Рейтинг на компактни съдомиялни машини

Рейтинг на компактни съдомиялни машиниНе всеки харесва пълноразмерни съдомиялни машини, които заемат много място и измиват 9 или 12 комплекта чинии в един цикъл. Често най-удобни са по-малките модели, в които можете да заредите не повече от 8 комплекта съдове. Предимството им е компактност, бюджет и ефективност, поради което купувачите все повече обръщат внимание на миниатюрните домакински уреди. Ако искате да закупите и „мини версия“, но търсенето не е лесно, предлагаме да се запознаете с нашия рейтинг на компактни съдомиялни машини.

Bosch Серия 2 SKS 41E11

Добре познатата и изпитана във времето компания Bosch също има най-добрите модели съдомиялни машини в своята линия кухненски уреди. Става дума за Serie 2 SKS 41E11 – компактна свободностояща машина с изцяло електронно управление и капацитет до 6 комплекта. Основните му експлоатационни характеристики са следните:

 • размери – ширина 55 см, дълбочина 50 см и височина 45 см;
 • средната консумация на вода за стандартен цикъл е около 8 литра;
 • клас на енергопотребление А+ (не повече от 0,62 kWh);
 • ниво на шум – приблизително 54 dB, което е малко по-високо от другите модели;
 • тип сушене – кондензация.

Един сервиз за хранене включва купи за супа, салата и гарнитура, лъжица, вилица, нож и чаша. Тенджери, тигани, тави за печене и други допълнителни прибори не са включени в комплекта.

Машината предлага избор от 4 режима на измиване: нормален за средно замърсени съдове, интензивен за премахване на тежки петна, икономичен за просто изплакване на съдове и експресен цикъл за бързо почистване. Няма опция за половин товар. Няма и звукова поддръжка.Bosch Серия 2 SKS 41E11

Но съдомиялната машина на Bosch може да се похвали с поддръжката на няколко модерни и полезни технологии. По този начин, благодарение на функцията VarioSpeed ​​​​продължителността на режимите се намалява наполовина без загуба на качество на измиване. Безчетковият електродвигател EcoSilence Drive е с десет години гаранция и се счита за мотор от ново поколение.

Сензорът за натоварване позволява на системата автоматично да изчислява необходимото количество вода за ефективен резултат, което ще спести консумация и консумация на енергия. Иновацията ActiveWater, която осигурява оптимална циркулация при най-ниски разходи, също ще има положително въздействие върху сметките за комунални услуги. Потребителят ще бъде доволен и от модерната автоматично затваряща се врата с брава ServoSchloss.

MAUNFELD MLP-06IM

Сред напълно вградените модели се откроява MAUNFELD MLP-06IM. Предназначен е за максимум 6 комплекта и се отличава със своята ефективност поради ниска консумация на енергия и вода. Удобно допълнение ще бъде дисплей, който ви позволява да проследявате времето за пране и да проверявате зададените настройки на цикъла. Основни параметри на машината:MAUNFELD MLP-06IM

 • клас на енергопотребление – А+ (или 0,61 kWh);
 • клас на пране и сушене на ниво А;
 • интелигентно управление;
 • консумация на вода - около 6,5 литра на цикъл;
 • максимална консумация на енергия – до 1280 W;
 • ниво на шум – приблизително 49 dB, което позволява безпроблемно пране дори през нощта;
 • размери: 55х51,8х43,8 см.

Камерите за миене на съдове на всички разглеждани машини са изработени от неръждаема стомана, така че агрегатите са напълно защитени от разрушителното въздействие на водата и имат удължен експлоатационен живот.

Акцентът на тази съдомиялна машина ще бъде 6 режима на измиване, което ви позволява да изберете най-подходящата програма за всеки случай.Освен обичайните редовни, интензивни, икономични и бързи се предлагат и деликатни. Последният е предназначен за почистване на чупливи съдове – порцеланови или кристални.

Машината се отличава с наличието на отложен старт през деня, звуков сигнал за края на цикъла и възможност за използване на продукти 3 в 1. Потребителите оцениха достъпната цена, високото качество на изработка и универсалния дизайн в бял цвят.

DeLonghi DDW05T Saphire

Съдомиялната машина DeLonghi DDW05T Saphire се отличава с нестандартния си външен вид - лъскав черен корпус с метални вложки. Освен с необичайния си дизайн, машината привлича с капацитет за до 6 комплекта съдове, дисплей и икономични класове на консумация, измиване и сушене на ниво “А”. Други характеристики не са по-ниски:DeLonghi DDW05T Saphire

 • разход около 7 литра на цикъл;
 • ниво на шум до 48dB;
 • брой програми – 6, включително режим на предварително накисване;
 • отложен старт – до 24 часа;
 • Размери – 55х53х44см.

Съдомиялна машина с автоматична настройка на твърдостта на водата може самостоятелно да изчисли колко сол или препарат за изплакване е необходимо, за да я омекоти.

Основното е, че качеството на съдомиялната машина не е по-ниско от по-известния Bosch. Активните потребители отбелязват, че тази машина е надеждна, издръжлива и безопасна. Така се осигурява частична защита от течове, автоматична настройка на твърдостта на водата, индикатор за консумация на сол и звук при пране. Допълнителна тава за прибори ще бъде приятно допълнение.

Electrolux ESF 2300 DW

Electrolux ESF 2300 DW също се доказа отлично. Това е частично вградена кондензационна машина, предназначена за 5-6 комплекта. Основната му характеристика е наличието на специален сензор за чистота на водата, който ви позволява да използвате повторно леко замърсена вода, за да намалите общата консумация. Основните параметри на съдомиялната изглеждат нормални.

 1. Консумация на енергия и клас на почистване А.
 2. Ниво на сушене B.
 3. Електронно управление.
 4. Шум в рамките на 48 dB.

С помощта на цифровия дисплей можете да следите състоянието на пране и температурата на нагряване на водата. Машината загрява до максимум 60 градуса, а консумацията на енергия не надвишава 1200 W. Има шест стандартни програми, включително интензивен режим, експресно пране, деликатно, икономично и накисване.Electrolux ESF 2300 DW

Съдомиялната машина не е без допълнителни функции. Така той осигурява отложен старт до 19 часа, частична защита от протичане, заключване на панела от деца и гаранционен срок от една година. Потребителите също така отбелязват ясния интерфейс, който прави работата с машината проста и удобна.

Weissgauff TDW 4017 D

Сред бюджетните машини специално място заема Weissgauff TDW 4017 D. Свободностоящата съдомиялна машина предлага голяма функционалност на достъпна цена, което я прави желана от домакините. Особено атрактивно е наличието на 7 различни програми и 5 температурни настройки. Това ви позволява да променяте времето и качеството на измиване в зависимост от замърсяването на плочите, заредени в машината. Има и специален бутон „БИО-програма“, който ви позволява по-икономично и ефективно премахване на петна от мазнини и протеини. Сега за характеристиките:Weissgauff TDW 4017 D

 • максимално натоварване – 6 комплекта съдове;
 • кондензационно сушене;
 • клас А+ консумация на електроенергия;
 • клас А пране и сушене;
 • интелигентно управление;
 • цифров дисплей;
 • наличие на проточен бойлер;
 • консумацията на вода е около 6,5 литра на цикъл с максимална мощност до 1380 W.

Осигурената функция за самопочистване ще премахне необходимостта от редовно миене на машината - интелигентната система Weissgauff TDW 4017 D ще почиства автоматично.

Съдомиялната се справя с обикновени петна за 180 минути, а при включване на експресното измиване машината освежава чиниите за 45-90 минути. За удобство стартирането на заредена машина може да бъде отложено за 1-24 часа, а благодарение на ниското ниво на шум до 49 dB е лесно да стартирате цикъла през нощта. Що се отнася до прегледите, потребителите харесаха наличието на заключване за деца, пълна защита срещу течове, държач за стъкло и опция за самопочистване. Възможността за лесно регулиране на позицията на средната кошница също е високо оценена.

Leran CDW 55-067 БЯЛО

Лидерът сред бюджетните компактни машини е свободностоящият Leran CDW 55-067 WHITE. Машината се продава на рекордно ниска цена, но характеристиките й практически не отстъпват на по-скъпите модели. Нека да разгледаме параметрите му.Leran CDW 55-067 БЯЛО

 • Максималният капацитет на зареждане на камерата е 6 комплекта съдове.
 • Най-ниският клас на консумация на електроенергия е А+.
 • Висок клас на пране и сушене – А.
 • Интелигентно управление с интуитивен интерфейс.
 • Ниво на шум – 49 dB.

Въпреки ниската цена, съдомиялната Leran предлага на потребителя 7 стандартни програми. Наред с обичайните интензивни, експресни и икономични режими, се осигурява и нежно почистване на чупливи съдове. Има таймер за отложен старт на цикъла, държач за чаша, индикатор за омекотител и използване на комбинирани препарати. Атрактивни са и намалените размери - 55х50х43.8см.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня