Програма “Fast 30” в пералня LG

Програма Quick 30 в пералня LGВсяка съвременна пералня разполага с ускорена програма. Когато стартира, машината ще изпере, изплакне и центрофугира артикула за 15-40 минути, в зависимост от производителя. Оборудването на LG предлага „златна среда“ - цикъл с продължителност 30 минути. Нека да разберем какво представлява режимът „Fast 30“ и какви видове дрехи е подходящ за пране. Ще разгледаме и предимствата, недостатъците на алгоритъма и възможните му корекции.

Как работи тридесетминутният алгоритъм?

“Quick 30” на пералнята LG е ускорена версия на обикновено пране. За половин час машината успява да изпере, изплакне и центрофугира артикула, като максималното изчакване е 40 минути. Вярно е, че не трябва да очаквате силно почистване: алгоритъмът е предназначен само да освежава нещата, да елиминира малки замърсявания и леки миризми. Безполезно е да се опитвате да премахнете трудни петна - по-добре е да изберете високотемпературен „Памук“, „Интензивен“ или „Предварителен“.

Когато бързият режим е активиран, пералнята LG задава стандартните настройки:

 • центрофуга – 800 об/мин;
 • температура на нагряване – 30 градуса;
 • Продължителност на прането: 30 минути.програмни настройки Quick 30

При желание могат да се коригират фабричните настройки, но в границите, определени от системата. Температурата е ограничена до 40 градуса, оставяйки на потребителя три опции за отопление: “40”, “30” и “Студена вода”. Вече няма да е възможно да загреете машината - бързият цикъл не предполага продължителна работа на нагревателния елемент. Но въртенето може да се настрои на всяка скорост, от 0 до 1000 оборота в минута.

При програмата “Бързо 30” водата се загрява до максимум 40 градуса.

Основното предимство на бързия режим е скоростта.С цел пестене на време, барабанът се върти постоянно, като се започне от момента на стартиране и изтегляне на вода. При това въртенията са силни, резки, а траекторията на цилиндъра непрекъснато се променя: ту наляво, ту надясно. Благодарение на това „махало“ нещата бързо се намокрят и се измиват по-добре. Предимствата включват спестявания: няма нужда да изпълнявате дълъг цикъл, за да премахнете малки петна.

Ускорената програма има и недостатъци. Основното е средното качество на измиване. За половин час в хладка вода препаратът няма време да се справи с тежки петна. Решението на проблема е предварително изпиране на петната по ръцете и след това стартиране на бърз режим.

Други алгоритми в „арсенала“ на LG

“Fast 30” не е единствената програма на пералните машини LG. За удобство на потребителите, производителите са оборудвали модели с редица режими, предназначени за определени видове тъкани. Остава само да изберете бутон, да проверите автоматично зададените настройки и да стартирате висококачествено пране.

 • Памук. Най-горещият режим, при който температурата на нагряване на водата може да достигне 95 градуса. Благодарение на кипене и многопосочни движения на барабана тук се измиват тежки петна върху дебели тъкани - памук, лен и чинц. Прането продължава около 105-120 минути.
 • Cotton Fast. Представлява ускорена версия на предишната програма. Продължителността на цикъла се намалява чрез ограничаване на нагряването до 60 градуса.
 • Ежедневно пране. При някои модели на LG се нарича „Синтетичен“. Тук се перат смесени дрехи от изкуствени тъкани, полиестер, акрил и еластан. Температура – ​​до 40 градуса, центрофуга – 800, продължителност – 110 минути.Ежедневно пране в SM LG
 • Безшумно измиване.Когато тази програма е включена, двигателят работи възможно най-тихо, като нивото на вибрациите също е намалено. Това ви позволява да пускате машината през нощта, за да почиствате леко замърсени предмети.
 • Бебешки дрехи. Предназначен специално за почистване на детски дрехи и включва обилно изплакване и загряване на вода до 60 градуса. В резултат на това тъканта се измива от всякакви петна, дезинфекцира и напълно се изплаква от препарат. Цикълът е с продължителност 140 минути.
 • Деликатен. Незаменим режим за пране на блузи, дантела, тюл и бельо. Температурата е ограничена до 30 градуса, а цикълът е проектиран за един час.
 • Опресняване. Функция, напомняща за "Fast 30". Основната разлика е, че няма измиване: когато опцията е активирана, парогенераторът е включен, произвеждайки овлажнен горещ въздух. Двадесет минути обработка с пара премахва леките петна и изглажда тъканта.
 • Завивка празна. Програмата е предназначена за пране на обемисти предмети с пълнеж от пух, пера, холафайбър - възглавници, пухени якета и покривки.
 • Биогрижа. Функция, предназначена за премахване на протеинови петна. Това включва силно нагряване на водата, така че е подходящо само за деликатни тъкани. Продължителност – 15 минути.
 • Хипоалергенно измиване. Чрез нагряване на 60 градуса и обилно изплакване, изделието се отървава от алергените: прах, косми и акари.
 • Интензивно 60. Прането отнема един час на 60 градуса. Разликата е намаленото потребление на енергия.
 • Моята програма. Ако е необходимо, потребителят може да конфигурира и запази своя собствен режим, като избере най-подходящите параметри на цикъла.Моята програма на LG SM

Всеки модел пералня LG има свой собствен набор от основни и допълнителни режими. Пълният списък с опции и тяхното предназначение е посочено във фабричните инструкции.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня