Как да нулирам програма на пералня LG?

Как да нулирате програма на пералня LGLG произвежда функционално и „независимо“ оборудване. Електронните компоненти изпълняват необходимите задачи без смущения и по това време човек може да се отпусне. Въпреки висококачествените системи за управление, не трябва да пренебрегвате пералнята. Понякога възникват ситуации, когато трябва да нулирате програмата на пералня LG. Това не може да стане без човешка намеса. Трябва да можете правилно да спрете работата на оборудването, за да не го повредите. Нека поговорим за внимателното изключване на пералнята и програмите за пране.

Спиране и отмяна на програма

Някои потребители на перални машини LG прибягват до радикални методи за спиране на работата - изключване на бутона за захранване. Има домакини, които постъпват още по-грубо - издърпват кабела от контакта, за да спрат машината да работи. Не може да се използва нито първият, нито вторият метод. Ако захранването внезапно спре, електронните компоненти на пералнята може да се повредят, което да доведе до скъпи ремонти. Най-добре е да следвате инструкциите на производителя.

  1. Докато машината работи, натиснете бутона Старт/Стоп. Работата ще спре, но захранването ще бъде подадено към контролната платка.
  2. Ако имате нужда от различен режим на пране, изберете го и натиснете Старт/Стоп. За да нулирате напълно програмата, задайте „Центрофуга“ с помощта на селектора.
  3. Изберете Без центрофуга. На екрана ще се появи числото „1“, което означава източване на водата и изключване на машината.
  4. След 3 минути цялата вода ще изтече и машината ще отключи вратата.
  5. Извадете прането.

важно! Ако изключите захранването на пералнята с вода в барабана, има опасност да наводните апартамента си и съседите отдолу.

Понякога машината може да замръзне по време на изпълнение на програмата и да спре да отговаря на команди. В този случай все пак ще трябва да изключите захранването. След това трябва да изчакате 10 минути, за да се върнат стандартните настройки. След това можете да включите пералнята и да повторите програмата.

Панелът е блокиран от CL грешка

Някои потребители на перални машини LG систематично срещат проблеми с кода „CL“. Той блокира всички бутони, включително превключване на захранването. Следователно, ако възникне грешка, остава само да извадите кабела от контакта.

Всъщност кодът „CL“ не е грешка или някакъв вид дефект. Този символ уведомява потребителя, че машината е включила режима „Заключване за деца“. Позволява ви да ограничите достъпа до контролите, така че детето да не може да изключи пералнята в неподходящ момент или да промени програмата. Ако срещнете този проблем, значи случайно сте натиснали клавишна комбинация, която е задействала защитния режим. В този случай е невъзможно да се взаимодейства с технологията по никакъв начин.ако се появи CL кодът

Режимът „CL“ може да бъде премахнат съвсем просто, а именно, трябва да натиснете едновременно 2 бутона, които са обединени от икона за заключване: предварително измиване и супер изплакване. Едновременното им натискане за 3 секунди ще деактивира режима за заключване от деца. След това можете да работите с машината по същия начин, както преди.

Въпреки че пералнята може да работи автономно, не трябва да я оставяте напълно без надзор. В противен случай, ако възникне извънредна ситуация, няма да е възможно да се спрат последствията от нея своевременно.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня