Програма “Памук” в пералня LG

Програма за памук в пералня LGСъвременните перални машини имат два режима „памук“, съхранени в паметта им. Това са програмите “Cotton” и “Cotton Quick”. Въпреки сходството на имената, алгоритмите се различават значително един от друг. Режимът "Памук" в пералнята LG е един от най-популярните. Нека да разберем какви са настройките за алгоритъма, който потребителите изпълняват по-често от другите. Ще ви кажем до каква температура се затопля водата, когато изберете тази програма.

Как работи основният алгоритъм за пляскане?

Функцията „Памук“ е задължителна за всяка автоматична машина на LG. Доста е дълъг, продължава около час и половина. Когато режимът е активиран, интелигентността на пералнята определя колко пране е заредено в барабана и задава оптималното време за цикъл. Температурата на водата може да се регулира от 20°C до максимум 95°C.

„Памук“ е универсален режим; потребителят винаги може да регулира температурата на нагряване на водата и скоростта на центрофугиране.

Барабанът се върти с различна интензивност през целия цикъл. Първо бавно, след това по-бързо, след това по-плавно или в различни посоки, за да предотвратите натрупването на прането. Когато стартирате режим „памук“, можете да използвате прах или гел, предназначени за автоматично пране. Скоростта на центрофугиране може да бъде зададена на произволна стойност, до максималната скорост, предоставена в машината.регулиране на температурата Режим памук

Действие на допълнителния алгоритъм „ръкопляскане“.

В допълнение към основния режим, съвременните перални LG имат и функцията „Cotton Fast“ или „Cotton ECO“. Този алгоритъм не работи като основната програма. Нека да разгледаме основните настройки на такъв цикъл.

В режим “Cotton Fast” максималната възможна температура на нагряване е 60°C. Възможно е да я намалите до 30°C, 40°C или да стартирате цикъл в студена вода. Няма да е възможно да се зададе градус над допустимото ниво.Памук Еко

Времето на цикъла се съхранява в паметта, но може да варира в зависимост от избраната от потребителя скорост на центрофугиране и дали е активирано допълнително изплакване. Колкото повече опции са свързани, колкото по-висока е температурата на водата, толкова по-дълго ще отнеме измиването.

Когато стартирате “Cotton Quick” можете да използвате същите препарати, както при основния алгоритъм “памук”. Ако е необходимо, въртенето може да се изключи напълно. Успоредно с програмата можете да зададете таймер за отложен старт, да зададете предпране, да активирате интензивен режим или спестяване на време.

Други режими на LG оборудване

Има много режими, съхранени в паметта на съвременните перални машини ElG, така че изборът на оптималния за грижа за всеки тип тъкан не е труден. Описание на всички програми за пране е представено в инструкциите за машината. Като разгледате ръководството за потребителя, е лесно да разберете коя функция какво прави. Нека да разгледаме основните алгоритми.

 • Бързо 30. Този режим е идеален за пране на леко замърсени дрехи. Цикълът продължава само половин час при температура 30°C. Ако я зададете на 40°C, продължителността леко ще се увеличи. При избора на тази функция е важно барабанът да не е зареден повече от половината.
 • Синтетика. Режимът е идеален за ежедневни дрехи от найлон, полиестер, акрил. Прането се извършва при 40°C, което гарантира нежна грижа за тъканта. Продължителността на цикъла е 1 час 10 минути.
 • Деликатен. Програмата работи 30-40 минути, като температурата може да се регулира от 30 до 40 градуса. По време на цикъла барабанът се върти плавно и бавно, за да не се наруши структурата на влакната на тъканта. Режимът е оптимален за сатен, копринени изделия, бельо и дантела.
 • Завивка празна. От името на режима става ясно кога трябва да се стартира. Предназначен за грижа за якета, покривки, възглавници и други продукти с пълнеж. Продължителността на цикъла е час и половина, водата се загрява до 40°C.
 • Вълна. Прането се извършва при 40°C, продължителност на цикъла – 56 минути.Барабанът се върти бавно, центрофугирането не е осигурено в рамките на цикъла.много режими на машината LG
 • Бебешки дрехи. Алгоритъмът се използва за пране на детски дрехи. Цикълът продължава 100 минути. „Акцентът“ на режима е изплакване в голямо количество вода, поради което прахът се отстранява напълно от влакната на тъканта.

В допълнение към основните режими на пране, в интелигентността на пералнята се съхраняват различни допълнителни опции. Те се активират с бутони на контролния панел. Нека да разберем за какви функции говорим.

 • Биогрижа. Тази опция ще бъде полезна, ако прането, заредено в машината, има упорити петна (от кръв, трева, шоколад).
 • Обработка с пара. Технологията TrueSteam осигурява смесване на пара и вода. Благодарение на това вредните микроорганизми се отстраняват от тъканните влакна. Добавката помага и в борбата с неприятните миризми. Времето за изпълнение на режима е 20 минути.
 • Хипоалергичен. Целта на опцията е ясна от името й. Артикулите в барабана се перат на 60°C. Прането преминава през няколко етапа на изплакване, поради което останалият препарат се отстранява напълно от влакната на тъканта.
 • Нощно измиване. Когато този режим е активиран, машината ще работи почти безшумно, така че няма да безпокои дори и най-чувствителния спящ човек.
 • Спортни дрехи. Алгоритъмът е подходящ за грижа за мембранна тъкан.
 • Отложен старт. Добавката е полезна, ако измиването трябва да започне не в момента, а след известно време. С помощта на функцията можете да отложите началото на цикъла с няколко часа, от 3 до 24, в зависимост от модела на машината.
 • Допълнително изплакване. Тази опция е особено актуална при пране на детски дрехи и дрехи на хора, склонни към алергии.

Някои перални машини на LG имат опция „Моята програма“ - потребителят може да напише свой собствен алгоритъм за пране в интелигентността.

Всяка автоматична машина ElG има отделни бутони за регулиране на температурата на пране и скоростта на центрофуга.След като разберете за какви неща е предназначен този или онзи режим, можете да осигурите високо качество на прането.

   

2 читателски коментара

 1. Граватар Анонимен Анонимен:

  Ужасна кола! След 1,5 години вече смърди... Исках да го почистя, но този продукт работи на 70 градуса, а пералнята няма такава опция.

 2. Граватар Татяна Татяна:

  Разтворете продукта в каквато вода имате нужда. И го изсипете в барабана

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня