Програми за пералня Innex

Програми за пералня InnexДнес автоматичните перални машини вече не изненадват никого. Дори децата могат лесно да стартират „домашен асистент“, да не говорим за възрастни потребители. Рядко някой чете инструкциите на устройството, за да разбере неговия „софтуер“, дори ако е закупил SMA от друга марка, например Innex.

Това е грешен подход. За да осигурите най-високо качество на пране, трябва да изберете програма, която отговаря на вида тъкан и степента на замърсяване на дрехите. Нека да разгледаме параметрите на режимите на пералната машина Innex. Ще ви кажем какви допълнителни функции имат пералните машини от тази марка.

Алгоритми и техните характеристики

Когато купувате нова пералня, не забравяйте да прочетете ръководството за употреба. Инструкциите описват всички нюанси, от правилата за инсталиране на устройството до препоръките за грижа. Има и описание на всички режими на пране, програмирани в интелигентността.

За да осигурите максимално качество на пране, трябва да изберете режим въз основа на вида тъкан и степента на замърсяване на предметите.

Ако изберете грешен режим, можете да получите тъжни резултати. Например, вълнени дрехи, изпрани на програма „Памук“, се деформират. Но плетените тениски с петна просто няма да бъдат почистени с помощта на алгоритъма „Деликатни тъкани“.

Наборът от режими на пране на машините Innex е приблизително същият. Възможно е да има малки разлики в зависимост от конкретния модел SMA. Условно всички алгоритми се разделят на три групи:

 • Ежедневно 30 IVF;
 • Стандартен;
 • Специален.

Блокът „Daily 30 IVF“ включва следните режими:Inex основни програми

 • Cotton Daily. Идеален за леко замърсени памучни дрехи.Водата в барабана се затопля до 30°C, скоростта на центрофугиране по подразбиране е 1000 об./мин. Цикълът е с продължителност 1 час 40 минути.
 • Синтетичен всеки ден. Алгоритъмът е много подобен на предишния, температурата на пране е 30°C, центрофугата е 1000 оборота в минута. Наблюдават се разлики в интензивността на въртене на барабана и продължителността на цикъла. Този алгоритъм продължава 1 час и 30 минути.
 • Цветни тъкани. Прането се извършва в хладка вода, загрята до 30 градуса. Това ви позволява да поддържате яркостта на продуктите. Интензитетът на въртене може да се регулира от 600 до 1000 оборота в минута. Продължителността на цикъла е 95 минути.
 • Деликатни материи. Режим, предназначен за пране на капризни тъкани, които са склонни към деформация. Водата се загрява до 30°C, центрофугиране не е предвидено. Алгоритъмът е с продължителност 80 минути.
 • Бързи 30 мин. Тази програма е предназначена за освежаване на леко замърсено пране. Въпреки ниската температура на пране (30°C), в този режим е забранено да се перат вълна, кашмир, коприна и други деликатни тъкани поради доста високата скорост на центрофугиране - 800 оборота в минута. Цикълът продължава половин час.

Групата "Стандарт" включва следните режими:

 • Памук. Предназначен за пране на много мръсно бяло и цветно пране. Температурата на водата може да се регулира от 40 до 60°C, а скоростта на центрофугиране по подразбиране е зададена на максимум. Това е най-дългият алгоритъм, който работи 3 часа и 50 минути.
 • Синтетика. Алгоритъм за грижа за синтетични, издръжливи тъкани. Водата се загрява до 40-60 градуса, въртенето се регулира от минимални до максимални стойности за модела Innex. Цикълът е с продължителност 125 минути.
 • Смесени. Програма за пране на дрехи от смесени тъкани (съдържащи както изкуствени, така и естествени влакна). Водата се загрява до 40°C, центрофугирането се извършва със скорост 1000 оборота в минута.Цикълът продължава 2 часа и 5 минути.
 • Бял памук. Режим, създаден специално за силно замърсени бели предмети. Възможно е дрехите да се „варят” при температура от 90°C. Центрофугирането се извършва при максимално допустимата скорост, продължителността на цикъла е 125 минути.функционална машина Indesit Innex

Сред специалните режими на SMA Innex:

 • спорт. Прането се извършва при 30°C, минималната скорост на центрофугиране е 600 об./мин. Продължителността на цикъла е 50 минути. Подходящ за спортни чорапогащници, топове, еластан, найлон и подобни материали.
 • Перо. Режим за грижа за продукти с пълнеж: възглавници, якета, пухени якета, одеяла. Водата се загрява до 30°C, скоростта на центрофугиране е максимална. Алгоритъмът е с продължителност 1 час 40 минути.
 • Вълна. Алгоритъм за пране на изделия от вълна, кашмир, акрил. Температурата по подразбиране е 40°C, центрофугирането се извършва при ниска скорост (600-800). Продължителността на обработка на облеклото е 65 минути.
 • Премахване на миризми. Този режим ви позволява да премахнете неприятната миризма от дрехите. Артикулите се перат на 40°C и се центрофугират на максимална скорост. Алгоритъмът е с продължителност 135 минути.

Интелигентността разполага и с програмирани режими “Изплакване+Центофуга”, “Центрофуга+Източване”, “Източване”. Могат да се използват при необходимост. Алгоритмите също се избират от програмиста.

Продължителността на цикъла, посочена в инструкциите, ще се промени при регулиране на параметрите на пране и свързване на допълнителни опции.

Повечето модели на Innex са оборудвани с цифров дисплей. Той показва цялата информация за параметрите на избрания режим. Екранът също така показва общото време на цикъла, изчислено след регулиране на температурата/центрофугата и свързване на допълнителни функции.

Регулиране на температурата и скоростта на центрофугиране

Понякога потребителят трябва да коригира параметрите на режима по подразбиране. Например, намалете или увеличете температурата, скоростта на центрофугиране. Това става с помощта на специални бутони на контролния панел.

Степента на пране се регулира с помощта на регулатора "Температура". Стойността може да се намали до пране в студена вода (при 20°C). Пералнята няма да ви позволи да изберете температура, по-висока от максималната стойност за определена програма.

Можете да увеличите температурата само в три режима:

 • Памук (максимум 60°C);
 • Синтетика (до 60°C);
 • Бял памук (максимум 90°C).настройка на програмата на SM Innex

В други режими температурата на нагряване на водата може да се намали само. Такова ограничение е необходимо, за да се предотврати деформация на тъканите.

Скоростта на въртене на двигателя в последния етап на пране се регулира с помощта на бутона „Центрофуга“. Във всички режими максималната допустима стойност на RPM е зададена по подразбиране. Индикаторът може да се регулира само надолу. Също така във всеки алгоритъм е възможно да деактивирате напълно цикъла на въртене.

Допълнителни функции на Innex

Допълнителните опции на автоматичните машини Innex могат да подобрят резултатите от прането. Те помагат да се постигне желаната чистота и белота на прането, да се отървете от остатъците от перилен препарат и да опростите гладенето. За да активирате функцията, трябва:

 • щракнете върху съответния бутон за опции на контролния панел;
 • изчакайте индикаторът да светне.

Ако допълнителната функция е несъвместима с избрания режим на пране, машината няма да ви позволи да я свържете.

Освен това някои допълнителни опции са несъвместими една с друга. Ако е така, индикаторът, съответстващ на функцията, ще започне да мига.В резултат на това ще бъде активиран само един спомагателен алгоритъм, който е избран последно.

Пералните машини Innex предоставят следните допълнителни функции:

 • Петна. Много интересно е, че интелигентността позволява да се избере точно естеството на мръсотията върху дрехите. Потребителят може да посочи вида петна: храна (от храна и напитки), работа (от мастило, фон дьо тен, червило), улица (от трева, локви, пръст).признаци на специални функции
 • Лесно гладене. Когато тази опция е активирана, плавното въртене на барабана по време на пране и центрофугиране се регулира, за да се намали намачкването на тъканите. В резултат на това по дрехите не остават гънки и гънки.
 • Допълнително изплакване. Когато тази опция е активирана, ефективността на изплакване се увеличава, така че остатъците от перилен препарат се отстраняват напълно от влакната на тъканта. Тази функция е особено удобна при пране на детски дрехи или вещи на хора с чувствителна кожа.

Продължителността на основния цикъл ще се увеличи, когато се свържат допълнителни функции. Средно за 20-50 минути, в зависимост от избраната опция. Това си струва да имате предвид, когато планирате времето си.

Функцията “Допълнително изплакване” е съвместима с абсолютно всички режими на Innex CMA. Опциите „Лесно гладене“ и „Петна“ могат да бъдат свързани само с някои програми. Затова следете мигащите индикатори на контролния панел.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня