Програми за пране на пералня Biryusa

Програми за пране на пералня BiryusaНе е трудно да се научите как да използвате модерна пералня, защото те са специално създадени, така че управлението да е интуитивно дори за тези, които никога преди не са перали неща автоматично. Това обаче се отнася за контрол като цяло, а не за конкретни работни цикли, чиято цел често предизвиква въпроси сред начинаещите. Нека да разгледаме основните режими на пране на пералнята Biryusa, така че използването на „домашен помощник“ да стане лесно и просто дори без официални инструкции под ръка.

Основни алгоритми на перални машини Biryusa

Домакинските уреди Biryusa не са много скъпи, така че се счита, че представляват бюджетния сегмент на пазара на перални машини. Това обаче не пречи на устройствата на компанията да имат широк набор от полезни функции, сред които всяка домакиня ще намери подходящ режим. Условно те могат да бъдат разделени на основни, които включват пране, изплакване и предене, както и допълнителни, които осигуряват помощни полезни функции. На първо място, внимателно ще проучим стандартните работни цикли, като постепенно ще преминем към второстепенните.

 • интензивен. Името на режима говори само за себе си, защото тази програма може да се похвали с увеличена продължителност и висока интензивност, което може значително да подобри качеството на измиване. Препоръчително е да включите цикъла за детски дрехи, плюс за силно замърсени дрехи.
 • Памук. Стандартен режим за дълготрайно почистване на памучни изделия. Този цикъл е най-подходящ за спално бельо и ежедневно облекло.
 • Бърз. Специален цикъл за високоскоростно почистване на леко замърсени предмети в студена или топла вода.
 • Синтетика.Програмата е много подобна на режима за памук, с изключение на това, че продължителността и интензивността са леко намалени, за да не се повреди тъканта. Подходящ за пране на пердета, предмети от ажурни тъкани, синтетика, чувствителни материали и др.

Когато обработвате плетени артикули в тази програма, трябва да използвате по-малко препарати, за да не повредите случайно формата на артикулите.

 • Вълна. Друг специален режим за определен тип облекло. Трябва да се използва за пране на вълнени дрехи и дрехи от смес от вълна, които могат да се почистват автоматично. Преди пране не забравяйте да прочетете информацията на етикета на артикула - това ще ви позволи да разберете дали може да се пере в „домашен почистващ препарат“ и ако да, при каква температура.
 • Деликатен. Характеризира се с ниска интензивност на работа, както и с ниска скорост на въртене на барабана, което е направено специално за безопасна обработка на предмети, изработени от деликатни видове тъкани, които могат да се деформират по време на стандартни режими.Машинни програми biryusa
 • Екологичен. Предназначен за почистване на леко замърсени артикули от бял или неизбледняващ цветен памук, плюс синтетични артикули. Потребителят може да избере да затопли водата до 40 или 60 градуса. В същото време пералнята Biryusa използва по-малко енергия и вода в този режим, което ви позволява да спестите сметки за комунални услуги, но самият цикъл продължава по-дълго от обикновено.
 • Обемни неща. Друг специален режим за необичайни дрехи, този път за дебели предмети, например одеяла, пликове за завивки, пухени якета и др. Почистването се извършва при температура от 40 градуса по Целзий.Преди работа нещата трябва да бъдат поставени равномерно в барабана, което ще им попречи да се скупчат в една бучка по време на работа, което може да причини дисбаланс в системата.
 • Дънки. Както подсказва името, тази функция е изключителна за деним, който се обработва при 60 градуса. За най-добър ефект първо трябва да обърнете нещата отвътре навън, а също и да използвате течен гел или капсули за пране вместо прах за пране, който трудно се измива от тъканта и оставя следи.
 • Детска стая. Програма за нежно третиране на бебешки дрехи и пелени във вода, загрята до 60 градуса по Целзий. Специалистите препоръчват да не перете дрехите на бебето заедно с други неща, а да разделите пранетата.

В този режим все още е възможно да се перат неща за страдащи от алергия, тъй като измиването на децата се отличава с висококачествен етап на изплакване, който измива всички домакински химикали от тъканните влакна.

 • спорт. Специален режим за работа със спортни обувки и облекла при температура 40 градуса. Ако трябва да почистите маратонки, маратонки или подобни обувки, по-добре е да перете не повече от два чифта наведнъж.
 • Свършва след. Функция за почистване на средно замърсени дрехи от смесени тъкани при температура 40 градуса по Целзий. Режимът се отличава с възможност за избор на време за завършване на работния цикъл.
 • Смесени тъкани. И накрая, отделен режим за пране на смесени дрехи с по-малко силно замърсяване, при същата температура като предходните две програми.

Най-често този конкретен набор от работни цикли може да се намери в домакинските уреди Biryusa, така че можете да отпечатате или запазите този списък за себе си, в случай че няма ръководство за потребителя.

Типичен набор от функции

Проучихме основните режими за пране на дрехи, остава само да научим за вторичните функции, които ви позволяват да контролирате по-добре пералната машина. Повечето от имената трябва да са познати на всички, защото такъв комплект може да се намери във всеки „домашен помощник“. Има малко от тях и е по-добре да ги запомните.

 • Изплакване + центрофуга. В този случай производителят е комбинирал две стандартни функции, които са необходими за почти всяко измиване. След отделно активиране на този режим, пералнята ще изтегли вода, ще изплакне обилно прането и след това ще го центрофугира. Тази опция не включва измиване, така че не са необходими домакински химикали.
 • Изплакване. Същото като в предишния параграф, само че няма етап на въртене. SM просто ще събере вода, ще обработи дрехите и след това веднага ще излее цялата отпадъчна течност в канала. Ето защо след приключване на работата продуктите ще останат мокри и ще трябва да бъдат добре изсушени.Biryusa WM-ME508 04
 • Завъртете. Подобен режим, но без изплакване. Активирането на функцията инициира интензивно въртене на барабана, което ви позволява почти напълно да освободите прането от влага. Броят на оборотите на барабана в минута може да се регулира независимо преди стартиране.
 • Предпране. Това е накисване, което е необходимо за дрехи с упорити петна и други сериозни замърсявания, които машината може да не успее да отстрани при нормално пране.
 • Допълнително изплакване. Специална функция за тези, които трябва 100% да изчистят дрехите си от остатъците от перилен препарат, което може да е необходимо за семейства с деца, както и хора с алергии. В допълнение към детските дрехи, тази програма може да обработва и най-дебелите артикули, например одеяла и зимни якета.
 • Почистване на барабана.Не на последно място, работният цикъл е основното почистване и стерилизация на автоматичния SM барабан. Опцията за измиване не може да се използва - изключително високите температури са подходящи само за почистване на вътрешните компоненти на устройството. За най-добър ефект трябва да използвате специални домакински химикали за перални машини.

Тези възможности на пералните машини се използват по-рядко от стандартните цикли, но също така е необходимо да знаете за тях.

Как е подреден контролният панел на машината?

Преди да започнете измиването за първи път, препоръчително е внимателно да проверите контролния панел на SM. Много е лесен за разбиране, защото се състои само от програматор и малък брой бутони. Нека назовем елементите на този контролен панел.

 • Копче за програмиране за избор на режим на пране.
 • Бутон за активиране на фазата на предпране за премахване и на най-упоритите петна.
 • Бутон за активиране на допълнително изплакване, за да изчистите дрехите от остатъците от перилен препарат.
 • Бутон за деактивиране на етапа на центрофугиране е необходим за обработка на дрехи от деликатни тъкани, които не могат да се центрофугират дори при ниски скорости на барабана.

Ако изключите цикъла на центрофугиране, ще трябва сами да изсушите продуктите.

 • Индикаторът за заключване на вратата на люка се намира отгоре на бутона, който изключва цикъла на центрофугиране. Лампата светва, когато заключването на вратата се активира веднага след стартиране на програмата.Панел за пералня Biryusa
 • Бутон за активиране и пауза на прането, необходим или за стартиране на работния цикъл, или за пауза, например за премахване на чужди предмети, забравени в джобовете, или за добавяне или премахване на дрехи от барабана.Паузата може да бъде полезна и за накисване на нещата - трябва да активирате прането и след 10 минути просто натиснете бутона за пауза. След това всичко, което трябва да направите, е да изчакате колкото е необходимо и след това да натиснете отново същия бутон, за да продължите да работите. По този начин можете значително да увеличите ефективността на почистване на силно замърсени предмети.
 • Индикатор за защита от деца, монтиран над бутона за стартиране и пауза на работния цикъл. Тази опция е необходима в ситуации, в които се страхувате, че децата случайно ще се намесят в работата на „домашния асистент“ и ще нарушат нещо. За да активирате заключването, трябва да натиснете бутоните за активиране на допълнителното изплакване и да изключите въртенето за три секунди. Когато чуете звуков сигнал и видите индикатора да свети, модулът е инсталиран. Можете да го премахнете по същия начин.

И накрая, има функция за изключване на системните звуци на пералнята, за която няма отделен индикатор или ключ. За да изключите звуковите сигнали, трябва да задържите един бутон за предпране за около 3 секунди. Съответно можете да върнете системните звуци по същия начин.

Както можете да видите, таблото за управление на пералнята Biryusa също е много лесно за разбиране. Възползвайте се от всички допълнителни възможности на домакинските уреди и резултатите от прането винаги ще радват вас и членовете на вашето семейство.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня