Режим на накисване в пералнята

Режим на накисване в пералнятаВъпреки наличието на висококачествено модерно перално оборудване, мнозина все още накисват дрехите в леген със собствените си ръце, рискувайки да повредят артикула и игнорират автоматичното пране. Едно е, когато просто няма друг избор, и съвсем друго, когато режимът на накисване в пералнята е налице. Тази полезна функция спестява време и усилия на домакинята, като ви позволява ефективно да премахнете дори най-трудните стари петна. Нека да разберем как точно работи тази опция, за да я използваме правилно.

Как работи тази програма?

Тази програма съществува повече от 20 години, така че отдавна успя да се превърне в една от най-обичаните и търсени сред потребителите. Стартирането му в пералня на Samsung е изключително просто - трябва да изберете програмата за накисване, като използвате отделен клавиш или сектор от програмния селектор на таблото за управление на „домашен асистент“ и да активирате операцията. Основните етапи на този работен цикъл изглеждат доста познати.

 • Първо дрехите се третират със смес от вода и прах. Домакинята зарежда мръсни дрехи в барабана, добавя перилен препарат и стартира цикъла. Машината ще изтегли вода и в същото време ще вземе праха от тавата за предварително пране. След това барабанът ще започне да прави бавни обороти в различни посоки, така че почистващият разтвор да проникне по-добре в тъканта.

Ако изпълнявате предпране, не добавяйте течни перилни препарати към тавата за основно пране, тъй като те могат да изтекат по време на етапа на предварителна обработка на дрехите.

 • Вторият етап е мини пране, по време на което малко повече течност ще влезе в барабана и след това барабанът бавно ще се върти отново, така че домакинските химикали да се разтварят още по-добре във водата и да започнат да проникват в нещата по-активно.накисване в машина Samsung
 • Третата стъпка е самото накисване – замърсените вещи се озовават в мехурчета от разтворен перилен препарат, поради което пяната ефективно прониква във влакната на тъканта и ефективно премахва мръсотията от прането. На този етап барабанът е неподвижен.
 • Краят на предпрането ще бъде повторно завъртане на барабана, за да се даде достъп на пяната до повърхността на всички предмети.

Полезно е, че продължителността на накисване може да се контролира ръчно, като се задава кратък период за леко замърсени дрехи и дълъг за най-мръсните дрехи. По принцип стандартното накисване продължава 30-40 минути - това е точно времето, което е достатъчно за висококачествена предварителна обработка на нещата. Най-важното е да не забравяте да зареждате домакински химикали в две отделения на дозатора за перилен препарат наведнъж, защото след накисване машината може веднага да започне основното пране, изплакване и центрофуга, ако потребителят е задал такива настройки.

Следваща основна програма

Това е накисването, което ви позволява да омекотите петна и мръсотия, така че да могат да бъдат по-лесни за отстраняване по време на пране. Въпреки това, предварителната обработка не е в състояние да премахне напълно мръсотията, така че след нея винаги си струва да стартирате един от основните режими на измиване. Изборът на програма зависи единствено от това какъв плат, вид и цвят на дрехите трябва да се почистват. Въз основа на тези фактори, потребителят трябва да избере една от следните програми в пералнята Samsung.

 • Памук, почти универсален режим, подходящ за повечето работни цикли. Идеално пере бели и цветни памучни дрехи при температури до 95 градуса по Целзий, отнема до 180 минути.
 • Синтетика - същото, само за дрехи от синтетични материали, продължителността е 120 минути, а температурата е 60 градуса. Отличава се с високоскоростно въртене.Samsung WW10N64PRBW
 • Деликатният режим е подходящ за най-деликатните тъкани, които могат случайно да се повредят по време на стандартните цикли на пране.Тази нежна програма почиства дрехите при температура от 30-40 градуса по Целзий и също така използва най-слабия цикъл на центрофугиране, за да избегне деформирането на материалите.
 • Ръчният цикъл е практически неразличим от деликатния режим, защото той също се извършва при 40 градуса и след това много внимателно изстисква нещата.
 • Вълна - подобно на първите два режима в списъка, е предназначена за дрехи, изработени от специфични материали. Този цикъл трае само 50 минути, през които машината внимателно и гладко измива нещата във вода, загрята до 30 градуса.
 • Бебешкият режим е предназначен за бебешки дрехи, например пелени и бебешки жилетки. Има висока температура до 80 градуса по Целзий, която е необходима, за да се унищожат напълно всички вредни бактерии, както и да се предотврати контакт на пудра или друга битова химия с детската кожа, която може да не е измита от дрехите по време на нормалния работен цикъл.

Детският режим е подходящ и за страдащи от алергии, които не понасят добре редица битови химикали.

 • Бързо пране – този режим е предназначен за хора, които нямат време да перат, така че трябва да почистят леко замърсените дрехи възможно най-бързо. Времето за работа в студена вода варира от 15 до 29 минути, което е най-бързият резултат сред всички други програми.
 • Ежедневният режим е специален работен цикъл, подходящ за ежедневни артикули като бельо, пижами и халати. Помага за ефикасното пране на нещата и предотвратява бързото им износване.
 • Интензивният еко цикъл също е бърз режим, но с по-добра степен на изчистване на дрехите, което се постига по специална технология, при която течността в барабана остава студена, продължителността е кратка, но качеството на изпиране не се влошава изобщо.Панел за пералня Samsung
 • Връхни дрехи – тази опция е необходима за дрехи, изработени от влагоотблъскващи компоненти.Прането се извършва с повишено разпенване, поради което дрехите се почистват от мръсотия и не губят защитните си свойства.
 • Центрофугата е стандартен етап от работния цикъл, продължава само 4-5 минути и ви позволява да изстискате напълно дрехите след измиване.
 • Източване - задължително се извършва след всеки работен цикъл, за да се отведе отпадъчната течност в канализацията, но може да се активира и допълнително, ако трябва спешно да се отървете от водата в барабана.
 • Изплакване + центрофуга – този цикъл е необходим в ситуация, в която след първото изплакване по дрехите остават петна от сапун или силна миризма на перилен препарат. Времето за работа е около 20 минути.
 • Самопочистването на барабана е полезна функция, която прави следенето на вашия „домашен помощник“ много по-лесно и приятно. Режимът автоматично почиства барабана от мухъл и микроби, продължава 90 минути и загрява водата до 70 градуса по Целзий.

По този начин потребителят винаги има богат избор от програми след приключване на автоматичното накисване. Този режим на предварително измиване не трябва да се пренебрегва, защото е много по-ефективен и безопасен от обикновеното накисване в леген.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня