябва да показва продължителността на програмата за пране, на която селекторът е настроен в момента. На машини без дисплей всички индикатори трябва да мигат.

Пералните машини от серията Classixx са доста капризни. Грешката може да бъде изчистена първия път, но може да не е възможно дори на 4-тия път. Повторете горните стъпки много пъти, докато нулирането най-накрая заработи.

Нулиране на серия Bosch Maxx 5

За перални машини Bosch Maxx 5 нулирането на грешката се извършва по съвсем различен начин. Тези машини са разделени на две основни групи: със и без дисплеи. И при двете кодът за грешка се нулира по един и същи начин. И така, поставете превключвателя на програмния превключвател в положение „изключено“.

Всички манипулации трябва да се извършват, когато машината е включена и кодът за грешка се задейства.Активирането на код за грешка на машина без дисплей се показва чрез бързо мигащи индикатори.

грешка при нулиране на пералната машинаСлед това поставете селектора на позиция „завъртане“. Ако в положение „изключено“ беше на 12 часа, сега го настройваме на 6 часа. Сега натиснете бутона „обороти на барабана“ и го задръжте. Продължаваме да държим бутона „обороти на барабана“ и преместваме селектора в позиция „Източване“ (7 часа). След това отброете 3 секунди и отпуснете бутона „обороти на барабана“. Незабавно завъртете селектора на позиция "Супер бързо 15" (на 4 часа). Изчакваме 2 секунди, след което завъртаме програмния селектор обратно на часовниковата стрелка в положение „изключено“.

След това грешката трябва да се нулира. Ако грешката изчезне, ще видите това, тъй като програмите за пране ще се активират последователно и Пералня Bosch ще изпълни всеки цикъл на пране без никакви проблеми. Ако нулирането не се случи, трябва да повторите последователността от действия, докато успее.

Нулиране за машини от серия Logixx 8

Също толкова мистериозна схема за нулиране на грешка за пералня Bosch Logixx 8. Честно казано, не е ясно какво са мислили разработчиците, когато са поставили такъв странен алгоритъм в програмата. Защо им трябваше това? Нека препратим този въпрос към немските разработчици и ще преминем към описание на нулирането на кода за грешка на пералнята Bosch Logixx 8. И така, процедираме по следния начин.

 1. Включваме машината.
 2. Преместете копчето за избор на програма на позиция “Центрофуга”.
 3. Изчакваме около две секунди, докато се чуе характерно скърцане и на дисплея мига грешка.
 4. Намираме бутон близо до дисплея със стрелка вляво, задръжте го и отброете 4 секунди.
 5. След това бързо завъртете копчето за избор на програма наляво с 1 деление (до позиция за източване).
 6. След това отпуснете бутона със стрелка и преместете програмния селектор на позиция „изключено“.

След като сте изпълнили всичко по-горе, грешката ще бъде нулирана и след като включите отново пералнята, можете да започнете да перете.Моля, имайте предвид, че грешката определено ще се върне, ако просто я нулирате, без да елиминирате причината за нейното възникване. Такова нулиране трябва да се извършва само след качествен ремонт, в противен случай може да възникне сериозна системна повреда, което ще увеличи проблемите.

   

19 читателски коментара

 1. Граватар Михаил Майкъл:

  Благодаря ти! Помогна за нулиране на грешката на Bosch Sportline 8. Барабанът беше блокиран и машината беше заседнала в състояние „не“. След нулирането вратата се отключи. Но барабанът на машината не се върти и повторното нулиране води само до подаване на вода, но не и до въртене на двигателя.

  • Граватар Михаил Майкъл:

   Проблем с лагери или двигател. Обадете се на специалист.

 2. Граватар Владимир Владимир:

  Bosch WLF 16170 CE classixx 5 без дисплей. Индикаторът за изплакване мига и не реагира на нищо. Посочената опция не помогна, спаси: селектор на „0“, натиснете „Старт“, селектор обратно на часовниковата стрелка за 1 щракване, без да пускате „Старт“, след 2 секунди освободете „Старт“. Всички индикатори ще мигат и нулирането е завършено.

  • Граватар Игор Игор:

   Благодаря много! Ура! Се случи!

   • Граватар Наиджан Наиджан:

    Благодаря скъпа!

 3. Граватар Наталия Наталия:

  Bosch maxx 5. При пране (например бързо), след началото, времето на дисплея се увеличава. Когато достигне 24, спира. Сложих го ръчно на изплакване и се изплаква нормално. Какво не е наред с нея? Грешките не се показват на дисплея.

 4. Граватар Олег Олег:

  Имам пералня Bosch Avantix 7 Vario Perfect. Прибрахме се с вода на пода и мивка пълна с вода. Вратата беше запушена, направих дренаж от маркуча отдолу - вратата беше отпушена.След това се опитах да пусна машината, всички програми се объркаха, например центрофугата беше 22 минути, но стана 19 минути, други програми също се объркаха + - разлика от 5 минути. Машината не си позволява да стартира, захранването мига и ютията се активира. След последните 2 часа - опитвам се да го включа отново, сега машината започна да мига на дисплея, превключва програмите - иска да се върне в нормално положение за пране на 2 часа 45 минути. И след това се нулира на 2 часа 44 минути и продължи да мига напред-назад на дисплея. Какво да правя, моля кажете ми?

 5. Граватар Мария Мария:

  Машина Bosch Maxx5 SpeedPrefect. Ключалката на вратата не работи и показва системна грешка Да. Помогнете ми да отстраня грешката.

 6. Граватар Алина Алина:

  Имам 3d серия за пране6. Случайно застанах там с халата си и дисплеят показва блокиран. Погледнах онлайн и дръпнах нещо отдолу и отворих вратата. Но блокерът остава там, не се изключва, опитах се да го нулирам, но не работи. Какво да правя? Моля те кажи ми.

 7. Граватар Александър Александър:

  MAX5, грешката беше изчистена само от този алгоритъм. Благодаря ти

 8. Граватар Андрей Андрей:

  Имам вертикален BOSCH MAXX6. Няма бутон за избор на скорост на барабана, вместо това има копче. Какво трябва да направя?

 9. Граватар Олег Олег:

  Bosch Logixx 7 Sensitive. Имаше забит чорап във вратата и имаше малък теч. Машината даде грешка, как мога да я поправя? Вратата беше отворена с помощта на авариен кабел, но при стартиране отново блокира и възникна грешка.

 10. Граватар Сергей Сергей:

  Грешката е отстранена при завъртане на програмния селектор три щраквания наляво

 11. Граватар Нуж Нуж:

  Прахът остава в тавата и там тече вода. Машина Logixx8

 12. Граватар Ростислав Ростислав:

  Здравейте, как да нулирам пералня Bosch Maxx 7?

 13. Граватар Мария Мария:

  Bosch 287400E е блокирал. И без това не мога да го отворя. Кажи ми какво да правя?

 14. Граватар за Свети Валентин Валентина:

  Машината Bosch Maxx показва грешка при центрофугиране и изплакване. Какво да правя?

 15. Gravatar Asel Асел:

  Здравейте, имам машина VarioPerfect serio 8. След пране сигналът е включен, но показва, че барабанът е чист, машината издава звуков сигнал, но не стартира.

 16. Граватар Ирина Ирина:

  Добър ден. Пералня WLK20267oe серия 6 – ключът и вратата са отворени мигат, не мога да сваля ключалката.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня