Рейтинг на съдомиялни машини по надеждност

Рейтинг на надеждност на PMMКогато едно семейство е изправено пред въпроса за закупуване на нова съдомиялна машина, възниква разумен въпрос: какво да избера? Днес на пазара има няколкостотин различни съдомиялни машини и не е ясно какво да изберете. Искам висококачествена и надеждна машина, която да изпълнява функциите си добре и да работи дълги години без повреди, но как да намеря такова оборудване? В тази статия ще представим оценката за надеждност на различните видове съдомиялни машини. Въпреки че нашето мнение може да се счита за субективно, тази оценка се надяваме да ви помогне да направите избор.

Най-добрите тесни перални машини

Преди да потърсите най-добрите и надеждни съдомиялни машини, трябва да разберете техните разновидности. Нека започнем с най-популярните тесни съдомиялни машини сред руснаците. Тесните машини се наричат ​​така поради ширината на тялото. В сравнение със стандартните машини, чийто корпус е широк 60 см, тесните са с корпус от 45 см или дори по-малко. Разбира се, това се отразява и на натоварването. Тесните PMM, като правило, могат да поберат 3-4 комплекта чинии по-малко от стандартните, но това не възпира потребителите, а напротив.

Потребителите обичат тесните машини, защото заемат по-малко място в малка кухня и са малко по-лесни за интегриране в мебелите. Нека да видим кои теснокорпусни машини са най-надеждни в три ценови категории.

 1. Smeg STA4523. Тази машина от премиум клас може да работи 15-20 години без проблеми. Сглобен е от най-добрите немски компоненти и изпълнява функциите си на 5+. Моделът е тих, има функция за частично зареждане, може да измие до 10 комплекта чинии наведнъж и има стилен черен дизайн. Машината е напълно вградена и струва около $1770.
 2. Neff S58M58X Отличен представител на средния клас съдомиялна техника. Измива до 10 комплекта съдове, има дисплей и куп модерни функции, работи много тихо.Благодарение на подбраните части, от които е сглобена машината, експертите оценяват експлоатационния й живот на минимум 10 години. Средната цена е $903.
  Neff S58M58X2
 3. Electrolux ESL 94320 LA. И това вече е представител на бюджетния клас оборудване за миене на съдове. Моделът не само беше високо оценен от експертите, но и получи най-висока оценка от потребителите на Yandex Market. Оборудването побира 10 комплекта съдове, има стандартен набор от функции и измива добре съдовете. Срокът на експлоатация е приблизително 7 години. Цена: $338.

Бюджетното оборудване често е белязано от фабрични дефекти. Моделът Electrolux ESL 94320 LA има най-нисък процент на такива дефекти сред всички бюджетни съдомиялни машини.

Страхотни малки перални машини

Малките съдомиялни бързо набират популярност. Те се наричат ​​компактни PMM и това не е без причина. Машините не са много по-големи от микровълнова фурна, така че в ежедневната реч хората ги наричат ​​настолни. Размерите им са около 55 х 50 х 45 см. Ако желаете, можете да вземете такова малко нещо със себе си в дачата; една жена може лесно да го носи от място на място сама.

Основното предимство на такива съдомиялни машини е, че спестяват място. Тази машина може да се монтира на маса, на шкаф, в мивка под мивката или дори може да се монтира към стената с помощта на специални скоби. Тя отстъпва по капацитет както на тесните, така и на стандартните перални и това е основният й недостатък, но има впечатление, че купувачите не обръщат внимание на този недостатък. Те са доволни, че компактното оборудване може да побере 6-7 комплекта чинии. Нека да видим кои настолни машини имат най-високо качество в три ценови категории.

 1. Компактна съдомиялна Siemens iQ500 SK 76M Elite със специален корпус и куп функции. Размерите му (Ш x Д x В) са 60 x 50 x 45,4 см. Машината измива перфектно 6 комплекта съдове, има модерен дисплей и контролен панел, който се намира над вратата на миялната камера.Машината е сглобена от много качествени части и сериозно проверена след сглобяването. Арсеналът включва 6 програми за пране и много функции, включително функция, която ви позволява да разпознавате таблетките 3 в 1. Приблизителният срок на експлоатация е 10 години. Средната цена на единицата е 500 долара.
 2. Electrolux ESL 2400 RO. В средната ценова категория трябва да обърнете внимание на стилната съдомиялна машина от Electrolux. Освен това измива 6 комплекта и има електронно управление и дисплей. Моделът има стандартен набор от функции. Има клас на пране А, който отговаря на основните стандарти за качество. Според експертите машината може да работи 7 или повече години. Можете да закупите тази машина за $460.
  Electrolux ESL 2400 RO
 3. Флавия CI 55 HAVANA. Много достойна бюджетна съдомиялна машина, високо оценена от потребителите. Малко е шумен, но мие добре чинии и има куп функции и програми. Едночасовата програма е особено популярна и е идеална за миене на леко замърсени съдове. Срок на работа – 5 години. Средната цена е $258.

Най-добрите стандартни съдомиялни машини

Така стигнахме до стандартните съдомиялни машини в нашата история. Защо се наричат ​​така? Тук всичко е просто. Когато домакинските съдомиялни за първи път се появиха на потребителския пазар като масов продукт, те имаха стандартна ширина от 60 см в продължение на няколко десетилетия. Нямаше разграничения в класа на тази техника. Но след това се появиха тесни съдомиялни машини с ширина на корпуса 45 см, а след това машините с корпус 60 см започнаха да се наричат ​​стандартни. Размери на съдомиялна машина стават основа за тяхната класификация.

Една стандартна машина може да побере 12-14 комплекта ястия. Има модели, които могат да поберат 15 или дори 16 комплекта, но това са по-скоро изключения от правилото. Стандартните машини са идеални за големи семейства и за тези, които обичат да посрещат гости, защото с едно движение такава единица ще измие цяла планина от мръсни чинии. Нека да видим кои модерни модели стандартни перални машини се считат за най-надеждни.

За да измиете 14 комплекта чинии на ръка, трябва да отделите около 25-30 минути и то ако бързате.

 1. Smeg STE8239L. Невероятно тиха стандартна първокласна съдомиялна машина. Отличава се с висок капацитет - 13 комплекта съдове, огромен набор от програми и функции, както и невероятна надеждност. Експертите казват, че при правилна употреба тази машина ще работи 15-20 години без проблеми, а най-вероятно и повече. Отличава се с най-висок клас на енергопотребление - A+++, както и с 10 различни програми за пране. Можете да закупите модела за $2,080.
  smeg STE8239L
 2. Asko D 5546 XL. Въпреки че тази машина принадлежи към средния клас съдомиялни, нейните характеристики почти превъзхождат гореописания модел. Той е много надежден, тих, има електронно управление и защита от детска намеса. Измива до 13 комплекта съдове едновременно. Консумира не повече от 10 литра вода на цикъл, а контролният модул съдържа 12 програми за измиване в паметта си. Трябва да се отбележи, че машината може да загрява вода до 700C. Очакван трудов живот – най-малко 10 години. Цена: $1,129.
 3. MAUNFELD MLP-12IM. Нямаше как да не обърнем внимание на тази невероятна съдомиялна машина, която обаче не може да се счита за бюджетен уред. Вгражда се изцяло в мебелите, побира 14 комплекта съдове и има 9 програми за измиване. Моделът е перфектно сглобен от висококачествени компоненти. Нашите майстори прогнозират 7-10 години безупречна работа. Машината дори има вътрешно осветление на камерата за пране и индикатор „лъч на пода“. Такива добавки рядко се инсталират на бюджетно оборудване. Можете да закупите машината за $450.

Това е мястото, където безопасно приключваме нашата история. Нашият рейтинг е сравнително малък, така че няма да ви е трудно да се запознаете с него. Бъдете внимателни при избора на съдомиялна машина и тогава вашият новопридобит „домашен помощник“ ще ви се отплати с много години безупречна работа. Успех с избора!

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня