Програмата на пералната машина Indesit се е объркала

Програмата на пералната машина Indesit се е объркалаПералните машини Indesit доста често „грешат“ с грешни режими на пране. Това може да се обясни с не много надеждния фърмуер на машината, съчетан с крехката му електроника. Неуспехът на програмата за перални машини Indesit е, че любимите режими, които потребителят включва най-често, просто не се стартират и дори да са зададени, те се губят по време на процеса на пране. Нека да разгледаме защо възниква този вид повреда и какво да правим в тази ситуация.

Най-простите корекции

Какво да направите, ако програмата за пране, която постоянно изпълнявате, се е объркала? Първо, не трябва да се поддавате на паника, незабавно се обадете в сервизния център, поканете техник за ремонт на оборудването или сами разглобете машината.

На първо място, трябва да се опитате да отстраните проблема, като изпълните серия от прости стъпки.

Можете да опитате да върнете пералнята в работоспособност:

  • рестартиране на машината. За начало изключете/включете с помощта на бутона, ако това не помогне, трябва да извадите захранващия кабел от контакта и да оставите устройството за 15-20 минути;
  • включване на пробното измиване;
  • чрез стартиране на системата за самодиагностика на SMA.

Така че, на първо място, трябва да рестартирате оборудването. Първо опитайте да изключите машината, като натиснете бутона за захранване. Изчакайте 20 секунди, след което стартирайте пералнята. Задайте желания режим на пране. Не беше възможно да зададете желаната програма, изключете устройството от контакта. Тук ще трябва да изчакате малко повече - около 15-20 минути. В някои случаи простото рестартиране на пералното оборудване помага да се справите с повредата на режима на пране.

В някои модели перални машини Indesit са програмирани тестови режими на пране. Освен това повечето перални машини са оборудвани със система за самодиагностика за възникващи проблеми. Производителят е предоставил тези добавки, така че потребителите да могат самостоятелно да идентифицират причината за повредата. Тези програми ще могат да разрешат проблема само в 10% от случаите, тъй като в края на краищата тяхната пряка цел е да посочат повреда, а не да отстранят неизправността. Откриването на причината за проблема обаче също ще бъде полезно, ще ви спести време и ще ви каже в каква посока да продължите. Как да настроите и стартирате тест? За да влезете в диагностичен режим:изключете и включете захранването

  • поставете копчето на програматора на позиция 1 и натиснете бутона „Вкл.“;
  • преместете селектора на позиция 2 и изключете машината;
  • превключете програматора отново на позиция 1, включете машината;
  • след – до 3 и изключване на SM;
  • Поставете копчето за избор на позиция 1 отново и натиснете бутона за стартиране;
  • включете на източване и направете сервизен тест.

Паузата между операциите по превключване не трябва да бъде повече от 3 секунди. След стартиране на теста пералната машина ще покаже код за грешка. Машините, които не са оборудвани с дисплей, ще показват грешка чрез мигащи индикатори на контролния панел. Можете да видите тълкуването на грешките в ръководството за потребителя, предоставено с оборудването.

Електронни хардуерни дефекти

Ако неизправността не може да бъде отстранена и повредата в режима се повтаря, трябва да проверите контролния модул и захранващото окабеляване. Първо, ще трябва да разглобите пералнята, като премахнете предната стена на нейното тяло. Това е необходимо за свободен достъп до основния електронен блок.Когато модулът се вижда, трябва да проверите всички контакти и проводници един по един. По-добре е да започнете диагностиката с бутона „Вкл./Изкл.“. Ако някой елемент от платката е подозрителен, препоръчително е да го смените.имаше проблеми с електронното табло

Когато не е възможно да се справите с причините за неизправността дори след такъв ремонт, ще трябва да проверите останалите части на автоматичната пералня. Може би проблемът се крие в неуспешен елемент за миене. Ще ви кажем какво да правите по-нататък.

Повредата е причинена от счупена част

Много често неизправността на програмирания режим на пране е резултат от повреда на нагревателния елемент. Системата разбира, че няма да може да загрее водата, събрана в резервоара, така че не стартира програмата. В такава ситуация обаче на дисплея на пералната машина трябва да се появи код за грешка. Можете да настроите машината да работи както преди, като смените повредения нагревателен елемент.

Ако след демонтирането на нагревателния елемент откриете слой котлен камък върху него, сменете го с нов нагревател.

Дефектен електродвигател може да причини грешка в програмата. Препоръчително е да поверите диагностиката и ремонта на двигателя на опитен техник. Професионалист, след проверка на елемента, ще обясни дали двигателят може да бъде ремонтиран или трябва да бъде заменен.Нагревателният елемент на пералната машина Indesit може да изгори

Друга причина за повреда може да бъде повредена дренажна помпа. Помпата трябва да се провери с мултицет. Ако се открие неизправност на помпата или нейните контакти с различни сензори са счупени, повреденото окабеляване, контактите или самият сензор на помпата трябва да бъдат сменени възможно най-бързо.

Има няколко причини за неизправности на потребителските програми на пералните машини Indesit. Такава повреда може да означава или краткосрочни проблеми в системата, които могат да бъдат разрешени по време на рестартиране, или сериозни повреди на вътрешните елементи.Трябва да започнете с прости, като постепенно преминете към по-сложна диагностика.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня