Размери на пералня и сушилня в колона

Размери на пералня и сушилня в колонаНай-популярният начин за инсталиране на пералня и отделна сушилня е да поставите оборудването в колона. Устройствата се поставят едно върху друго, като по този начин спестяват свободно пространство в стаята. За да не се забележи излишъкът, той често се крие в килер с ниша.

За да поръчате мебели, трябва да знаете размерите на пералнята и сушилнята в колоната. Нишата трябва да побира и двете единици, като се вземе предвид височината на краката и стойката между тях. Ще ви кажем как правилно да изчислите размерите на „структурата“.

Параметри на колона от перални машини

Изчисляването на ширината, дълбочината и височината на ниша за поставяне на оборудване е доста просто. За да изчислите размерите на колоната, трябва да знаете параметрите на пералнята и сушилнята. Размерите на оборудването варират, така че всичко ще зависи от това какви модели устройства сте избрали.

За да изчислите дължината на колоната, трябва да съберете височината на пералнята и сушилнята (като вземете предвид краката им) и да добавите няколко сантиметра от стойката, която трябва да бъде осигурена между устройствата. Разбира се, препоръчително е да поръчате шкафа не от край до край, но оставете няколко резервни сантиметра.

Обикновено височината на сушилната машина е 85 см. Що се отнася до пералните машини, те могат да достигнат височина от 85 до 90 см. Точните размери на оборудването можете да намерите в техническия лист или дори по-добре да ги измерите сами.

Нека изчислим размерите на колоната. Ако височината на сушилнята е 85 см, а височината на пералнята е 90 см, получаваме 175 см. Плюс 2см стойка - 177см. Също така е препоръчително да оставите малко поле и да поръчате шкаф за ниша с дължина най-малко 180 см.Размери на машини с предно зареждане

Дълбочината на пералните и сушилните варира. Има както пълноразмерно, така и тясно оборудване.В този случай е важно да измерите правилно уредите - според най-изпъкналите части на тялото. Това е необходимо, така че вратата на бъдещия шкаф да не опира в люковете на устройствата при затваряне.

При изчисляване на дълбочината на колоната е необходимо да се осигурят резервни 5-6 см, необходими за свързване на оборудването към комуникациите.

Би било полезно да оставите малко поле, около 2-3 см. Ако дълбочината на пералнята и сушилнята е 60 см, тогава колоната трябва да бъде най-малко 60 + 5 + 2 = 67 сантиметра. Това ще бъде достатъчно, за да побере пералните машини.възможност за поставяне на пералня и сушилня Bosch

Ширината на бъдещия шкаф ще съответства на ширината на двете машини, плюс малък резерв от около 1 см. Ако пералнята и сушилнята заемат стандартните 60 см, тогава нишата трябва да е поне 61 см. Тук е важно производителите на мебели да не забравят да вземат предвид дебелината на материала. Ако това е ПДЧ 1,6 см, то прогнозните размери на мебелите ще бъдат 63,2 см.

Така се изчисляват размерите на колоната. При тези първоначални данни височината на шкафа за машини трябва да бъде 180 см, ширина 63,2 см, дълбочина 67 см. Важно е да не забравяте да добавите малък резерв за свободно отваряне на вратите и свързване на оборудването за миене към водоснабдяването и канализацията.

Как да свържете колона към комуникации?

Когато оборудването е инсталирано, трябва да свържете модулите към комуникациите на къщата. За свързване на сушилни обикновено е достатъчен един контакт. Ако сушилнята е тип вентилация, може да се наложи да бъде включена във вентилационната система.

Ако имате вентилирана сушилня, тогава трябва да процедирате по следния начин:

  • намерете дупката на тялото на машината;
  • свържете въздуховода към него (той е направен под формата на гъвкаво гофриране и е включен в оборудването) и го закрепете със скоба;
  • свържете втория край на гофрирането към вентилационната система (ако няма такава, тогава тръбата просто се насочва към прозореца).

Важно е да се опитате да поставите канала възможно най-равномерно. Ако огънете гофрирането твърде много, циркулацията на въздуха ще бъде нарушена. Аспираторът няма да работи с пълен капацитет.необходимост от инсталиране на влагоустойчиви гнезда

Ако колоната е поставена в помещение с висока влажност, тогава въздуховодът не трябва да се поставя отгоре. В противен случай върху гофрирането постоянно ще се натрупва конденз. В този случай трябва да поставите тръбата на нивото на сушилнята.

Ако сушилнята е кондензационна, тогава маркучът за оттичане се свързва към канализационната тръба. Можете да се ограничите до по-прост метод и докато машината работи, насочете тръбата към банята, за да източите водата. Този метод обаче не е напълно удобен.

Свързването на пералнята към водопровода и канализацията се извършва стандартно. Машината винаги се предлага с маркуч за подаване и източване. Стъпка по стъпка алгоритъм за свързване на оборудване към комуникации е в инструкциите на оборудването.прикрепете дренажния маркуч към ваната и проверете дренажа

Следващият етап е свързването на колоната към електрическата мрежа. Можете да удължите отделна линия от панела за машини или да се свържете към обикновен контакт. Вторият вариант е по-прост и по-целесъобразен.

Важно е както пералнята, така и сушилнята да имат собствен заземен контакт.

Ако разпределите двоен контакт за машини, това е изпълнено с късо съединение. Поради увеличеното натоварване тялото му може да започне да се топи. Затова си струва да се погрижите за отделна точка на свързване за всяко устройство.

Желателно е електрическата мрежа да бъде снабдена с дефектнотоково устройство или прекъсвач. Това ще предпази оборудването от пренапрежение и изтичане на ток. След като свържете колоната към комуникациите, можете да започнете тестово измиване и сушене.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня