Размери на тесни перални машини

Размери на тесни перални машиниПреди да закупите нов „домашен помощник“, всеки обръща внимание на размера на оборудването. В края на краищата е необходимо машината да се „побере“ в пространството, определено за нея в ниша или кухненски модул, или да „стои“ до стената, без да блокира прохода или други мебели. Тесните машини са много популярни, защото заедно с малките си размери могат да поберат толкова пране, колкото някои пълноразмерни перални машини.

Разбирайки какви размери тесни перални машини се предлагат в магазините за домакински уреди, можете предварително да планирате подреждането на мебелите и електрическите уреди в стаята. Нека да разгледаме размерите на такива машини и да представим рейтинг на най-популярните компактни перални машини.

Какви размери са налични?

Височината и ширината на тесните машини в повечето случаи са същите като тези на пълноразмерните перални машини - съответно 85 и 60 см. Различава се дълбочината на устройството; може да варира от 34 до 45 см. Именно на този показател обръщат внимание купувачите, които избират малка машина.

Струва си да се разбере, че допустимото тегло на натоварване на супер тесните перални машини ще бъде малко - просто няма къде да се „скрие“ вместителен барабан в малко тяло.

Ако говорим за най-популярните тесни перални машини, които се намират на руския пазар, тяхната дълбочина обикновено е 34, 36, 37, 40, 44 или 45 см. Капацитетът на компактните перални машини зависи от модела и варира от 4 до 7 кг. Другите технически характеристики са много сходни с тези на пълноразмерните устройства.какъв размер тесни перални има?

За да улесним избора на купувачите, които търсят нова тясна пералня, ще представим ТОП 5 на най-популярните модели, които са спечелили много добри отзиви. Рейтингът ще включва както машини с горно зареждане, така и машини с предно зареждане.

LG F2V5NG0W

Модерна автоматична машина с функция за сушене и подаване на пара.Дълбочината на пералнята е 45 см, като машината е оборудвана с просторен барабан за 6 кг пране. LG F2V5NG0W осигурява висококачествена грижа за нещата благодарение на поддръжката на няколко патентовани технологии.

Машината лесно определя какъв тип плат е зареден в барабана. Това се случва благодарение на иновативната система AI DD, в паметта на която са записани повече от 20 хиляди възможни комбинации от тъкани. Използвайки тези данни, интелигентността избира оптимални параметри на пране.LG F2V5NG0W

Основните технически характеристики на LG F2V5NG0W са следните:

 • максимално натоварване – 6 кг;
 • натоварване при сушене – до 4 кг;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1200 об/мин;
 • 14 специални режима на пране;
 • таймер за отложен старт;
 • абсолютна защита срещу течове.

Тясната автоматична машина LG F2V5NG0W е оборудвана с модерен, надежден инверторен двигател.

Благодарение на технологията LG Smart ThinQ, машината може да се управлява дистанционно през смартфон. Също така е възможно да стартирате самодиагностика на устройството. След това интелектът ще провери всички вътрешни компоненти и ще даде заключение за състоянието на пералнята.

Машината има и опция за пране с балончета. Водата в резервоара е наситена с кислород, така че нещата се измиват много по-добре. Цената на такъв многофункционален модел е приблизително 35-39 хиляди рубли.

Weissgauff WM 4126 D

Друга тясна пералня с предно зареждане. С дълбочина от само 40 см, машината може да изпере до 6 кг дрехи на цикъл. Въпреки компактния си размер, машината запазва максимална функционалност и осигурява отлично качество на изпиране.

Купувачите, сред основните предимства на модела, подчертават:

 • богат “софтуерен” пълнеж;
 • стабилност - машината не "скача" дори при работа при най-високи скорости;
 • компактни размери заедно с добър капацитет;
 • прост и интуитивен интерфейс;
 • качествени компоненти и др.Weissgauff WM 4126 D

Основни характеристики на Weissgauff WM 4126 D:

 • най-висок клас на енергоспестяване – “A+++”;
 • въртене – при скорости до 1200 об/мин;
 • 16 режима на пране;
 • възможност за презареждане на пране;
 • таймер за отлагане на началото на прането до 24 часа.

Благодарение на програмираната в паметта опция за управление на времето, потребителят има възможност да посочи интензивността на замърсяване на тъканта и да регулира продължителността на програмата за пране. Благодарение на функцията Power Memory е възможно да запишете вашите собствени настройки на режима в интелекта - регулирайте температурата, скоростта на центрофугиране и броя на изплакванията.

Има възможност за заключване на таблото, докато машината работи. Пералната машина също така предотвратява дисбаланса на барабана и прекомерното образуване на пяна. Цената на модела е само $180-190.

Haier HW60-BP12929AS

Третото място в ТОП е заето от още по-компактна машина, с дълбочина от едва 37,3 см. Височината на модела е стандартна - 85 см., ширина - 60 см. Машината е оборудвана с просторен барабан за 6 кг пране. Пералнята Haier HW60-BP12929AS е оборудвана с инверторен двигател от ново поколение, така че работи много тихо. Максималното ниво на шум по време на центрофугиране е 70 dB. Това прави възможно работата на „домашен асистент“ дори през нощта.Haier HW60-BP12929AS

Разузнаването разполага със система за самодиагностика на повреди. Машината може да открие всички повреди и да уведоми потребителя за тях. Благодарение на това можете бързо да откриете проблема и да го отстраните.

Стартът на цикъла може да бъде отложен за един ден. Също така умната пералня е напълно защитена от течове и намеса на деца в процеса на работа. Контролният панел се заключва лесно с няколко бутона - така че децата няма да могат случайно да спрат измиването.

Характеристики на Haier HW60-BP12929AS:

 • натоварване – челно;
 • максимална скорост на въртене – 1200 об/мин;
 • 15 специални програми за пране;
 • функция за обработка на пара;
 • клас на енергийна ефективност – “А+++”.

Благодарение на технологията AddWash можете да хвърляте пране в барабана, след като прането е започнало.Презареждането се извършва през главния люк. Средната цена на автоматична машина е 35 000 рубли.

Beko MVE 69512 ZAW

Друга тясна машина с предно зареждане. Пералнята е със стандартни размери 60 см ширина и 84 см височина. Дълбочината на тялото е 42 см. Потребителите отбелязват това Beko MVE 69512 ZAW се справя добре със замърсяванията, нежно се грижи за прането и работи почти безшумно.

Само за $180-190 можете да закупите машина с луксозен набор от програми. В паметта на машината има до 20 режима на пране - това е достатъчно, за да изберете оптималните параметри за почистване за всякакви артикули и видове тъкани.

Основни технически характеристики на модела:Beko MVE 69512 ZAW

 • капацитет - до шест килограма бельо;
 • клас на енергоспестяване и ефективност на пране – “А”;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1000 об/мин;
 • таймер за отложен старт – до 19 часа;
 • максимално ниво на шум – 77 dB.

Машината е доста икономична, заявената от производителя консумация на електроенергия е 0,19 kWh/kg.

Сред специалните режими на пране се открояват програмите „Антиалергични“, „Самопочистване на барабана“ и „Икономичен“. Има възможност за заключване на таблото от деца. Консумацията на вода за стандартен цикъл е 45 литра.

Electrolux PerfectCare 600 EW6T5R261

Тясната пералня с горно зареждане затваря рейтинга. Дълбочината на модела е 40 см, стандартната ширина е 60 см, а височината на машината е 89 см. С такива размери машината е в състояние да изпере 6 кг пране наведнъж, което е достатъчно дори за голямо семейство.

Системата SensiCare позволява на машината самостоятелно да регулира продължителността на програмата за пране в зависимост от теглото на прането, заредено в барабана.

И така, интелигентността оценява колко пълен е барабанът и въз основа на тази информация настройва времето за пране, консумацията на вода и киловатите. Машината работи по-икономично, като същевременно осигурява висококачествено изпиране.Electrolux PerfectCare 600 EW6T5R261

Основни характеристики на модела:

 • максимален капацитет – 6 кг;
 • клас на енергийна ефективност – “А+++”;
 • скорост на центрофугиране – до 1200 об/мин;
 • абсолютна защита срещу течове;
 • 15 специални програми за пране;
 • ниво на шум – до 78 dB.

Цената на "вертикална" варира от $280 до $360. За тези пари можете да си купите машина, която е компактна отвън и доста просторна отвътре. Софтуерното „пълнене“ също ще зарадва потребителите.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня