Режими на пране на пералня Ardo

Режими на пране на пералня ArdoСъвременните перални предлагат не само висококачествено, но и удобно пране. Няма нужда постоянно да настройвате цикли - умната система предлага готови програми за избор. Технологията на Ardo не е изключение, като дава възможност на потребителите да стартират режима чрез натискане на няколко бутона. Просто трябва да знаете какви режими на пране има пералнята Ardo, какво се пере върху тях и за колко време. Ето пълно описание на всички налични опции.

Описание на основните режими

Броят на програмите зависи от модела на пералня Ardo. Бюджетните марки предлагат минимум опции, докато скъпите марки ще ви зарадват с разширен набор от функции и възможности.. Основният набор от режими обаче остава практически непроменен, като тяхното обозначение на таблото и зададените настройки на цикъла.

Всички режими, предоставени на Ardo, са разположени около селектора. Някои програми са обозначени със схематични изображения, докато други са обозначени с букви. По правило всяка пералня има следния комплект.

 • Памук. Маркиран с изображение на кутия с едноименното растение. Идеален за пране на плътни бели и цветни памучни дрехи. Благодарение на високата температура от 60-90 градуса дори трудни петна се отстраняват от тъканта, а центрофугирането на максимална скорост осигурява почти пълно изсъхване. Този цикъл продължава приблизително 145-170 минути.
 • Синтетика. Обозначава се с колба и е полезен за пране на изкуствени и смесени тъкани. Тук максималното нагряване достига 60 градуса, а продължителността на цикъла е 127 минути.
 • Експрес 20. Бърза програма, чиято продължителност не надвишава 20 минути.Бързината се дължи на липсата на отопление - прането става на 20 градуса. С тези параметри трудни петна не могат да се изперат, но можете да освежите и изплакнете прането.основни програми и техните икони
 • Вълна. Придружен от икона на конец. Името говори само за себе си - това е режим за пране на вълнени дрехи. Отличава се с нежно почистване: голямо количество вода, плавно въртене на барабана, минимално центрофугиране и нагряване до 30 градуса. Времето за почистване е приблизително 56 минути.

Когато избирате режим на пране, трябва да се съсредоточите върху вида, цвета и степента на замърсяване на тъканта.

 • Наръчник. Типично обозначение е ръка, спусната в таза. Параметрите на цикъла също са стандартни: температура до 30 градуса, продължителност до 100 минути, обилно изплакване и средна центрофуга.
 • Бърз. Предназначен за повърхностно пране на леко замърсени предмети. Водата се загрява до максимум 35 градуса, а цикълът е с продължителност точно 35 минути.
 • Ежедневно. Маркиран с изображение на тениска. Предназначен за всекидневно прани дрехи: ризи, домашни дрехи, бельо. Отличава се с нагряване до 40 градуса и икономичен разход на ресурси.
 • Спорт. Подходящ за артикули от мембрана и други „дишащи” материи. Температура – ​​до 40 градуса, центрофуга – максимална.
 • Дънки. Разпознаваем по изображението на панталона. Тук, поради нагряване до 40 градуса и продължителност от 70 минути, се елиминира обезцветяването на денима.
 • Ризи. Предимствата на режима са увеличен обем вода и минимално въртене, поради което нещата практически не се мачкат.
 • хигиена. Предназначен за нежно пране на синтетични и памучни материи от всякакъв цвят.

Струва си да се разбере, че някои модели Ardo имат допълнителни режими.Важно е да не включвате произволно програми, а преди да започнете да се запознаете с всяка позиция, описана подробно във фабричните инструкции.

Алгоритми, които помагат на основните режими

Производителите разширяват функционалността на пералните машини с допълнителни опции. Те могат да се активират едновременно с режима на пране, повишавайки качеството на измиване. Като правило, следните характеристики се намират на пералните машини Ardo.

 • Двойно изплакване. Опцията ви позволява да удвоите цикъла на изплакване, което е важно при пране на дрехи за страдащи от алергии и деца. Функцията също ще помогне за пълното измиване на праха от тъканта, ако в контейнера за прах е излято твърде много препарат.
 • Предварителен. Предназначен за силно замърсени дрехи и се активира във връзка с програмите Памук, Синтетика и Всеки ден. Това е допълнителен цикъл, след който автоматично започва основното пране. Основното нещо е да изсипете препарата в подходящото отделение на контейнера за прах.допълнителни функции
 • интензивен. Удължава продължителността на основното пране, като помага за премахване на упорити петна от тъканта.
 • Система за почистване. Вариант, при който машината почиства барабана и маншета от натрупаната мръсотия.
 • Обикновено гладене. При Когато тази опция е активирана, машината настройва настройките на цикъла: обемът на водата се увеличава, въртенето намалява, барабанът се върти по-плавно. Всичко, за да не се мачка бельото.
 • Завъртете. Започва, когато прането в барабана не е достатъчно сухо.
 • Сушене. Функция, с която Ardo ще изсуши нещата до желаното състояние. Можете да го настроите да се включва автоматично след основното пране или да го стартирате ръчно, ако е необходимо.

Познавайки цялата функционалност на пералнята Ardo, можете да опростите прането и да подобрите качеството на прането. Просто трябва да изберете най-подходящия режим според инструкциите.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня