Размери на пералня Siemens

Размери на пералня SiemensКогато купувате нов „домашен помощник“, е много важно да обърнете внимание на размерите на пералнята Siemens, тъй като обикновено пространството за устройството е строго ограничено. Особено когато става въпрос за модел за вграждане. Когато избирате оборудване, трябва да вземете предвид, че производителят може да направи грешка с размерите в описанието и понякога такава неточност става фатална. Ще ви разкажем за най-популярните модели на Siemens, като посочим техните размери, за да улесним търсенето на „идеалната“ пералня.

Параметри на популярните машини

Сравнително малко модели на Siemens се предлагат за продажба на руския пазар. Следователно ще бъде по-лесно да изберете, тъй като е възможно да се вземат предвид характеристиките на повечето машини. Нека да поговорим за "топ" немските перални машини, които са в голямо търсене сред купувачите.

 1. Siemens WS 10G Тясна “предница” за 5 кг пране. Тя е дълбока само 40 см. Други параметри на тялото са типични: височина 85 см, ширина 60 см. Върти се със скорост до 1000 оборота в минута. Машината е напълно защитена от течове; В паметта се съхраняват 15 специални програми за почистване. Цената на модела е около $280.
 2. Siemens iQ300 WS 12L142. Свободностояща машина с предно зареждане за 6 кг артикули. Оборудван с удобен сензорен дисплей. Максимално допустимата скорост на центрофугиране е 1200 об./мин. Пълноразмерна пералня, височина 85 см, ширина 60 см. Дълбочината на оборудването е 45 см. Има функция за презареждане на прането през главния люк. Приблизителната цена на устройството е 26 000 рубли.
 3. Siemens WH22A2W1OE. Модерен уред, който ви позволява да перете до 7 кг пране на цикъл. Машината е свободностояща, с предно зареждане. Размери 60х45х85 см. Пералнята е с висок клас на енергоспестяване - "А". Шикозен набор от програми ще освежи всяка тъкан.Цената на машината е около 38 хиляди рубли.работещи модели SM Siemens
 4. Siemens WS12WMHSOE, серия iQ Пералнята се монтира отделно и може да побере до 8 кг сухи дрехи наведнъж. Оборудван с дигитален дисплей. Максималната скорост, до която барабанът ускорява по време на въртене е 1200 оборота в минута. Заради по-големия капацитет леко е увеличена и дълбочината на машината - до 49,6 см. Ширината на оборудването е стандартна - 60 см, височина - 85 см. Машината е напълно защитена от течове и има таймер за отложен старт. Вътре има надежден iQdrive инверторен двигател. Средната цена на оборудването е 560 долара.
 5. Машината Siemens WS 12T540 може да се монтира стационарно или в мебел, благодарение на подвижния "плот" за вграждане. “Фронталката” е широка 7 кг и “заема” 60 см. Дълбочината на оборудването е 45 см, а височината е 85 см. Супер икономичен модел, най-високият клас на енергопотребление е “A+++”. Върти се при висока скорост (1200 оборота в минута), защитата срещу течове е пълна. Благодарение на технологията SpeedPerfect и EcoPerfect намалява времето за пране и консумацията на киловати. Машината струва около 370 долара.
 6. Siemens WM14T6H2OE е пералня с нестандартни размери. Заема много място в дълбочина - 59 см, но това е съвсем разбираемо с просторен 9 кг барабан. Посочената от производителя ширина е 59,8 см, височина 84,8 см. Възможно е да презаредите прането, след като цикълът е започнал през главния люк. Максималната скорост на центрофугиране е 1400 оборота в минута. Моделът е оборудван с високотехнологичен iQdrive двигател. Цената на машината е от 64 хиляди рубли.
 7. Siemens WG42A2X4OE iQ серия Свободностояща пералня с барабан, който побира до 9 кг пране. Размерите на машината са съизмерими с впечатляващия максимален товар и са 60x59x85 cm. Класът на енергопотребление е най-високият - “A+++”, уредът със сигурност ще помогне за спестяване на киловати. Скорост на центрофуга до 1200 оборота в минута, защитена от течове.Има функция за отложен старт, блокираща контролния панел от случайно натискане. Цена - около 50 хиляди рубли.
 8. Пералня и сушилня Siemens WN54A2XWOE за 10 кг пране. Монтира се стационарно, заема дълбочина 59 см. Височината и ширината са стандартни - 85 и 60 см, което е доста добре за толкова просторен модел. Снабден с инверторен двигател, осигуряващ по-тиха работа на оборудването. Функционалността е отлична: 14 специални програми за пране, таймер за отлагане на началото на цикъла, сушене до 6 кг дрехи, осветление на барабана и др. Цената на модела е около $780.

Моделите на Siemens включват както пълноразмерни перални машини, така и тесни машини за малки пространства.

Когато избирате нов „домашен помощник“, заедно с функционалността и цената, не забравяйте да обърнете внимание на размерите на оборудването. Ако мястото за пералнята е ограничено или купувате вградена машина, преди закупуването е по-добре да измерите тялото сами в магазина с рулетка. Тогава вероятността машината да не „влезе“ ще бъде намалена до нула.

Обмислете важните подробности

Трябва да изберете правилното място за автоматичната машина. Затова помислете предварително дали квадратните метри, които сте разпределили, са подходящи за инсталиране на пералня. Говорим за следните нюанси:

 • размер на площта за пералната машина. Трябва да измерите ширината на пространството, предназначено за пералнята, дълбочината и височината и не забравяйте да извадите по 1 см от всяка страна. Тази празнина трябва да бъде между панелите на тялото на машината и стените или близките мебели. „Резервът“ е необходим за компенсиране на вибрациите, излъчвани от работещо устройство;помислете за ширината на вратата
 • поставяне на комуникационни щифтове. Не забравяйте, че ще ви е необходимо място за свързване на входния и дренажния маркуч. При среден диаметър на тръбите ще трябва да оставите допълнителни 5-6 см „в резерв“ зад машината;
 • ширина на вратата.Случва се машината просто да не влезе през вратата на стаята, където трябва да бъде инсталирана. Ето защо е важно да не забравяте да се уверите дали пералнята ще „влезе“ вътре;
 • размерите на мебелите, в които е вградено оборудването. Те трябва напълно да отговарят на размерите на Siemens.

За да може инсталирането на „домашния асистент“ да върви „като часовник“, е важно да се вземат предвид всички описани нюанси. Не забравяйте да измерите точните размери на мястото за машината и не забравяйте да оставите сантиметър за пролуките и малко разстояние отзад за свързване на маркучите.

Тежко ли е оборудването на Siemens?

Теглото на малките автоматични машини за 5-6 кг пране обикновено не надвишава 65 кг. По-вместимите модели, например за 8 или 9 кг неща, тежат около 80 кг (например пералнята Siemens WN54A2XWOE - 83 кг). Обикновено теглото на машината е важно, ако планирате да доставите оборудването чрез транспортни компании. Колкото по-голямо е теглото на пералнята, толкова по-скъп ще бъде нейният транспорт.

Колкото повече тежи автоматичната машина, толкова по-малко „скача“ и вибрира по време на работа.

Теглото на пералнята не винаги зависи от размера на оборудването. Теглото на машината се влияе най-много от теглото на резервоара и противотежестите. Тесните шайби обикновено са оборудвани с тежки бетонни блокове, за да се осигури стабилност. Следователно, компактното оборудване почти винаги ще тежи същото като стандартно пълноразмерно устройство.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня