Рейтинг на производителите на съдомиялни машини по качество

рейтинг на производителите на PMMКогато обикновените купувачи започват да говорят за най-добрите производители на съдомиялни машини, те посочват не истинските фаворити в тази надпревара, а най-рекламираните производители. И в това има проста логика: който производител блести повече на телевизионните екрани и в интернет, той е най-добрият. В действителност всичко не е толкова просто. Понякога най-добрите се крият в сенките, а най-лошите се опитват да се появят „в целия си блясък“. Дойде време да съставим рейтинг на компаниите въз основа на качеството на произвежданото от тях оборудване за миене на съдове, нека направим това точно сега.

Най-добрите производители на луксозно оборудване

При съставянето на нашия рейтинг се сблъскахме с доста сериозен проблем. Факт е, че различните производители на съдомиялни машини работят в различни ценови сегменти. Неправилно е да се сравнява качеството на съдомиялни машини от различни ценови категории, така че вместо една голяма оценка, трябваше да създадем три малки, отделно за всяка ценова категория. Да започнем с производителите на луксозни съдомиялни машини.

 1. С.М.Е.Г. Безспорен фаворит, лидер в производството на най-доброто оборудване за миене на съдове, което някога е било масово произвеждано. Първо, това най-тихите и безшумни съдомиялни машини. Второ, машините SMEG са сред най-икономичните в света. Трето, при производството на оборудване SMEG се използват най-висококачествени материали. Четвърто, тези машини дават най-добра производителност по отношение на качеството на измиване. И накрая, пето, машините SMEG са неизменно стилни, използват най-модерните технологии и технически решения.
 2. NEFF. Компанията SMEG губи малко, защото произвежда перални машини, които са малко по-шумни и малко по-малко стилни, но иначе оборудването на NEFF е много, много добро.Някои купувачи предпочитат да изберат машини NEFF и защото такова оборудване е малко по-евтино, въпреки че разликата в цената тук е условна.
  рейтинг на елитен PMM
 3. Kuppersbusch. Универсално признат производител на съдомиялно оборудване. Известен е с това, че прави машини, които издържат поне 10-15 години. Губи от SMEG и NEFF, защото не е толкова активен във въвеждането на нови технологии в съдомиялните си машини. В допълнение, ценовата политика на Kuppersbusch не е толкова гъвкава, така че тяхното оборудване за миене на съдове е средно един и половина пъти по-скъпо от това на най-близките им конкуренти. За някои модели машини Kuppersbusch цената изобщо не е оправдана.

Както можете да видите, лидерите в производството на луксозно оборудване за миене на съдове са производители от Германия и това не е чудно. Приблизително 63% от жителите на Германия не могат без съдомиялна машина, а в Русия само 18% от хората ги използват.

Най-доброто в средния ценови сегмент

Сега ви представяме най-добрите производители на съдомиялни машини за дома в средната ценова категория. Средната категория е известна с висококачественото си оборудване, което, въпреки че не разполага с най-модерните иновативни решения, е достъпно за много по-голям брой хора. Не всеки може да си позволи да купи елитен продукт.

 1. Siemens. Въпреки че този германски концерн загуби лидерството си в производството на луксозни съдомиялни машини, той се наложи в долния сегмент и е толкова здраво стъпил, че никой конкурент не може да го измести оттам вече 5 години. Сименс предлага добри цени за добри съдомиялни. Машините на Сименс са традиционно добри: мият перфектно съдовете, икономични са, тихи, дълготрайни и много стилни.
 2. Аско. Шведите са малко по-ниски от немските си колеги по качество на изработката, но печелят в цената. Разликата понякога е доста значителна, въпреки че техническите характеристики на моделите може да са еднакви.Пералните Asko също са малко по-малко икономични, поради което заемат почетното второ място в класацията.
 3. Bosch. Известна немска марка, която се изкачи до трето място в класацията на „средните селяни“. Bosch произвежда много оборудване, но е много нестабилно. Единият модел се оказва супер успешен, а другият е откровен провал. Дори скъпите машини на Bosch не винаги работят дълго и надеждно, въпреки че като цяло има много добри отзиви за производителя и не можехме да не мислим за това.
  среден клас PMM рейтинг

Третото място можеше да бъде присъдено на машините Electrolux, но напоследък има твърде много оплаквания за тази технология. Експертите и потребителите отбелязват спад в качеството на цялото оборудване Electrolux, продавано в Русия, което означава, че няма да го включим в нашия рейтинг. Трябва да запазим обективността.

Най-доброто в бюджетния сегмент

Компаниите, специализирани в тесни съдомиялни машини, навлязоха в бюджетния сегмент, но за съжаление дори там няма да намерите руски, украински или беларуски производители. Най-добрите бюджетни перални са произведени от немци, шведи и италианци.

 1. Bosch. Съдомиялните машини се произвеждат предимно в горния край на бюджетния ценови сегмент, но оборудването им несъмнено е от най-високо качество. Сглобяваните в Европа машини се отличават с висококачествени части и безупречна производителност. Редица евтини съдомиялни машини на Bosch са получили най-висока потребителска оценка, това говори нещо!
 2. Indesit. Италианската компания някога стана известна с най-високия процент дефекти сред оборудването, което произвежда. През последните години производството беше преструктурирано и сега невероятно и евтино оборудване излиза от поточните линии на Indesit. Въпреки това, много потребители „извън старата памет“ не дават на производителя най-висок резултат, а специалистите, както се оказва, са отмъстителни хора, така че само второ място.
 3. Електорлукс. Шведите не се изкачиха по-високо от третото място.Причината се крие във факта, че техните успешни модели бюджетни съдомиялни са предимно стари: преди три или четири години. Новите разработки все още не са искряли, има голям процент дефекти, а качеството на основните компоненти е значително намаляло. Марката е повече от разпознаваема, затова голяма част от хората я предпочитат.
  бюджетен клас PMM рейтинг

Това е оценката, която получихме. Опитахме се да бъдем възможно най-обективни и взехме предвид мненията не само на специалисти по ремонт на съдомиялни машини, но и на обикновени клиенти. Преди да включим този или онзи производител в нашия рейтинг, ние прегледахме куп отзиви. Надяваме се, че това ще ви помогне по някакъв начин. Късмет!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня