Ремонтирайте сами перални Miele

Пералня MieleПералните на немския производител Miele са едни от най-скъпите и надеждни перални машини. Качеството им е оценено по целия свят. Първата автоматична машина от Miele е пусната през 1956 г. и през това време производствените технологии са се подобрили. Една пералня Miele може да издържи 20 години без повреда или повреда.

Въпреки това се случват отделни случаи на неизправности и сред тези редки случаи техниците отбелязват характерни повреди. Останалата част от историята ще ви разкаже как можете сами да поправите пералните машини Miele.

Характеристики на пералните Miele

Характерна особеност на пералня Miele е нейният специфичен дизайн. Всички части са изработени от висококачествени материали и само във фабрики, разположени в Германия. Освен това машините са оборудвани със сложна електроника. Това значително усложнява независимия ремонт на такива машини.

За да извършите висококачествен ремонт, може да се нуждаете от специално компютърно оборудване, с което трябва да можете да работите. Ето защо ремонтът на перални Miele най-често се доверява само на професионалисти. В същото време майсторите отбелязват, че В 89% от случаите такива машини могат да бъдат ремонтирани за сравнително малко пари. Само 2% от повредените перални изобщо не могат да бъдат ремонтирани, но може да се отбележи, че са работили поне 10 години.поддръжка на перални Miele

Какво се чупи най-често?

Ако пералните машини от производителя Miele са надеждни, тогава защо се счупват и какво може да се счупи? Наистина няма съмнение относно качеството на компонентите; това се потвърждава от дългата история на тази известна компания. Но причината за повредата може да е неправилна работа и свързване. Например, при внезапен скок на напрежението в пералнята, електрониката, окабеляването и дори двигателят могат да изгорят.

При постоянно използване на твърда вода за пране и пране при високи температури върху нагревателния елемент може да се образува котлен камък, което може да доведе до неговото разрушаване. Изгорял нагревателен елемент може да повреди контролния модул.

Такива причини за повреда на домакинските уреди възникват само по вина на потребителя.

Но да се върнем на въпроса какво най-често може да се повреди в пералня Miele? Отговорът е съвсем прост:

 • дренажна помпа, тя се нарича помпа или тръби;
 • сензор за ниво на водата (пресостат);
 • нагревателен елемент (нагревателен елемент);
 • ремъчна предавка;
 • заключване на люка;
 • сензори и електроника.

Почистване на дренажната помпа и смяна на пресостата

Ако в един не особено прекрасен момент пералнята спре да източва отпадъчни води, тогава трябва да проверите дренажния филтър, дренажната помпа и тръбата. Почистването на филтъра в машина с марка Miele, както и в перални машини на други компании, се извършва по същата схема - от проста към сложна.

 1. Най-лесният начин да почистите дренажния филтър е да започнете. Моля, имайте предвид, че при повечето машини филтърът се намира в долната част на тялото отдясно, а при машините Miele филтърът се намира в долната част на тялото отляво.дренажен филтър в Mil
 2. Отворете пластмасовия капак и намерете щепсела зад него.
 3. Взимаме контейнер за вода или просто голям парцал и го разстиламе близо до филтъра, като не забравяме да го пъхнем под тялото на машината.
 4. Развиваме щепсела и водата във филтъра ще изтече върху парцала.
 5. Събираме водата и след това гледаме в отвора на филтъра с фенерче и почистваме цялата мръсотия, косми и малки предмети, заседнали там.
 6. Завиваме щепсела на място и проверяваме работата на машината.

Почистването на дренажния филтър може да не доведе до очаквания резултат. В този случай ще трябва да разгледате внимателно дренажната помпа и тръбата. Има голяма вероятност някъде там да има запушване. Веднага ще проверим както тръбата, така и дренажната помпа.

 • Първо трябва да го премахнем, а за това ще трябва разглобете пералнята, а именно развийте предния панел. След това ще имаме достъп до всички единици, които ни интересуват.
 • Подготвяме контейнер за вода, защото когато започнем да изваждаме тръбата и дренажната помпа, водата ще тече от тях.тръба и дренажна помпа в Miele
 • Развиваме скобите, свързващи тръбата към дренажната помпа и резервоара, изключваме клемите от сензора на дренажната помпа.
 • Развийте скобите, свързващи дренажната помпа и дренажния маркуч.
 • Развиваме крепежните елементи, държащи дренажната помпа, и я изваждаме заедно с тръбата.
 • Проверяваме дренажната помпа и тръбата за запушвания, измиваме ги и след това ги поставяме обратно в обратен ред. Монтираме предния панел на пералната машина Miele на място и проверяваме работата на пералната машина.

Ако има въпрос относно смяна на пресостата на пералня, тогава можете лесно да го разрешите със собствените си ръце. Целият процес ще отнеме малко време.

Най-важното е, че купете подобен сензор, не се опитвайте да го замените с нещо подобно.

Сменяме нагревателния елемент и задвижващия ремък, проверяваме електричеството

нагревателен елемент в пералня MieleАко нагревателният елемент се счупи, процесът на измиване се извършва в студена вода. Ако нагревателният елемент се повреди, измиването може да отнеме много време; друг симптом за повреда на нагревателния елемент е електрическата машина да избие по време на пране. За да сте сигурни, че не работи, ще трябва да го извадите от кутията и да го тествате с мултицет.

В пералните машини Miele нагревателният елемент трябва да се издърпа не през задната стена, както в много машини, а през предната.

Писахме по-горе за това как да разглобим корпуса на машината отпред. При отваряне на машината под резервоара ще видите два изпъкнали контакта от нагревателния елемент. За да издърпате напълно нагревателния елемент, трябва да го издърпате към себе си, като го люлеете от една страна на друга. След това отстранете гуменото уплътнение.Заменяме дефектния нагревателен елемент с нов, като внимателно го поставяме в съединителя.

Що се отнася до задвижващия ремък, той може да излети от шайбата, да се спука или да се счупи. Това ще доведе до спиране на въртенето на барабана в машината. Такава повреда в машините на Mile, както отбелязват експертите, се случва доста често. За да смените задвижващия ремък на машина с горно зареждане Miele, трябва да:

 1. Отстранете левия страничен капак на корпуса.
 2. Огледайте колана, ако е скъсан, вземете нов.
 3. Първо трябва да го поставите на двигателя, след това да го издърпате и да поставите колана от дясната страна на шайбата.
 4. След това, като държите частта от ремъка, която вече е поставена върху шайбата, завъртете ролката обратно на часовниковата стрелка и се опитайте да поставите ремъка докрай.
 5. Затворете капака на корпуса.Колан в пералня Miele

Проверката на електричеството на пералня Miele се свежда до тестване и визуална проверка на всички проводници, клеми и други елементи.

Освен това, това трябва да се направи, дори ако ремонтирате друга повреда и разглобявате корпуса на пералната машина за това. Проверката на електрическата система на машината не е трудна работа, но е доста старателна. Ще трябва да звъните на всеки контакт, всяка връзка и щепсел, работата може да отнеме от 40 минути до 1,5 часа, но си заслужава.електротехник на пералня

Получаваме мултицет, подготвяме го да провери съпротивлението на електрическите елементи, като поставим превключвателя в подходящо положение, изключете пералната машина от мрежата и започнете проверката. Експертите препоръчват да започнете с контактите на контролния блок и след това постепенно да преминете към сензорите на модулите на пералната машина. Развиваме крепежните елементи на арматурното табло, изваждаме го и издърпваме контролния блок, без да го изключваме от проводниците.

Започваме да проверяваме съпротивлението с бутона за включване / изключване, инсталираме сонди към контактите му и виждаме каква стойност показва устройството. Ако дисплеят показва нула, има проблем с контакта.Проверяваме всички контакти на контролния блок един по един, след това проверяваме сензорите на двигателя, превключвателя за налягане, нагревателния елемент, всмукателния клапан, дренажната помпа. Има голяма вероятност да не успеете да откриете проблема от първия път и процедурата за проверка ще трябва да се повтори.

Обърнете внимание на кондензатора на електродвигателя на пералнята Miele; това е основният проблем на немската техника.

Ремонт на оборотомери

оборотомер в пералня MieleТахометър (тахогенератор) е доста просто и гениално устройство, което е инсталирано на електрически мотор и ви позволява да измервате скоростта на въртене на движещите се елементи. Без тахометър контролният блок няма да може да разбере с каква скорост барабанът трябва да се върти, за да изпълни ефективно програмата за пране, което означава, че няма да може да регулира тази скорост.

За да стигнете до тахогенератора, трябва да стигнете до двигателя на пералната машина Miele, и за да направите това, отново ще трябва да премахнете предната стена на пералнята. Оборотомерът не може да бъде ремонтиран и не е необходим; важно е правилно да идентифицирате повредата и да замените дефектния елемент. Сензорът е доста евтин и се продава в комплект с електрически проводник и щепсел за свързване към двигателя. Не е трудно да се открие неизправност на тахогенератора; трябва да го свържете към мултиметър и да измерите съпротивлението.

Забележка! Нормалната стойност на съпротивлението за тахометър е приблизително 70 ома. Ако стойността е повече или по-малко от 20 ома, това е нормално, но ако стойността е значително по-малка или по-висока, сензорът трябва да бъде сменен.

Проверка на електронния "пълнеж"

дъска за пералняПроверката на електрониката на пералня Miele е може би най-трудният етап от ремонта. Съвременните модели на такива машини, в допълнение към обичайната платка на контролния блок, са оборудвани с микропроцесорна платка, което значително увеличава производителността на пералнята и може ефективно да управлява десетки програми за пране, множество сензори и потребителски програми - чисти чудеса и удобство. Проблемът възниква, когато някой електронен елемент се повреди и трябва да решите какво да правите.

Като начало експертите предлагат, без да навлизате в електронната платка, да проверите електричеството на пералната машина (както е описано по-горе); може би причината за неизправността изобщо не е в платката. Ако електричеството е наред, можете или да премахнете контролния блок и да го предадете на специалист за тестване и ремонт (това е най-добрият вариант), или да опитате тествайте го сами. За да се тествате, трябва да решите няколко проблема наведнъж:

 • Свържете правилно контролния блок чрез com конектора към компютъра.
 • Намерете и вземете работещ софтуер за електронно тестване на платка за пералня тип Monitoraggio Lavabiancheria.
 • За да получите определен резултат и да се уверите, че елементът на платката е дефектен, трябва да разберете стойностите, които програмата произвежда, тъй като повечето от тях са създадени за професионалисти и изобщо не са адаптирани за обикновени потребители.

Нашата препоръка е да дадете платката на сервиза. Ако те потвърдят, че не е подходящо да се ремонтира, просто купете и инсталирайте подобна платка. Не е евтино, но все пак е по-добре от закупуването на нова пералня.

Така че е по-добре да ремонтирате пералните машини Miele в сервизен център, отколкото сами. Въпреки че, разбира се, ако всичко се дължи на запушена помпа, тогава можете да се справите сами. И най-важното, грижете се за вашата машина, не пренебрегвайте правилата за правилното свързване на водоснабдяването и канализацията, както и електрическите комуникации. Това ще определи колко дълго ще работи машината Miele.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня