Програми за перални машини Electrolux с горно зареждане

Програми за перални машини Electrolux с горно зарежданеПреди да започнете да използвате новата си пералня, по-добре е внимателно да проучите инструкциите за оборудването. Ръководството отбелязва всички нюанси на инсталиране и свързване на устройството, а също така описва режимите на пране на пералната машина Electrolux с горно зареждане. Нека да разберем какви програми са в паметта на вертикалните системи и да ви разкажем за характеристиките на тяхната работа.

Основни режими и техните характеристики

Като цяло работата с вертикална машина не е по-трудна от тази с предно зареждане. Принципът на активиране на цикъла на пране тук е същият - трябва да сортирате прането, да добавите препарат и да изберете желания режим. Таблото на вертикалните Electrolux е оборудвано с обичайния въртящ се програматор и сензорни бутони за регулиране на температурата, скоростта на центрофугиране и др.

Преди да тествате машината, не забравяйте да отворите инструкциите за нея на руски език. По-добре е да не бъдете мързеливи и да разберете софтуерното „пълнеж“ на новия си „домашен асистент“. Тъй като настройките на режима варират в зависимост от моделите SMA и още повече от марката.

В зависимост от модела SMA, един и същ режим на вертикалните Electrolux може да се различава по скорост на центрофугиране, продължителност на цикъла и допустимо натоварване.

Защо така? Например в режим „Памук“ машината работи при максимално натоварване. Тоест, ако барабанът е предназначен за 6 кг пране, толкова неща могат да бъдат поставени в него, ако е с оценка 7, това означава седем. Същото важи и за интензитета на въртене.Памучните артикули могат да се въртят при най-високи скорости, така че ако моделът осигурява скорост до 1300 оборота в минута, той ще се свърже, ако само 800 оборота в минута, тогава тази настройка ще бъде активирана.

Режимът “Синтетичен” позволява барабанът да бъде наполовина зареден. Следователно в Electrolux за 6 кг пране, ако изберете този алгоритъм, можете да поставите 3 кг неща. Ако машината побира 8 кг дрехи, това означава 4 кг синтетични тъкани.

Нека опишем основните алгоритми, открити в паметта на съвременните Electrolux с вертикално зареждане.Англоезичен панел на машина Electrolux с вертикално зареждане

 • Памук. Стандартен режим, който се предлага на абсолютно всяка перална машина. Температурата на цикъла може да се регулира - от пране в студена вода до 90°C. Идеален за бяло и цветно памучно бельо. Обемът на зареждане е максимално допустимият за машината, скоростта на центрофугиране също е максимална. Приблизителна продължителност: 200 минути.
 • Памук Еко. Температурата на пране при стартиране на този алгоритъм е 40 или 60 градуса - по избор на потребителя. Продължителността на цикъла се запазва - около 200 минути, като консумацията на енергия е намалена почти 2 пъти. Подходящ за бели и неизбледняващи цветни памучни дрехи.
 • Синтетика. Потребителят може да регулира нагряването на водата - от 20 до 60 градуса. Допуска се само половината от натоварването на барабана. Режим за пране на синтетични и смесени тъкани. Центрофугата се извършва на максимална скорост за модела. Приблизителната продължителност на цикъла е 105 минути.
 • Тънки тъкани. Деликатна програма за грижа за акрил, вискоза, полиестер. Подходящ за премахване на обикновени петна. Степен на пране – 40, зареждане на барабана – наполовина, продължителност на цикъла – 90 минути.
 • Вълна. Когато стартирате този режим, можете да заредите не повече от 1 кг дрехи в барабана.Алгоритъмът е подходящ за вълнени изделия, както и за артикули, за които се препоръчва ръчно пране (това е обозначено със съответния символ на етикета). Водата се загрява до 40°C, продължителността на цикъла е 65 минути.
 • Дънки. Алгоритъм за грижа за дънкови дрехи, както и за плетени дрехи и тъмни дрехи. Потребителят може да избере оптималната температура за пране - 20, 40 или 60 градуса. Зареждането за тази програма е наполовина, скоростта на центрофугиране може да се настрои на максимум.внимавайте с украсените дънки
 • спално бельо. Специален режим, предоставен на машини Electrolux. Предназначен за грижа за тъкани, които изискват най-внимателно боравене. Идеален за сутиени и друго бельо. Зареждане на варела – не повече от 1 кг, температура на цикъла – 20 или 40 градуса.
 • Коприна. Специален алгоритъм за копринени и смесени синтетични тъкани. Прането се извършва при температура 30°C. Само 1 кг дрехи могат да бъдат заредени в барабана, за да се постигне максимален ефект. Завъртането се извършва на средна скорост.
 • Пердета. Друг специален алгоритъм за автоматични машини Electrolux. В този случай фазата на предварително накисване се активира автоматично. Температура на пране – 40 °C, средна скорост на центрофугиране, обикновено 800 об./мин.
 • Одеяла. Отделен алгоритъм за пране на килими, шалтета, юргани или завивки. Само един продукт може да бъде зареден в машината наведнъж. Водата се загрява до 60°C, нещата се изцеждат със скорост 800 оборота в минута.пране на завивка
 • спорт. Програма за грижа за синтетични продукти и дрехи, които изискват внимателно боравене. Този режим ще ви помогне да се справите с малки петна или просто да освежите нещата. Температура на пране – 30°C, зареждане на барабана – половината.
 • 5 Ризи. Специален алгоритъм за пране на блузи и ризи.Можете да заредите 1,5 кг пране в барабана, което е около пет бр. Водата се загрява малко - до 30 градуса. Това е режим за борба с леки замърсявания.

Трябва да изберете режима на пране въз основа на материала, от който е направен артикулът, както и интензивността на замърсяването.

При стартиране на деликатни режими, вертикалният барабан на Electrolux се върти бавно и по-плавно. Благодарение на това се предотвратява механично увреждане на тъканите. Неопитен потребител може дори да почувства, че машината не върти достатъчно контейнера, но това е съвсем нормално за устройството.

Допълнителни алгоритми

В зависимост от модела, вертикалните шкафове Electrolux имат определен набор от допълнителни опции. Целта на допълнителните функции е да подобрят качеството на пране и да настроят програмата към конкретна ситуация. За какви алгоритми говорим?

 • Предпране. Това добавя фаза на накисване към основния цикъл. Препоръчително е да активирате тази опция, когато зареждате силно замърсени артикули в барабана. Продължителността на основния режим се увеличава, когато тази добавка е активирана.
 • Отложен старт. Тази опция ще ви позволи да отложите началото на цикъла за период от време от 30 минути до 20 часа. Когато се активира, съответната икона ще светне на таблото.отложен старт на пералня Electrolux
 • Много тихо измиване. Когато тази функция е активирана, машината пропуска всички фази на центрофугиране, за да извърши тих цикъл.
 • Допълнително изплакване. По-добре е да активирате тази функция в случай на алергии към почистващи препарати или повишена чувствителност на кожата. Опцията е предназначена за цялостно измиване на остатъците от прах от влакната на тъканта.
 • Лесно гладене. Когато тази опция е активирана, вертикалата върти барабана по-плавно.Машината работи така, че по дрехите да се образуват възможно най-малко бръчки - намалява скоростта на центрофугиране и използва повече вода.признаци на специални функции
 • Мениджър на времето. Когато изберете режим на пране, дисплеят показва неговата продължителност. С помощта на бутоните “-” и “+” можете да увеличите или намалите продължителността на цикъла. Тази опция е съвместима само с някои основни програми.
 • Защита на детето. Използвайки тази опция, можете да блокирате таблото на пералнята Electrolux. За да активирате функцията, трябва да задържите бутоните “Предпране” и “Лесно гладене”.
 • Звуков съпровод. Допълнение, което ще ви помогне да не изпуснете момента на завършване на цикъла. Сигналът ще бъде даден в края на измиването или в случай на неизправност на автоматичната машина.
 • Постоянно допълнително изплакване. За да не активирате често тази опция, можете да я активирате веднъж за всички следващи цикли. За да стартирате добавката, трябва да задържите бутоните „Предпране“ и „Отложен старт“.
 • температура. Чрез натискане на съответния бутон можете да промените степента на нагряване на водата, осигурена от настройките на алгоритъма по подразбиране.
 • Завъртете. Възможност за регулиране на скоростта на въртене на барабана в последния етап от цикъла. Можете също да активирате функцията Без центрофуга.

Можете да видите с кои режими на пране е съвместима конкретна функция в инструкциите за вертикална пералня Electrolux.

По-добре е да разберете софтуера на Electrolux веднъж, така че в бъдеще да можете да изберете оптималните настройки на цикъла във всеки конкретен случай. Това ще гарантира възможно най-ефективното измиване.

Ежедневно използване на машината

Има и препоръки относно първото стартиране и ежедневната употреба на пералнята.Те също са посочени в инструкциите. Първо, струва си да разберете как се пуска в експлоатация вертикалната система.

Първият цикъл на пералнята трябва да е празен, с препарат, но без пране в барабана. Това е необходимо, така че вътрешната мръсотия и мазнини да се измият от машината, без да оцветяват нещата. За тестов цикъл е по-добре да изберете програмата „Памук“. Еко».

Производителят също така предоставя препоръки в инструкциите относно метода на зареждане на прането. Как да заложите нещата правилно:сортиране на пране

 • сортирайте прането по цвят, тип тъкан и степен на замърсяване;
 • отворете капака на машината;
 • натиснете бутона "A" (тогава барабанът ще се отвори);
 • поставяйте артикулите в барабана един по един, като първо разклащате всеки артикул;
 • затворете барабана и капака на CMA.

Не превишавайте максималното тегло на прането, посочено от производителя.

Дозаторът за препарат за вертикални перални Electrolux е с три отделения. Римското l обозначава отделението за предварително пране. Номерът ll е за основно пране. Символът на цветето маркира тава за балсам-препарат за изплакване или смес от нишесте.

След като заредите нещата в барабана и добавите препарат, можете да включите машината. Включете захранващия кабел в електрически контакт и натиснете бутона за захранване. Ще прозвучи звуков сигнал.

Режимът се избира чрез завъртане на програматора. Ако е необходимо, на този етап можете да регулирате температурата на пране и скоростта на центрофугиране. Всички допълнителни функции, които са необходими, също са свързани тук (отложен старт, супер изплакване, лесно гладене, управление на времето и др.).

Цикълът се стартира с натискане на бутона "Старт". Ако е необходимо, през първите 10-15 минути можете да поставите на пауза алгоритъма и да промените настройките на режима.За да направите това, програмата се поставя на пауза и след това се възобновява.остава прах в тавата на перална машина с горно зареждане

Машината ще издаде звуков сигнал, когато приключи работа. Вертикалният капак може да се отвори след няколко секунди, когато индикаторът за заключване изгасне. След това остава само да извадите чистото пране от уреда и да затворите крана за вода.

Пералнята изисква постоянна грижа. Външните повърхности на кутията се избърсват с чиста влажна кърпа, тъй като се замърсят. Препоръчително е да избършете вътрешността на барабана след всяко използване на вертикала.

Важно е да се следи качеството на чешмяната вода. Ако е трудно, тогава веднъж на всеки 3-4 месеца машината трябва да се отстранява от котления камък със специални продукти. В противен случай варовиковите отлагания могат да причинят повреда на SMA.

Също така трябва периодично да почиствате контейнера за прах на вашата пералня. Изважда се от пералнята и се пере под течаща топла вода. Ако пренебрегнете това, частиците от препарата ще се утаят по стените на кюветата и ще запушат тръбите.

И накрая, не забравяйте да почиствате дренажния филтър на всеки няколко месеца. Намира се в долната част на барабана. Частта се запушва с пелети, нишки и косми, което нарушава изтичането на течност в канализацията. Кошчето за боклук се измива в топла вода.

По този начин няма нищо необичайно в управлението на вертикалната пералня Electrolux. Всички препоръки относно избора на програми и грижи са стандартни. Въпреки това е по-добре да прочетете инструкциите, за да разберете характеристиките на вашия конкретен модел Electrolux.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня