Най-добрите модели съдомиялни машини Bosch

PMM BoschМного купувачи биха искали да знаят как изглежда най-добрият модел съдомиялни машини Bosch. Но проблемът е, че обективно такъв модел не съществува в природата. Разбира се, би било лесно да поканите изтъкнати инженери и занаятчии и да ги помолите да посочат пръста си на случаен принцип и да изберат някоя машина на Bosch от дългата опашка и да я нарекат най-добрата. Но това би било чиста настройка. В тази статия няма да се опитваме да посочим най-добрите машини на Bosch, но ще дадем субективното мнение на две големи групи хора по този въпрос: опитни потребители и майстори. Да видим какво ще стане.

Защо Bosch?

От две десетилетия клиентите казват, че съдомиялните Bosch са надеждни, функционални и евтини. Гамата от модели е толкова разнообразна, че всеки купувач може да избере „домашен помощник“ в съответствие с нуждите и портфейла си. Някои производители умишлено се фокусират върху производството на оборудване за елита или средната класа, но не и на Bosch. Тази марка произвежда както евтини, така и скъпи съдомиялни машини.

В същото време няма да видите прекалено евтини модели в линията на Bosch, тъй като компанията се опитва да не пести от материали и да произвежда продукти, които ще издържат поне 5 години. Всъщност другите съдомиялни на Бош работят по 15-20 години и нищо не им се прави. Както обикновените потребители, така и опитните техници за ремонт на уреди отбелязват, че съдомиялните Bosch:

 • измийте добре съдовете;
 • съдържат в своя „арсенал“ голям брой полезни функции и програми;

Почти всички модели съдомиялни машини Bosch са защитени от системата Aquastop, което прави работата им много по-безопасна.

 • имат удобни кошници и добре разположени пръскачки;
 • идеално побира дори нестандартни ястия;
 • Те изглеждат страхотно и се вписват в ниши без никакви проблеми.

Освен това, закрепване на предната част към съдомиялната машина Марката Bosch е чисто удоволствие. Машините от тази марка „приемат“ всякакви фасади, стандартни и нестандартни. Например, за да окачите предница на съдомиялна машина Ikea, ще трябва да работите упорито цял час. Имате ли нужда от съдомиялна машина с тясно тяло? Моля, Бош има цяла гама от такива машини. Предпочитате модели за вграждане? Bosch ще ви предложи огромна гама. Дори в компактния сегмент Bosch има какво да предложи.

Като цяло, колкото и да се опитвахме да бъдем обективни и да не рекламираме компанията Bosch, не успяхме. Оттук нататък ще се опитаме да не хвалим излишно тази или онази марка, а да предоставим повече факти и доказателства.

Най-добрите перални според потребителите

Купувачите винаги са се чудили как да изберат съдомиялна машина, така че да изпълнява функцията си добре и да е евтина. Две или три дузини купувачи, разбира се, могат да бъдат измамени, но в по-голямата си част те обикновено правят правилния избор. Оказва се, че някои купувачи и потребители помагат на други, като илюстрират техния избор. Затова решихме да анализираме стотици отзиви и оценки на клиенти в онлайн магазините, за да направим определени заключения и да подчертаем топ 3 на най-добрите съдомиялни машини Bosch.

 1. Bosch Серия 2 SMV 30D20. Тази пълноразмерна съдомиялна машина за пълно вграждане получи най-висок резултат от комбинация от потребителски оценки и зае 1-во място в нашата малка класация. Моделът работи доста тихо, има режим на половин зареждане и побира до 12 комплекта. В допълнение, машината има набор от необходими функции, като например: защита от деца, измиване на леко замърсени съдове, звуков сигнал в края на програмата и др. Моделът е доста надежден и, което е важно, достъпен. В момента е достъпен за покупка за $440.
  Bosch Серия 2 SMV 30D20
 2. Bosch Серия 6 SMS 40L08. Второто място зае подова, свободностояща съдомиялна машина с широко тяло - 60 см. Потребителите отбелязват по-голямата надеждност и лекота на използване на този модел.Има дисплей, режим на половин зареждане, 4 програми за измиване, пълна защита от течове, отложен старт и дори сензор, който определя чистотата на водата. Моделът е визуално атрактивен и тих. Можете да го закупите за $455.
  Bosch Серия 6 SMS 40L08
 3. Bosch Серия 4 SPS 53E06. Този модел затваря топ 3 на най-добрите съдомиялни машини Bosch според потребителите. Това е свободностояща машина, с 45 см корпус и уникален дизайн. По-специално, моделите с черно тяло са много търсени. Машината работи изключително тихо, има дисплей и цял куп различни функции. Потребителите подчертават особено удобния и практичен държач за чаши. Средната цена на Bosch Serie 4 SPS 53E06 е около $430.Bosch Серия 4 SPS 53E06

Няма смисъл да коментирате мненията на потребителите по никакъв начин, можете да видите всичко сами. Също така е много трудно да се прецени степента на обективност на техните преценки, така че ще оставим решението на потребителите на съвестта на самите потребители.

Най-добрата технология според експертите

Майсторите на сервизните центрове на нашата огромна родина също не останаха настрана от преценките си за най-добрите вградени и свободно стоящи съдомиялни машини Bosch, въпреки че изявленията им бяха много по-сдържани от тези на потребителите. Събрахме много разпръснати коментари за съдомиялните машини Bosch и въз основа на тях идентифицирахме трите най-добри модела, които оформиха топ 3 съдомиялни машини според експертите.

 1. Bosch Серия 4 SPV 40X80. Занаятчиите говорят най-добре за тази на пръв поглед напълно незабележима, напълно вградена съдомиялна машина. Той е добре сглобен, има почти всички съвременни технически звънци и свирки, мие и суши съдове перфектно и дори работи почти безшумно. За измиване на 9 комплекта чинии машината изразходва 9 литра вода. Оказва се, че тя харчи литър вода за 1 комплект, невероятна икономия и най-важното е, че тази икономия не е за сметка на качеството на измиване. Това "чудо" струва $465, което е напълно приемливо за машина от този клас.
  Bosch Серия 4 SPV 40X80
 2. Bosch Серия 4 SPS 53E. Вече говорихме за този модел в предишния параграф. Дори е изненадващо, че мнението на майсторите и мнението на потребителите се припокриват поне в някакъв момент. Този модел вероятно наистина си заслужава да се обърне внимание.
 3. Bosch Серия 6 SPS 53M20. Нещо не се уважава много от майсторите на машината от шеста серия на Bosch. Само един модел някак се изплъзна на 3-то място. Беше признато, че този модел е доста надежден, добре сглобен и има всички съвременни функции, включително функцията на греда на пода. При условие, че цената на модела не надвишава $630, той може да се счита за идеално съотношение цена/качество.
  Bosch Серия 6 SPS 53M20

И така, накратко разгледахме най-популярните съдомиялни Bosch според потребители и занаятчии. Опитахме се да избегнем собствените си заключения, въпреки че не винаги успяхме. Ние не ви призоваваме да споделяте това или онова мнение, мислете със собствената си глава, но все пак анализирайте постъпващата информация. Чуждото мнение, съчетано със собственото, ще породи вътрешен спор, а в спора, както знаем, се ражда истината. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня