Размери на перални и сушилни

Размери на перални и сушилниПри избора на нова пералня решаващ фактор, наред с капацитета и функционалния „пълнеж“, са размерите на модела. Почти винаги мястото за машината е ограничено, оттук и вниманието към размера. Особено при закупуване на вградено оборудване. Нека да разберем какви са размерите на пералните машини и сушилните и да ви разкажем за най-популярните и търсени модели. Нека опишем основните характеристики на всяка единица.

Параметри на популярния SM със сушене

Купуването на нова пералня със сушилня не е лесна задача. Когато избирате, трябва да разгледате броя на програмите и допълнителните опции, цената и размерите на оборудването. Нека представим ТОП 12 най-печеливши модела от гледна точка на потребителите.

 • LG F1296CDS Многофункционална тясна машина, която може да побере до 6 кг неща наведнъж. Когато започнете да сушите, в барабана може да има до 3 кг пране. Оборудван с ултрамодерен инверторен двигател. Интелектът съдържа 13 програми за пране, максималната скорост на центрофугиране е 1200 оборота в минута. Ширината на машината е 60 см, дълбочината и височината са съответно 44 см и 85 см. Приблизителната цена на модела е $380.
 • Electrolux EW7WR468W. Модерна пълноразмерна пералня от шведски производител. Възможност за пране на до 8 кг пране наведнъж, сушене на до 6 кг дрехи. Той е с размери 60 см ширина, съответно 63 и 85 см дълбочина и височина. Има висок клас на енергийна ефективност – “А”. Скоростта на центрофугиране достига 1600 оборота в минута. Пералнята е напълно защитена от течове. Сушенето се извършва според времето. Осигурен е режим на обработка с пара. Приблизителната цена на модела е 83 000 рубли.Electrolux EW7WR468W
 • Weissgauff WMD 6160D. Пералня с функция сушене и пара. Оборудван с двигател, използващ BLDC технология. Барабанът е предназначен за 10 кг пране. Скорост на центрофуга – до 1500 об./мин.Допустимо е презареждане на артикули през главния люк, след като цикълът е бил активиран. Размери на модела: 59.5×56.5×85 см. Интелектът съдържа 14 основни режима. Цена - приблизително 40-41 хиляди рубли.
 • LG F1296CDS Тясна пералня от известна южнокорейска марка. Системата за директно задвижване осигурява минимална консумация на енергия и тиха работа на оборудването. Ширина на машината 60см, дълбочина 44см. Стандартна височина – 85см. Скорост на центрофуга – до 1200 об./мин. Максимално натоварване при пране е 6 кг, при сушене 3 кг. Цената на модела е около $370.LG F1296CDS
 • Корона Midea MWC 8143. Бюджетен модел от китайски производител. Цената на пералня със сушилня е около 29-30 хиляди рубли. Капацитетът на машината е 8 кг. Устройството е с размери 59,5 см ширина, 47 см дълбочина и 85 см височина. В паметта се съхраняват 16 режима на пране, максималната скорост на центрофугиране е 1400 оборота в минута. Възможно е да презаредите прането по време на цикъла през главния люк.
 • LG AIDD F4T9RC9P. Свободностоящ преден SMA с капацитет до 10 кг. По време на сушене в барабана могат да се заредят до 7 кг пране. Умната машина може да се управлява с помощта на джаджи. Размери на модела: 60х56х85 см. Пералнята е оборудвана с инверторен електродвигател. Средната цена на една машина е 65 000 рубли.
 • Electrolux EW7WR361S. Сушенето се извършва не по време, а по остатъчна влага. Максималният капацитет на варела е 10 кг. Центрофугирането се извършва със скорост до 1600 оборота в минута. Това е машина в пълен размер, 60 см ширина, 63 см дълбочина, 85 см височина. Машината има абсолютна защита срещу течове. Цената на многофункционална, високотехнологична единица е приблизително 83-84 хиляди рубли.
 • Indesit XWDA 751680X W. Пералня предназначена за 7 кг пране. Вид на сушене – според остатъчната влага. Машината е стационарна, заема ширина 60 см, дълбочина 54 см и височина 85 см. Частична защита срещу протичане, максимална скорост на центрофугиране 1600 об./мин. Моделът се характеризира с висок клас на енергийна ефективност.Цената на устройството е около 48 хиляди рубли.Indesit XWDA 751680X W
 • Candy GVSW40364TWHC. Достоен вариант сред бюджетните SMA. Моделът струва $260-270. Капацитет на барабана до 6 кг при пране и до 4 кг при сушене. Една компактна, тясна пералня се нуждае от дълбочина 40 см, ширина и височина съответно 60 и 85 см. Има много различни режими, съхранени в паметта на машината, от програмите „Памук“ и „Синтетика“ до „Пара“.
 • Samsung WD70T4047CE/LF. Пълноразмерна фронтална машина, способна да пере до 7 кг дрехи наведнъж. Сред интересните допълнения е технологията Eco Bubble, която ви позволява да постигнете най-високо качество на пране дори в хладка вода. Машината е оборудвана с ултра модерен инверторен двигател. Размери на модела: 60х55х85 см. Предене се извършва при скорости до 1400 оборота в минута. Устройството има пълна защита срещу течове. Цената на пералня с функция за сушене и пара е приблизително 42-43 хиляди рубли.Samsung WD70T4047CE LF
 • Xiaomi Viomi Yunmi. Пералня със сушилня на китайски производител. Капацитет на варела – до 10 кг. Размерите на модела са 60×63.5×85 см. Осигурена е пълна защита срещу течове. Цената на машината е 53-54 хиляди рубли.
 • Weissgauff WMDI 6148D. Пералня за вграждане с функция за сушене. Размери на машината: 59.5×56.5×81.5 см. Възможно е допълнително зареждане на пране през главния люк. Капацитет на барабана до 8 кг при пране, до 6 кг при сушене. Пълна защита срещу течове. Цена – 450-460 $.

Сред пералните и сушилните можете да намерите както супертесни, така и пълноразмерни машини.

Цената на SMA с функция за сушене също варира от $260 до $1200 или повече. Тук всичко ще зависи от вашите предпочитания и възможности на семейния бюджет.

Фактори, влияещи върху избора на единица

Преди да купите пералня, помислете къде ще бъде разположена машината. Когато избирате нов „домашен помощник“, е важно да вземете предвид цял набор от фактори. Нека разгледаме всеки от тях по ред.

 • Размери на мястото, предназначено за пералнята. Измерете ширината и дълбочината на зоната, извадете един сантиметър от всяка страна (това е необходимо, за да оставите празнина между тялото и стените).място за пералня
 • Местоположение на тръбата. От страната, където са разположени комуникационните терминали, е необходимо да оставите по-голямо поле - приблизително 5-6 cm. Това е необходимо за свързване на дренажния и входния маркуч.
 • Ширина на вратата. Помислете дали ще бъде възможно да внесете нова машина в апартамента; устройството вероятно няма да влезе през вратата.
 • Размери на мебелите, ако машината е вградена.

Ето защо е толкова важно да знаете размерите на мястото, където планирате да инсталирате новата пералня и нейните размери. Ако вземете предвид всички нюанси, ще бъде трудно да направите грешка при избора на машина.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня