Рейтинг на съдомиялни за вграждане 60 см

капацитет на съдомиялна машина 60 смМечтата на една домакиня е надеждна съдомиялна машина, благодарение на която можете да спестите много време за приятни дейности и релакс. Ако решите да закупите съдомиялна машина за вграждане с ширина 60 см, тогава не трябва да бързате да я купувате. Има много модели на такава чудодейна техника; първо трябва да проучите рейтингите на най-добрите от тях, за да изберете този, който оптимално съчетава критериите за надеждност, функционалност и цена.

Критерии за оценяване

За да класирате съдомиялните машини и да изберете най-добрата, трябва да сравните оборудването според много характеристики. Много често по някои характеристики една пералня може да бъде на първо място, но по други дори не може да стигне до трето място. Няма перфектна технология, но дори опитен потребител може да намери най-добрия вариант сред разнообразието от модели. Преди да преминем към най-добрите съдомиялни машини, ние изброяваме критериите, по които оценяваме съдомиялните машини:

 • качеството на измиване - може би това е най-важното - е защо купувате съдомиялна машина. Ако не мие чиниите, определено ще останете разочаровани от покупката си. Качеството на измиване може да се оцени по два показателя: клас на пране и клас на сушене, както и по реални потребителски отзиви.

  Да празнуваме! Най-високият клас на пране е А, класът на сушене също е А.

 • надеждност - този критерий може да се нарече сложен, тъй като надеждността се оценява по различни показатели. Надеждните модели машини имат кошници за съдове от неръждаема стомана, а не от пластмаса. Резервоарът на пералнята също трябва да е метален. Наличието на системата Aqua Stop, която се задейства при изтичане на вода, е още една точка в полза на надеждността. Надеждна машина е оборудвана със защита срещу течове. В допълнение, надеждността може да се прецени по заявки на потребители към сервизни центрове и тематични форуми.
 • цената е субективен критерий, някои хора искат да купят надеждно оборудване на минимални разходи, други не обръщат внимание на цената. При съставянето на рейтинга нашите експерти взеха предвид съдомиялни машини, които струват не повече от 800 долара.

  За ваша информация! Цената не винаги е показател за надеждност; дори скъпите вградени модели машини могат да се развалят.

 • функционалност - според този критерий съдомиялните машини могат да бъдат разделени на 2 групи: стандартни с минимален необходим набор от програми и напреднали с голям брой програми и допълнителни функции. Тук е важно да се вземе предвид необходимостта от тези програми, защото ако не използвате тази или онази функция, струва ли си да плащате за нея?

Какви характеристики са важни за потребителите

Статистиката за продажбите от различни онлайн магазини показва, че има определени показатели за съдомиялни машини, които са от първостепенно значение за потребителите. Както се оказа, важно е за купувача:

 • наличието на индикатор за сол и индикатор за препарат за изплакване; тези, които са закупили съдомиялна без такива сензори, изпитват неудобство кога да добавят и допълват препарата;
 • наличието на защита срещу течове; без такава функция съдомиялните машини се продават по-зле, тъй като потребителите не искат да плащат за ремонт на съседите си в случай на наводнение;
 • наличието на таймер за отложен старт, който ви позволява да миете съдове през нощта с намалени тарифи за електроенергия;
 • наличието на отделение за таблетки 3 в 1, днес това е най-популярният препарат, поставете една таблетка и не е нужно да мислите колко прах да излеете, колко препарат за изплакване да излеете и т.н.
 • наличието на звуков или светлинен индикатор за края на измиването.

Тогава започва забавлението!

Топ 10 – съдомиялни за вграждане

И така, кои съдомиялни машини заслужават да бъдат включени в топ 10 на най-добрите съдомиялни машини, според нашите експерти.

10 място – Siemens SN 64D070

Siemens SN 64D070Съдомиялна, напълно вградена в кухненския модул.Средно може да изпере 13 комплекта за 140 минути, като използва 12 литра вода. Консумацията на енергия е 1,05 kW/h. Този модел има 4 програми и 4 термични режима. В края на цикъла машината ще уведоми потребителя със звуков сигнал.

Тази съдомиялна машина осигурява защита от малки деца и от течове, както и индикатор за наличие на сол и предупредителен индикатор за липса на сол и препарат за изплакване. Размер (ШxДxВ) – 60 x 55 x 81.5 см. Добър модел, достоен да влезе в топ. Недостатъци, отбелязани от потребителите: прекомерно ниво на шум 50dB и липса на автоматичен избор на твърдост на водата. Този модел струва около $360.

9 място – Siemens SK 76M544

Компактен модел с възможност за вграждане и зареждане до 6 комплекта. Той ще се впише идеално в малка кухня и няма съмнение за надеждността на немския монтаж. Има 6 програми и 5 термо режима. За един цикъл машината ще изразходва само 8 литра вода и 0,62 kWh енергия. Поставена е защита срещу течове и малки деца. Съдомиялната работи тихо. Нивото на шума не надвишава 45 dB. Единственият недостатък на този модел е неговата просторност; такава машина с размери (ШхДхВ) - 60 х 50 х 45,4 см не е подходяща за голямо семейство. Средна цена: $550.

Siemens SK 76M544

8 място – Smeg STA6443-3

Smeg STA6443-3Нов модел пълноразмерна съдомиялна на пазара за домакински уреди от италианския производител Smeg. Този модел има много впечатляващи характеристики и отлично качество на изработка. Средно за 3 часа този модел ще може да почисти до блясък 13 комплекта съдове, изразходвайки само 8,5 литра вода и 0,81 kW/h енергия. Което отговаря на най-висок клас на енергопотребление А+++. И тя ще направи всичко това много тихо, защото нивото на шума е 43 dB.

Таблото на този модел е програмирано с 10 режима на пране и 5 термични режима. Времето за забавяне на старта варира от 1 до 24 часа. Вградена автоматична настройка на твърдостта на водата, както и защита от деца и система Aqua Stop.Размерите (ШxДxВ) на машината са 60 x 55 x 82 см. Такава съдомиялна е мечтата на всяка домакиня на средна цена от $780. Ако не беше цената, този модел спокойно можеше да бъде поставен в челната петица.

7 място – Hansa ZIM 628 EH

Hansa ZIM 628 EHПълноразмерна съдомиялна, произведена в Китай. Този модел има добри отзиви от потребителите. По отношение на функционалност и цена машината беше включена в класацията и получи 7-мо място, което е много добро. Като цяло тази съдомиялна машина може да почисти 14 комплекта чинии средно за 140 минути. В същото време ще изразходва 12 литра вода.

В пералнята има общо 8 програми за пране. Налице са всички индикатори, защита и други допълнителни функции, с изключение на автоматично определяне на нивото на твърдост на водата и греда на пода, но има звуков сигнал за края на цикъла. Размер (ШxДxВ) – 60 x 55 x 82 см, средна цена – 260$.

6 място – BEKO DIN 5840

Пълноразмерна вградена съдомиялна от турско сглобяване. По отношение на характеристиките този модел се конкурира добре с производители като Bosch и Siemens. За да измиете 13 комплекта чинии, машината ще изразходва 10 литра вода и 1 kWh енергия и ще го направи тихо, тъй като нивото на шума е 44 dB. Този модел има 8 програми за пране, всички индикатори, включително греда на пода. Размерите му (ШxДxВ) и подобно на другите модели са 60 x 55 x 82 cm.

Липса на частична защита срещу течове. Потребителите отбелязват, че инструкциите не са написани ясно. Този модел е достоен за шесто място в класацията, средната му цена е 270 долара.

BEKO DIN 5840

5 място – Bosch SMV 47L10

Съдомиялна полска сглобка, капацитет 13 комплекта. Консумацията на вода при този модел е 12 литра, което е доста в сравнение с други модели. Нивото на шума също може да бъде малко по-ниско, но само 48 dB. Този модел разполага с удобна, напълно прибираща се табла за лъжици и вилици, разположена в горната част. Има 4 програми за пране, има и 4 термични режима.Защита, всички индикатори, включително греда на пода, има, дори има сензор за чистота на водата. Този пълноразмерен модел (60 x 55 x 82 cm) има много добри отзиви. Средната му цена е около $390.

Bosch SMV 47L10

4 място – Bosch SMV 65M30

Съдомиялна машина немско производство с впечатляващи характеристики. Този модел побира 13 комплекта и консумира 10 литра вода и 0,93 kW/h енергия на цикъл на пране. Нивото на шума е само 42 dB. Броят на вградените програми за измиване е 6, термичните режими са 5. Режимът на накисване улеснява процеса на натрупване на съдове през деня. Налични са защити, индикатори за препарати. Недостатък е липсата на автоматична настройка на твърдостта на водата. Размерите (ШxДxВ) на тази съдомиялна машина са 60 x 55 x 81.5 cm. Средната цена е $650, поради което машината е класирана едва на 4-то място в класацията.

Bosch SMV 65M30

3 място – Siemens SN 66M094

Почетно трето място в Топ 10 заема напълно вградена пълноразмерна съдомиялна машина на немската компания Siemens. По характеристики тази съдомиялна машина наподобява модел номер 4. Превъзхожда я по капацитет; ще измие 14 комплекта чинии средно за 175 минути, като изразходва също 10 литра вода. Този модел разполага и с 6 програми за пране и 5 термо режима. Има защита и индикатори, включително автоматична настройка на твърдостта на водата. Размерите му са 60 x 55 x 82 см. Потребителите не отбелязват очевидни недостатъци. Средна цена $630.

Siemens SN 66M094

2-ро място – Electrolux ESL 6810 RO

На второ място в този рейтинг беше съдомиялна за вграждане Шведско събрание. Характеристиките му са подобни на много от моделите, които изброихме. Зареждане до 12 комплекта. Можете да миете съдове в един от 8 режима, 6 термо режима. Има защита, както и индикация за час на пода. Подобно на много бюджетни модели, няма автоматична настройка на твърдостта на водата. Отличителна черта на тази съдомиялна машина е турбо сушене с горещ въздух, докато всички предишни модели имаха кондензационно сушене.

Този модел също е много тих, с ниво на шум от само 42 dB. В допълнение, консумацията на енергия също е намалена с 0,82 kW/h. При размери 60x55x82 см, средната му цена е $400, което е доста добре за такава функционалност. Недостатъкът, отбелязан от потребителите, е неудобството при инсталиране и следователно само на второ място.

Electrolux ESL 6810 RO

1 място - Bosch SMV 69T70

И, разбира се, топ съдомиялната машина от немската компания Bosch е Bosch SMV 69T70. Този модел е предназначен за 14 комплекта. Има 6 програми за пране и 5 температурни настройки. Един цикъл изразходва 10 литра вода, консумацията на енергия е 0,74 kW/h. Машината ще ви уведоми за края на прането със звуков сигнал. Освен това има индикатор за време на пода, което е удобно за модел за вграждане. В резервоара има осветление. Тавите са с регулируема височина, което дава възможност за миене на съдове с всякакъв размер. Повечето отзиви от потребители са положителни; няма оплаквания относно качеството на измиване, както и качеството на изработката. Със средна цена от $530, този модел е достоен за първото място.

Bosch SMV 69T70

Визуално сравнение на характеристиките

Когато класирахме десетте най-добри модела съдомиялни машини, трябваше да сравним техните технически характеристики. Предлагаме ви да разгледате тези 10 съдомиялни машини по различен начин, да сравните някои от техните характеристики поотделно и да представите резултатите под формата на рейтингови диаграми.

Сравнение по цена

рейтинг на съдомиялна машина

По консумация на енергия

рейтинг на съдомиялна машина

По ниво на шума

рейтинг на съдомиялна машина

По брой програми

рейтинг на съдомиялна машина

По консумация на вода

рейтинг на съдомиялна машина

За да обобщим, отбелязваме, че съдомиялните машини от производители като Bosch и Siemens са популярни сред потребителите. Това е оправдано, тъй като специалистите от сервизния център отбелязват надеждността на това оборудване. Според тяхната статистика само 6% от обажданията за повреди са перални машини Bosch. Когато купувате съдомиялна машина, не трябва да разчитате само на една оценка.Проучете сами пазара, гамата от модели винаги се променя, може да се появи нещо по-добро, зависи от вас да решите.

   

1 читателски коментар

 1. Граватар Анатолий Анатолий:

  През коя година е направено това сравнение?

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня