Размери на пералня под мивка

Размери на пералня под мивкаКогато инсталирате пералня под мивката, е важно да следите размерите на машината, особено ако вече има мивка и тя не може да бъде заменена. Трябва да търсите пералня, която да пасне под умивалника и да не стърчи и да се „блъска” в керамиката. На пазара има много миниатюрни модели, остава само да намерите правилния размер.

Какви са им параметрите?

Повечето марки предлагат стандартни размери на перални машини под мивка. Параметрите варират в зависимост от модела и производителя, но обикновено разликата не надвишава 3-5 см. Но при монтажа всеки сантиметър е важен, така че преди закупуване сравняваме желаните показатели с реалните.

Определящият параметър ще бъде височината, която варира от 67-70 см. Ако пералнята не надвишава тази стойност, това означава, че тя свободно ще „стои“ под мивката с водна лилия с класически сифон. Освен това ще има въздушен „резерв“ от няколко сантиметра.

Освен височина, гледаме и дълбочина. Въпреки общата компактност, този параметър е по-сложен - той е с 5-13 см по-голям от този на тесните машини. По правило говорим за диапазона 46-51 cm. Така миниатюрният модел Eurosoba 1100 Sprint е с дължина 46 cm, а стандартният Indesit IWUB 4105 е 33 cm. Поради това могат да възникнат трудности със сифона; пералнята не става и ще стърчи . По-лесно е с ширината, тъй като разликата в размера лесно се скрива от удължен плот.

Пералните под мивката са с височина 67-70 см и дълбочина 46-51 см.

Компактните перални машини се различават не само по размер.Струва си да се разбере, че намалената ширина и дължина крият ограничена функционалност и нисък капацитет. Средно миниатюрните модели перат 3-4 кг пране в един цикъл, докато тесните модели могат да поемат 5-8 кг, а моделите в пълен размер могат да поемат до 9-10. Цикълът на центрофугиране също е по-слаб и гамата от режими и опции е по-скромна. Но цената на „бебетата“ е няколко пъти по-висока от стандартните машини.средни параметри на перални машини

Примери за малки перални машини

Ако ограничената функционалност и високата цена не ви плашат, тогава можете да започнете да избирате най-подходящата машина. На първо място се фокусираме върху размерите, второ – върху надеждността на производителя, а след това – върху параметрите на пране и центрофугиране. Преглед на компактни перални машини, които са се доказали добре сред потребителите, ще ви помогне да решите. Водещите марки са Electrolux, Euronova, Eurosoba и Candy.

 • Euronova Singlenova 1000. Предна пералня предназначена специално за монтаж под мивка. С височина 67 см и дълбочина 46 см пасва идеално под обикновена мивка. Благодарение на дискретния си бял дизайн, той хармонира с умивалника, а благодарение на електронното си управление и дигитален дисплей е лесен за използване. В един цикъл можете да изперете не повече от 3 кг пране и да го центрофугирате, когато барабанът се ускори до 1000 оборота в минута. Има защита срещу течове, контрол на дисбаланса и основен набор от програми (бърза, предварителна, деликатна, вълна, икономична).
 • Electrolux EW 1170 C. Друга миниатюрна подова пералня с тип предно зареждане. Предлага капацитет от 3 кг, механично управление и бял цвят на корпуса. Размерите на машината са подходящи за монтаж под стандартна мивка: ширина 50 см, дълбочина 52 и височина 67.Пералнята има скорост на центрофугиране до 1100 оборота, заключване на панела от случайно натискане, металопластичен резервоар, контрол на дисбаланса и образуването на пяна, както и 10 програми с биоензимна фаза. Но има и значителни недостатъци: консумация на енергия от клас „C“ и липса дори на частична защита срещу течове.примери за компактни перални машини
 • Eurosoba 1100 Sprint Plus. Свободно стояща предна камера с максимално натоварване до 4 кг и компактни размери: 46x46x68. Моделът има много предимства, основното от които е допълнителното зареждане на пране по време на пране през основния люк. Също така сред „плюсовете“ е наличието на отделение за течен прах, ниско ниво на шум и висок клас на консумация на енергия. Ще бъдете доволни и от висококачествената скорост на центрофугиране до 1100 об./мин. Защитата от течове е частична, но има защита от деца на панела, автоматичен контрол на дисбаланс и образуване на пяна. Има 14 програми за пране, като в допълнение към основните има допълнителни: предотвратяване на бръчки, биоензимна фаза, пух, черно, смесено, дънки. Богатата функционалност значително влияе върху цената на устройството - има цена от около 40 000-70 000 рубли. В линията Eurosoba има машини както в черно, така и в бяло.

Средната цена на миниатюрна пералня варира от 200 до 630 долара.

 • Candy Aqua 114D2. Канди има и компактен модел - преден автоматик с капацитет до 4 кг, дисплей и електронно управление. Размерите са стандартни за миниатюрни перални машини: 51x44x69, което ви позволява да инсталирате Aqua 114D2 както под мивката, така и в обикновен шкаф. Пере в 16 режима, като по време на центрофугиране ускорява до 1100 оборота в минута. Можете също така свободно да променяте настройките на цикъла; интензивността на въртене на барабана и температурата на нагряване на водата варират. Що се отнася до безопасността, има частично непропусклив корпус и автоматична реакция на системата при дисбаланс и повишено разпенване.Няма презареждане на пране, но има отложен старт за 24 часа. Собственикът ще бъде доволен и от допълнителната опция – антиалергична.
 • Zanussi FL 574. Една от най-тесните малки перални, като дълбочината й е само 32см. Останалите параметри също са близки до минимума: ширина 50 см и дължина 67 см. Благодарение на това тялото може лесно да се вгради под мивка с всеки сифон, което дава възможност на домакинята значително да спести място в банята. Управлява се механично от Zanussi и изпира не повече от 3 кг сухо пране за един цикъл. Моделът няма предимства като такива - средна опция с 12 програми за измиване, пластмасов резервоар, скромна функционалност и автоматичен контрол на дисбаланса. Тук няма защита срещу течове, а максималната скорост на центрофугиране е ограничена до 500 оборота в минута. Пералнята е по-ниска в класовете на ефективност и консумация на енергия: пере при „D“ и консумира при „E“.

Euronova 600 EU 352 се счита за добър вариант за вграждане под мивка. Предимството му е простотата, рентабилността и надеждността - няма нови функции или допълнителни опции, които оскъпяват производството и ремонта. Този модел е с предно зареждане, механично управление, дискретен дизайн и класически размери. Така пералнята е с размери 46 см на ширина, 45 на дълбочина и 67 на дължина, което й позволява да бъде поставена под почти всяка мивка: от стандартни мивки до модерни водни лилии и купи. Работните характеристики са както следва:

 • клас на консумация на енергия и ефективност на пране „B”;
 • максимална центрофуга – до 600 об/мин (с възможност за отмяна);
 • защита срещу течове – налична, частична;
 • контрол на дисбаланса на барабана – автоматичен;
 • резервоар от неръждаема стомана.

Компактните перални машини са по-малко търсени и не се предлагат масово в магазините.

Инсталирайки пералня под мивката, можете да спестите място в стаята и да направите интериора по-модерен и удобен.Основното е да погледнете размерите на машината, да не пестите пари и да помните за правилната работа.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня