Размери на пералня с горно зареждане

Размери на пералня с горно зарежданеВ страните от ОНД по-голямата част от населението предпочита да купува перални машини с хоризонтално зареждане. Повечето хора погрешно вярват, че такова оборудване е най-модерното, модерно, компактно и функционално, а пералните машини с горно зареждане са нещо от миналото. Всъщност това не е така; модерните машини с горно зареждане прилагат най-модерните технологии и техните размери могат да бъдат много по-малки от подобни машини с хоризонтално зареждане.

Видът на натоварване на машината влияе ли на нейния размер?

Ако изхождаме от основните принципи на проектиране на двата вида перални машини, тогава можем да направим категорични изводи. В пералните машини автоматичната машина има хоризонтално зареждане и резервоарът е разположен хоризонтално (сякаш в легнало положение). Това води до факта, че дизайнерите са принудени да увеличат дълбочината на автоматичната машина, за да осигурят правилното разположение на нейния резервоар и барабан. В допълнение, увеличаването на дълбочината се дължи на необходимостта да се направи барабанът достатъчно просторен, а това не винаги е възможно.

Забележка! Машините с хоризонтално зареждане обикновено са по-ниски на височина, но по-дълбоки и по-широки от машините с горно зареждане, които са доста високи.

Благодарение на съвременните технически решения беше възможно да се намали дълбочината на съвременните автоматични машини с хоризонтално зареждане чрез увеличаване на диаметъра на барабана. Но въпреки това максималното натоварване на повечето от тези машини не надвишава 12-14 кг. Автоматичните машини с вертикално зареждане са друг въпрос. Техните резервоари и барабани са разположени вертикално, което позволява значително да се намали общата им дълбочина и ширина, докато капацитетът на барабана може да бъде осигурен поради неговата височина.Размери на пералня с горно зареждане

Автоматичните перални машини с горно зареждане могат да имат максимално натоварване на барабана до 36 kg или повече. Размерите на такива вместителни перални машини също са доста големи.Можете дори да перете килими в тях, но няма да можете да намерите машина с подобно натоварване сред домакинските модели. Тъй като компактните или сравнително компактни модели с максимално натоварване до 7 кг са особено популярни сред потребителите.

Основните предимства на пералните с горно зареждане включват:

  1. Компактност. Такива автоматични машини обикновено са много по-тесни и с по-плитка дълбочина от техните аналогове с хоризонтално натоварване. Освен това не е необходимо да се осигурява място за отваряне на люка. Затова изглеждат по-компактни. Има дори модели с малки размери.
  2. Лесно поставяне. Автоматична машина с вертикално зареждане може да бъде поставена в ъгъл или на всяко друго място и свързана, стига да има достъп до люка, който се намира отгоре.
  3. Удобство при зареждане на пране. Автоматична машина с този дизайн има доста прилична височина и нейният люк е удобно разположен, така че можете да хвърляте пране в такава машина, без да се навеждате.
  4. Тишина. Автоматичните машини с вертикално зареждане са не само по-компактни, но и произвеждат много по-малко шум по време на работа, което пленява много потребители.

Такива перални машини също имат значителни недостатъци. Като основен недостатък се счита невъзможността за интегриране на машината. Не можете да поставите пералня с горно зареждане под мивката в банята или кухнята.. Не може да се постави в спретнат шкаф с врата, но все пак има някои опции за вграждане. Можете например да поставите подобна машина в кухнята под плот с капак на панти, но трябва да изберете модел машина, който не е много висок.

Размери, тегло и натоварване на машините - преглед

По-добре е да говорите за размерите на пералните машини с горно зареждане, като използвате конкретни примери. Освен това е препоръчително този компонент да се разглежда заедно с някои други характеристики, затова решихме да направим преглед и дадохме примери за конкретни модели машини.

Размери на пералня с горно зареждане

AEG L57126TL. Автоматична машина с вертикално зареждане, бутонно управление и текстов дисплей. Има 12 програми за измиване, контрол на пяната, контрол на дисбаланса и защита от течове. Максималното натоварване на артикулите е 7 кг. С тегло 65 кг пералнята е със следните размери: височина – 850 мм, дълбочина – 600 мм, ширина – 400 мм.

Hotpoint-Ariston ARTXF 1297. Автоматична машина с вертикално зареждане, характеризираща се с електронно управление и цифров дисплей. Има 10 програми за пране, включително програма против намачкване. Има контрол на баланса, контрол на нивото на пяната и защита срещу изтичане. Максимално натоварване на прането – 6 кг. Машината тежи 73 кг и е със следните размери: височина – 850 мм, дълбочина – 600 мм, ширина – 400 мм.

Bosch WOT 24255OE. Вертикална автоматична пералня с електронно управление и дигитален дисплей. Има 10 програми за пране, включително Експресно пране, Програма против бръчки и Деликатни. Има контрол на баланса, контрол на нивото на пяната и защита от изтичане. Товароносимост – 6,5 кг. Машината тежи 60 кг и е със следните размери: височина – 900 мм, дълбочина – 650 мм, ширина – 400 мм.

Whirlpool WTLS 60912 ZEN. Вертикална автоматична пералня с дигитален дисплей и електронно управление. Има само 5 вградени програми за пране, но има интелигентен режим, който ви позволява да създавате и запазвате свои собствени програми. Има система за защита от течове. Зареждане 6 кг. Машината тежи 56 кг. Размери: височина – 850 мм, дълбочина – 600 мм, ширина – 400 мм.

Има и рейтинг на най-добрите перални машини с вертикално натоварване, където е разположено, са представени характеристиките на такова оборудване. Можете да се запознаете с този рейтинг на страниците на нашия уебсайт. Ако анализирате размерите на повечето автоматични перални машини с горно зареждане, можете да направите определени заключения. Най-често срещаните вертикални перални машини са със следните размери: височина - 850 мм, дълбочина - 600 мм, ширина - 400 мм.

Поставяне на машината в интериора, като се вземат предвид нейните размери

При оформянето на интериорния състав на баня или кухня е необходимо да се вземе предвид размерът на домакинските уреди, включително размерът на пералнята. Автоматична машина с горен капак, както вече видяхме, не заема много място, но трябва предварително да предвидите къде да го поставите. Дизайнерите предлагат следните решения за поставяне на перални машини от този дизайн:пералня с горно зареждане

  1. В ъглите на стаите. Ъгълът на стаята е най-малко функционалната част от стаята. Няма много дизайнерски решения, които да го запълнят. Вертикалната пералня ще се впише перфектно в ъгъла и нищо няма да пречи на нейното използване. Размерите му са идеални за ъгъла на стаята.
  2. В празното пространство между големи мебели. Вертикална пералня с корпус от определен цвят може да се изиграе така, че да играе ролята на интериорен преход от една голяма мебел към друга. В някои случаи се оказва много красиво.пералня с горно зареждане
  3. В банята близо до мивката. Ако имате доста широка баня, можете да поставите вертикална пералня или отдясно на мивката, или отляво. Пералнята е доста тясна, така че ще изглежда добре до мивката.
  4. В тоалетната, до тоалетната. Ако проблемът със свободното пространство е много остър, можете да изстискате малки вертикални перални машини в тоалетната отдясно или отляво на тоалетната или, ако пространството позволява, срещу нея.пералня с горно зареждане

важно! Някои хора успяват да изградят много красиво вертикална пералня, като направят специален шкаф за нея. Такъв шкаф покрива машината с красиви стени от четири страни, а горният му капак е с панти - отворете капака, включете машината и измийте.

Обобщавайки, отбелязваме, че модерната автоматична вертикална перална машина не се различава по функционалност от популярната машина с хоризонтално зареждане, докато нейните размери обикновено са по-малки.Малките модели на такива перални машини практически не заемат място, тъй като отделните екземпляри са подобни по размер на куфарите за пътуване. Понякога може да е трудно да се впише вертикална пералня в интериорната композиция на помещението, но ако се вслушате в съветите на специалистите, ще успеете!

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня