Как да разглобите пералня Indesit с горно зареждане?

Как да разглобите пералня Indesit с горно зарежданеВсеки ремонт или диагностика изисква първо разглобяване на пералня Indesit с горно зареждане и едва след това проверка на версии и предположения. За да не счупите ключалките или да развиете твърде много, трябва да имате добро разбиране на дизайна и внимателно да се подготвите. Предлагаме ви да не действате чрез докосване, а уверено да започнете да разглобявате машината.

Да се ​​приготвим без да бързаме

Необходимо е да се подготвите за всякакви манипулации и разглобяването на пералня не е изключение. За да не се стигне до наводнение и да не се влоши ситуацията с повреда, струва си да планирате всички действия предварително. На първо място, ние осигуряваме свободен достъп до машината, като я изключваме от комуникациите и я преместваме възможно най-далеч от стената. В идеалния случай е по-добре да преместите оборудването в гараж или работилница, но 2 квадратни метра са достатъчни. м. кухня или коридор. След това подготвяме „арсенала“, необходим за ремонт:

 • отвертки (положителни и отрицателни);
 • комплект гаечни ключове;
 • комплект фасунги;
 • клещи;
 • Почистващ препарат тип WD-40.

Препоръчително е да записвате всяко действие с камера, за да улесните процеса на повторно сглобяване.

Определено ще ви трябва голям съд, например леген, както и сухи парцали или хартия. Камерата няма да навреди, препоръчително е да запишете местоположението на окабеляването за правилно повторно свързване на контактите.инструмент за разглобяване на машината

Основното, което се изисква за анализ на „вертикалите“ от Indesit, е опит, свободно време, желание, търпение и точност. Ако поне един елемент липсва, тогава е по-добре да не изкушавате съдбата, а незабавно да се свържете със сервизния център за помощ.

Напредъкът на разглобяването на машината

Пералните машини с горно зареждане са много различни от моделите с предно зареждане, така че работният процес ще варира. Във всеки случай, преди да започнете интервенцията, трябва внимателно да проучите проектната схема на „вертикала“. Не забравяйте, че не се препоръчва сами да разглобявате машината без опит и необходимите познания. Ако преди това не сте срещали понятията „контролна платка“, „резистор“ или „пресостат“, тогава е по-добре да не експериментирате и да не създавате ненужни проблеми на специалистите. Когато всички съмнения са оставени зад гърба, нека се заемем с работата.

 1. Изключваме машината от мрежата, преместваме я на свободно място и подготвяме всички инструменти.
 2. Премахваме таблото. Процедурата зависи от конкретния модел: при някои първо трябва да развиете четирите болта около периметъра, докато при други е достатъчно да извадите частта и да огънете ключалките. Изключената платка може да бъде окачена на страничната стена или напълно премахната, освобождавайки свързаното окабеляване.
 3. Намираме крепежите, които държат капака. Развийте ги и свалете панела.
 4. Разхлабете скобите на дюзата на клапана за пълнене, разкачете маркучите, освободете кабелите и избутайте вентила.
 5. Развиваме крепежните елементи по периметъра на страничните стени, преместваме ги надолу и ги отстраняваме.прогрес на разглобяване на машината
 6. Отстраняваме ключалките на предната врата и отваряме достъп до основните компоненти на пералнята.
 7. Изключваме кабелите, свързани към резервоара. Няма нужда да сваляте барабана от машини с горно зареждане и дори лагерите могат да се сменят на място.
 8. След това задвижващият ремък се отстранява от ролката.
 9. Окабеляването се изключва от нагревателя, централната гайка се развива, болтът се натиска навътре и нагревателният елемент, след като се люлее от една страна на друга, се отстранява от корпуса.
 10. Отстраняваме двигателя след издърпване на чиповете и освобождаване на закрепващите елементи.
 11. За да премахнете помпата, освободете скобите от свързаната тръба и дренажния маркуч и след това завъртете помпата обратно на часовниковата стрелка.

Бъдете готови водата да тече, когато извадите помпата от машината!

Разглобяването на капака на вертикалната пералня е допълнително. Първо поставете панела върху равна повърхност и след това издърпайте тавата с препарат към вас, докато напусне тялото на машината. След това натискаме горния фиксатор, изваждаме бутона и развиваме двата винта, скрити зад бутона. Обръщайки вратата, намираме дръжката и, като разкопчаваме държачите, „наполовина“ люка.

На този етап вертикалната рамка се счита за почти напълно разглобена и готова за по-нататъшна манипулация. Сега е по-лесно от всякога сами да извършвате ремонти или замени. Основното нещо е да действате внимателно и не забравяйте да почистите оборудването от мръсотия и котлен камък.

Типични повреди

Вертикалните перални машини от Indesit имат особено „болни“ места, които най-често водят до повреда на машината. Те се наричат ​​типични проблеми и опитните техници отдавна са свикнали с подобни оплаквания от собствениците на машини. По правило хората се свързват със сервизния център по следните причини.типични повреди

 • Вратите на барабана се отварят директно по време на пране, което води до повреда на нагревателния елемент и разхерметизиране на резервоара.
 • Металният корпус с лошо качество бързо се поврежда от корозия, което прави машината грозна.
 • Прането, заредено в барабана, е неравномерно разпределено по стените и се получава дисбаланс.
 • Електрониката се оказва слаба, софтуерът често се нулира и резисторите на контролната платка изгарят.
 • Лагерите бързо се деформират и разрушават.

Ремонтът не винаги изисква разглобяване на машината. Но е по-добре да знаете всички инструкции, за да сте подготвени и наясно.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня