Кърпички против оцветяване

Кърпички против оцветяванеНапоследък асортиментът от магазини за хардуер се допълва с парцали от тъкани, които производителят представя като безопасна и удобна алтернатива на гелове, прахове и други химикали за пране. Те не само измиват, но и предотвратяват проливането и избледняването на цвета. Звучи съмнително, но все повече домакини избират специални кърпички против оцветяване. Предлагаме ви да разберете защо са добри, за какво са необходими и какви са. Мини-преглед на такива инструменти и стъпка по стъпка „инструкция“ с препоръки ще помогне за това.

Запознаване с продукта

Кърпите за пране са иновативен домакински химически продукт, който е предназначен да улесни живота на потребителите на перални машини. Те се предлагат в два вида: някои са предназначени за пълно измиване, а вторите предотвратяват проливането на цвета. Въпреки миниатюрния си размер, "парцалите" са в състояние да премахнат дори упорити замърсявания от дрехите. Всичко това благодарение на ефективния и безопасен състав. Те се основават на екстракти от алое и палма, концентрирани фитокомплекси, нейонни повърхностноактивни вещества, ензими, оптични избелители и други естествени почистващи компоненти.

Една кърпа може да изпере до 5 кг сухо пране.

Що се отнася до принципа на работа на пачовете, тук всичко също е ясно и обяснимо. Веднага щом барабанът се напълни с вода, активните вещества, съдържащи се в тъканта, започват да се разтварят и проникват във влакната на дрехите, които се перат. Избелващите агенти и екстракти изместват мръсотията отвътре, оставяйки прането без органични и неорганични петна. В същото време материалът е омекотен, ароматизиран и дезинфекциран, а специалните компоненти подсилват цвета и блясъка.При изплакване всички почистващи елементи се отмиват бързо, без да оставят следи, ивици или остатъци.запознаване с този инструмент

Няма да има проблеми с дозирането на салфетки - един парцал е предназначен за 5 кг мръсно пране. Но ако капацитетът на пералнята е около 3-4 кг или често се практикува частично зареждане, тогава можете да разделите продукта на две части. За целта е предвидена перфорация върху платното.

Как да се мият със салфетки?

Салфетките се използват както за ръчно пране, така и за автоматично пране. Цветът и видът на тъканта, която се пере, няма значение - продуктът е абсолютно универсален. Освен това сега бельото не е необходимо да се сортира на светло, цветно и тъмно, тъй като парчетата предотвратяват проливането и няма да позволят например червеното да оцвети бяло. Основното нещо е да следвате правилата за тяхното използване, дадени на опаковката, и да запомните някои препоръки. Салфетките са лесни за използване. Инструкциите за машинно пране изглеждат така:как да използвате салфетки

 • поставете необходимия брой парцали за пране в барабана (в размер на 1 салфетка на 5 kg сухо пране);
 • заредете нещата, като ги поставите върху салфетката;
 • добавете прах и балсам (ако кърпата не е за пране, а само за защита от петна!);
 • изберете подходящия режим, като се фокусирате върху вида на тъканта;
 • щракнете върху „Старт“ и стартирайте цикъла;
 • в края на прането извадете салфетката заедно с прането;
 • Изхвърлете кърпата според инструкциите.

Една салфетка за пране се равнява на 1 капачка гел или 2 мерителни лъжици прах по количество на активното вещество.

При ръчно пране чудодейната салфетка се използва малко по-различно. Първо поставете парче кърпа в леген, напълнете го с вода и го разклатете с ръка, докато се появи пяна. Потопете дрехите в получения силно концентриран разтвор и изперете както обикновено.След това, като се съсредоточите върху вида на тъканта, изплакнете и изцедете. След употреба салфетката се изхвърля.

Най-добрите кърпички против оцветяване

Ако няма съмнения относно ползите и ефективността на салфетките, можете да изберете продукт, който да опитате. Нашият кратък преглед на най-добрите перилни препарати против оцветяване на тъкани ще ви помогне при избора ви. Няма много от тях, тъй като този пазар тепърва започва да се развива.

 • Хайтман. Произведени са в Германия и се смятат за истински капан за цвят и мръсотия. Тези кърпички лесно отстраняват мръсотията от тъканите, прониквайки в структурата на влакната и ги предпазват от пожълтяване, побеляване и избледняване. В резултат на това светлото бельо остава светло, а цветното бельо не губи първоначалната си яркост, дори когато перете многоцветни дрехи заедно. Разходът зависи от нюанса на дрехите, които се перат: за бяло е достатъчен 1 бр., а за останалите - 1-2 бр. Продуктът се продава в опаковки от 20 броя, чиято цена варира между $2.видове салфетки
 • Top House Color Stop. Друг немски продукт, произведен от модифицирана вискоза по най-новите технологии, съобразени с препоръките на водещи производители на перални машини. Продуктът запазва оригиналния цвят на бельото, благодарение на специалните вещества, включени в състава му. Тези компоненти задържат боята, попаднала във водата, и я предпазват от утаяване върху друго пране. Всичко това ви позволява да не сортирате дрехите, преди да ги заредите в барабана и да не се страхувате от по-нататъшното им проливане. Може да се използва за ръчно и машинно пране. Продават се в опаковка от 20 бр. струва около 310 рубли.
 • Paclan Color Expert. Отличава се с безопасен състав без хлор и агресивни компоненти. Абсолютно универсален, подходящ за всякакви видове и цветове тъкани, както и всякакъв вид пране.Произвежда се в Русия и струва около 189 рубли. на кутия от 20 кърпички.
 • Хамелеон. Възстановява и запазва цвета на прането, като предпазва дрехите от оцветяване при съвместно пране на бели, черни и цветни дрехи. Дозирани според количеството пране: при незареден барабан – 1 бр., при пълен барабан – 2 бр. Произвежда се в Италия и струва около 180 рубли. за 20 бр.
 • д-р Бекман. Салфетка за многократна употреба, чийто "заряд" за пране е достатъчен за 30 пранета. При всяко пране материята посивява, но това не й пречи да изпълнява функциите си за защита на цвета. Продава се поотделно за приблизително 328 RUB.

Салфетките са иновативен продукт, който улеснява процеса на пране и го прави максимално удобен и безопасен. Остава само да вземете решение и най-накрая да опитате все по-популярния нов продукт.

   

1 читателски коментар

 1. Gravatar Nat Нац:

  В началото на статията е посочено, че кърпичките са с безопасен състав, но може да съдържат оптични избелители! Оптичните избелители изобщо не са безопасни вещества! Те причиняват силно дразнене на кожата и много други проблеми. Освен това те не се измиват от тъканта, а са вградени в нейните влакна. Категорично не трябва да се използват за детско бельо и бельо за хора с чувствителна кожа.

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня