Разглобяване на пералня Fairy

Разглобяване на пералня FairyСтарите активаторни шайби Fairy все още се използват в ежедневието. Най-често те са в провинцията или при възрастни хора, които не искат да се разделят с „домашните си помощници“, които работят редовно от няколко десетилетия. Ако една машина внезапно се повреди, това се превръща в истинска трагедия за нейния собственик.

Ще ви кажем как да разглобите пералнята Fairy. Как работят тези шайби? Нека обясним принципа на работа на такива активатори.

Как да разглобите машината за ремонт?

Ако старата ви пералня спре да работи, не бързайте да я изхвърляте. Можете сами да ремонтирате машината Fairy и такава работа изисква минимални инвестиции. Цената на компонентите за такива устройства е ниска.

Напредъкът на ремонта ще зависи от причината за проблема. Какви проблеми най-често срещат потребителите на машината за активиране на Fairy?

 • Пералнята не стартира. Причината може да е моторът или захранващият кабел.
 • Активаторът не се върти. Най-вероятно текстолитните му уплътнения са повредени или смазката е измита.
 • Пералнята тече. В тази ситуация е необходимо да се провери уплътнителната гума на втулката на активатора, разположена от страната на работното колело.изсушете пералнята Fairy

Това са типични проблеми с пералните машини Fairy. Ако устройството не се включва, проверете дали има електричество в къщата. Също така проверете захранващия кабел и щепсела му за дефекти.

Когато включите пералнята, чувате бръмчене на мотора, но активаторът не се върти, ще трябва да проверите текстолитните му уплътнения. Те са общо 4 на брой. Когато сменяте, можете да инсталирате едно уплътнение, което ще съответства по размер на оригиналния „пай“ от гумени ленти.демонтиране на корпуса на мотора на пералня Fairy

От страната на работното колело, върху втулката на активатора има гумено уплътнение с натискна пружина. Когато това уплътнение е повредено, шайбата започва да тече. Смяната на втулката или модула на активатора ще помогне.

Проблемите с въртенето могат да бъдат причинени от липса на смазване. Препоръчително е да разглобявате активатора и да го смазвате поне веднъж на 2-3 години. Това ще намали натоварването на електродвигателя и съответно ще увеличи експлоатационния му живот.

Пералните Fairy са оборудвани с трипроводни двигатели. Корпусът на такива двигатели е занитен; за проверка или обслужване на лагерите им ще е необходим демонтаж на елемента. Въпреки това е по-добре да не отваряте електродвигателя, а да го смените като монтаж - частта е евтина.Тава за пералня Fairy

В някои случаи местата за монтиране на двигателя са повредени. Няма специални компоненти, които биха могли да ги заменят. Някои занаятчии обаче правят аналози от шперплат.

Понякога механичният таймер на машината за активиране се проваля. Можете да потърсите подобна част в сайтове за разглобяване или в сайтове за обяви. Свързва се по оригиналната схема. Също така е възможно да замените „часовника“ с обикновен превключвател, който ще стартира машината „при щракване“.

Важно е да се гарантира, че активаторът може да се върти в различни посоки. Следователно, когато инсталирате най-примитивния превключвател, е необходимо да се уверите, че с „щракване“ посоката на движение също се променя. Това ще предотврати къдренето на прането при пране.

Как работи тази машина?

В днешно време пералните машини Fairy се използват главно от летни жители и възрастни хора, които са свикнали с тях и не се поддават на убеждаването на своите внуци и деца да надстроят активатора на автоматична машина. Преди това домакинските уреди бяха направени „за последно”, поради което съветските уреди все още се мият, дори след 30-40 години употреба. Въпреки че днес се произвеждат и по-модерни модели Fairy-2.

Дизайнът на машините Fairy е възможно най-прост. Пералнята се състои от:

 • правоъгълен резервоар;
 • шофиране;
 • активатор;
 • капаци на резервоари;
 • мрежов проводник.

Резервоарът на пералня Fairy, както и тавата, дръжката на релето за време, корпусът и капакът на задвижването са изработени от пластмаса.

В дъното на резервоара има вдлъбнатина за активатора. На вътрешната стена има маркировка, указваща нивото на водата, необходимо за пране и изплакване. Въртенето на активатора се осигурява от мотор и ремъчна предавка.Устройство за пералня Fairy

Задвижването на пералня Fairy се състои от:

 • електрически мотор;
 • реле за време;
 • устройство за потискане на смущения;
 • кондензатор.

Задвижването се пуска и спира с помощта на реле за време. Дръжката му се намира на таблото на пералнята. Цикълът на пералнята Fairy се извършва на следния принцип:

 • въртене на електродвигателя и активатора в една посока – 50 секунди;
 • десет секунди пауза;
 • въртене на двигателя и активатора в обратна посока – 50 секунди;
 • пауза 10 сек.

Принципът на работа на тази пералня е прост. Двигателят върти активатора в различни посоки. Продължителността на цикъла се настройва от потребителя и може да варира от 1 до 6 минути. Ако това не е достатъчно, можете да пуснете машината няколко пъти подред, без да източвате.

На дъното на резервоара има дренажен отвор. Към него е свързан дренажен маркуч. Машината се управлява с механични въртящи се превключватели.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня