Режими на пране на пералня Electrolux

Режими на пране SM ElectroluxИма много потребители, които не могат да дешифрират режимите и програмите за пране в пералнята Electrolux. Разбира се, най-лесният начин е да погледнете инструкциите, но какво да направите, ако е изгубен или сте закупили използвано устройство? В тази статия ще ви разкажем за символите на панела на пералната машина Electrolux.

Основен

Не забравяйте, че категорично не се препоръчва да избирате произволен режим на пране; винаги е по-добре внимателно да изучавате всички символи на панела и техните значения. Има огромен плюс за потребителите на Electrolux - символите са еднакви за всички модели. Ето инструкции за основните режими.

 1. Иконата, изобразяваща контейнер с римска цифра I, показва „Режим предпране“. Използва се за силно замърсено пране. Символът е отпечатан и върху тавата на дозатора, така че операторът да не обърка отделенията за перилен препарат. Тази програма увеличава времето за пране с 20%.
 2. Иконата, изобразяваща контейнер с римска цифра II - това е режимът "Основно пране" - е напълно стандартна. Времето зависи от температурата и вида на тъканта.Режими на пране SM Electrolux3
 3. Контейнер с бълбукаща вода показва режим „Изплакване“. Тази програма се използва като допълнителна, ако прането, както ви се струва, не е било изплакнато добре преди това. Отнема до 20 минути.
 4. Спираловидната икона е „Завъртане“. Тази програма е предназначена за допълнително центрофугиране на прането чрез регулиране на скоростта на въртене. Това ще отнеме до 5 минути.
 5. Прозорецът с номер 24 вътре означава „Забавяне на прането“. След като заредите прането в барабана, можете да изберете времето, след което машината ще започне да работи. Максимумът е 24, но зависи от модела.
 6. Контейнерът със стрелка, сочеща надолу, е иконата „Източване“. Включете този режим, ако машината не източва водата след измиване.
 7. Хоризонтална стрелка показва, че програмата е приключила.

Панелите на пералните Electrolux са оборудвани с допълнителни индикатори, които показват крайния час на програмата и работата на някоя от функциите. След приключване на измиването ще чуете характерен звуков сигнал.

Помощни

За да се грижат за определени видове тъкани, са измислени спомагателни режими. Струва си да се отбележи, че спомагателните режими могат да варират за различните модели на марката. По-долу има инструкции за употреба.

 1. Режимът „Памук“ се обозначава със символ с памучна топка. Съответно, той е предназначен за пране на памучни тъкани. Продължителността на прането е 145 минути на 90 градуса.
 2. Памучна кутия + еко надпис – режим за пране на бяло и неизбеляващо цветно пране. Време за пране – 136 минути, температура – ​​40-60 градуса.
 3. Триъгълник с отворен ръб е иконата за режим „Пране на синтетика“. Програмата пере синтетични и смесени дрехи без силно замърсяване. Можете да регулирате температурата от студено до 60 градуса, времето за пране е час и половина.Режими на пране SM Electrolux2
 4. Символът на лайка е програмата „Деликатни тъкани“, с негова помощ можете деликатно да премахнете мръсотията от деликатни тъкани за един час при температура от 40 градуса.
 5. Топка + мивка - това е режимът „Вълна или ръчно пране“. Трябва да го изберете, ако искате да перете вълнени дрехи, които могат да се перат на ръка. Температура – ​​40 градуса. Процесът ще отнеме 55-56 минути.
 6. Символът с пеперуда е програма “Коприна”, за пране на смесена синтетика и коприна при температура 30 градуса. Отнема 40 минути.
 7. Иконата с одеяло показва режима „Одеяло“. Когато използвате тази програма, съдържанието на одеялото не се разхлабва. Може да се пере за 100 минути на 30-60 градуса.
 8. Иконата на панталон символизира програмата Jeans. Тази програма може да се използва за пране на вълна, деним и тъмни тъкани. Операторът регулира температурата от ниска до 60 градуса. Програмата е с продължителност до 100 минути.
 9. Символът с тюл показва режим „Пердета“. С него можете да перете всякакви пердета на 40 градуса.По-добре е предварителното пране да не се използва перилен препарат. Програмата изтрива до 100 минути.
 10. Ked е режим „Спорт“, предназначен за пране на спортни обувки или синтетични тъкани. Добър за „освежаване“ на стари неща. Отнема половин час.
 11. Иконата на ризата представлява режима Пет ризи. Машината изпира пет ризи наведнъж за половин час.

При продължителна употреба можете лесно да запомните всички символи и да работите с машината си с още по-голяма полза.

Функционален комплект

Тази пералня има редица полезни функции. Моля, имайте предвид, че някои от тях се активират автоматично, докато други ще трябва да бъдат конфигурирани лично от вас. Но преди да започнете да го използвате, внимателно проучете целта на тази или онази опция:

 • “Система за пара” – ще обработи прането ви с пара, без да го мачка;
 • „Заключване на панела“ ще предпази бутоните от случайно натискане, както и от деца;
 • "Direct Spray" пръска дрехите с вода, за да предотврати бръчките;
 • “Aqua Control” ви позволява да предпазите вашата пералня от течове;
 • „Мениджърът на времето“ ви позволява да изберете свои собствени параметри на пране.

Както можете да видите, пералнята Electrolux предоставя много функции, които ще направят живота ви много по-лесен, ако разберете как да ги използвате.

Стартиране на прането

Първо поставете прането в барабана, като внимателно го разпределите. За да избегнете допълнителни проблеми, никога не тъпчете пране в машината и не я претоварвайте. Освен това не перете бели дрехи, смесени с цветни, тъй като това може да ги повреди. Преди да започнете, уверете се, че люкът е плътно затворен!

Съответната програма се настройва чрез завъртане на селектора, други параметри чрез натискане на бутоните. Скоростта на въртене се вижда на специален панел, както и времето. След като изберете програмата, можете да стартирате машината.

Съвети за собствениците на перални машини

Прочетете внимателно инструкциите, преди да използвате уреда. За да избегнете неочаквани ситуации при миене, опитайте се да не нарушавате прости правила.Първо, ако маркучът за подаване на вода се откачи, незабавно изключете захранването! Второ, не перете материали, за които устройството не е предназначено, също така:

 • затворете крана, ако не използвате пералнята;
 • За да избегнете деформация на гуменото уплътнение, не перете предмети, зацапани с мазни вещества;
 • Избършете барабана и стените с влажна кърпа, когато захранването е изключено, в противен случай частите може да станат неизползваеми;
 • Ако подаването на вода е спряно, отворете крана бавно и внимателно при следващото миене;
  не задръствайте прането в барабана с вратата на люка;
 • Уверете се, че в джобовете на дрехите ви няма чужди предмети, това може да повреди колата;
 • за да избегнете повреда на нагревателния елемент, омекотете водата с Calgon или други добавки;
 • Филтърът на дренажната помпа се нуждае от редовно почистване.

Пералнята Electrolux е лесна за използване и няма да създава проблеми, ако следвате тези прости правила. Всичко, от което се нуждаете, е внимателно да проучите инструкциите и да бъдете изключително внимателни, като не забравяте на първо място за вашата безопасност!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня