Размери на пералня Malyutka

Размери на пералня MalyutkaИзглежда, че са минали много десетилетия от изобретяването на пералната машина тип „Малютка“, но тя все още е в голямо търсене поради ниската си цена и доброто качество на пране. Устройството се използва не само в селски къщи, но и у дома в града. Технологията дължи успеха си не само на своята надеждност и елементарен дизайн, което означава, че дори дете може да се справи с нея, но и на малкия си размер, което я прави лесна за поставяне дори в най-малкия апартамент. Днес ще разгледаме размерите на пералнята Malyutka от различни серии, за да можете да изберете правилната машина за себе си.

Второ "Бебе"

Официално тази пералня се нарича SM-1 "Baby 2". Лесен е за използване, не хаби много вода, но изплаква и пере мръсните дрехи перфектно. Неговите размери и други технически характеристики са следните:

 • максималните размери на оборудването са 570 на 450 на 420 милиметра;
 • максимално натоварване на барабана 1 килограм;

Самата машина тежи не повече от 10 килограма, поради което е удобно да я носите със собствените си ръце от място на място, когато имате нужда.

 • обемът на резервоара е 28 литра;Пералня Malyutka
 • средно броят на оборотите в минута достига 1360;
 • машината консумира само 0,05 киловата;
 • нормалната работа е възможна при напрежение от 220 волта променлив ток с честота 50 херца.

Машината работи само в два режима, но в най-необходимия за една домакиня - пране и изплакване. Средно измиването отнема около пет минути, а изплакването - малко повече от четири минути. Времевият интервал между двата етапа е около три минути.

По-голямата част от уреда е изработена от пластмаса - резервоара, капака и корпуса, който представлява кутия за електрическите компоненти, както и за електродвигателя на пералнята. Тялото на активатора е фиксирано към фланец с резба, където се намира и маншета.Фланецът е поставен в корпус, а активаторът е монтиран на вала на електродвигателя. Ключът за захранване се намира на корпуса с обозначение “1/0” или “On/Off”.

По-късните версии на „домашните асистенти“ също имат специални ключалки, необходими за задържане на капака в жлеба по време на работа. Въпреки това, дори и без тези ключалки, ранните версии на машините работят без проблеми, тъй като капакът им не изскача от жлеба по време на процеса на пране.

Епизод четиристотин

Нека да разгледаме оборудването "Malyutka 425" и "Malyutka 465", чиито размери и производителност са почти идентични с характеристиките на "Malyutka 2". Какви са основните им характеристики?

 • Максимално 1 килограм пране може да се пере наведнъж.
 • Без режим на въртене.
 • Измиването отнема от една до шест минути.
 • Индикаторът за мощност е в рамките на 250 вата.
 • Обем на резервоара 27 литра.Перални Малютка

Оборудването се управлява механично с помощта на реле за време. "Malyutka 425" позволява на потребителя да контролира продължителността на работния цикъл. Работата завършва автоматично, след което отпадъчната течност се източва в канализацията с помощта на дренажен маркуч. Размерите на пералните машини са малко по-различни - за "Malyutka 425" са 380 на 430 на 430 милиметра, а за "Malyutka 465" са 472 на 406 на 476 милиметра.

Вечните предимства на SM “Малютка”

Размерите са обсъдени, време е да се спрем на основните предимства на този евтин домакински уред. Машината е много малка, което ще бъде оценено от собствениците на малки студия и къщи; той е евтин и пести вода и електричество. Качеството на пране също не разочарова, въпреки че зависи от използвания прах, качеството на чешмяната вода, а също и от продължителността на работния цикъл.

“Malyutka” третира прането много внимателно, а сериите 225 и 425 са допълнително оборудвани с обратна опция, която ви позволява да промените посоката на движение на диска.Това позволява на дрехите да се навиват по-малко по време на работа на домакински уреди и практически да не се износват. Как правилно да използвате такава пералня?пералня бебе

 • Напълнете машината с вода с необходимата температура.
 • Добавете прах за пране и разбъркайте добре.
 • Поставете мръсни дрехи в резервоара.
 • Затворете плътно капака на машината.
 • Стартирайте работния цикъл.

Активаторът в "Malyutka 465" не е разположен отстрани, както при други модели, а в дъното, поради което не можете да заредите напълно резервоара, което означава намаляване на консумацията на вода и домакински химикали.

Когато измиването приключи, използваната вода и прах могат да бъдат източени или използвани повторно, но това не се препоръчва. Изплакването също трябва да се извършва изключително в чиста вода. Перете детските дрехи в сапунена вода, защото е много по-лесно да ги изперете от дрехите на вашето бебе. Що се отнася до недостатъците на оборудването, има само един - няма защита срещу течове, но бледнее в сравнение с предимствата на пералнята.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня