Размери на перални Miele

Размери на перални MieleПланирането на подредбата на мебелите и уредите у дома е отговорна задача. Тя трябва да бъде решена компетентно и рационално, така че да живеете в къща или апартамент е удобно. Всяко нещо трябва да намери своето място, особено ако има доста големи размери. Така че е по-добре предварително да предвидите характеристиките на пералната машина, в противен случай може да срещнете трудности, когато трябва да търсите единица с индивидуални параметри. Нека да разберем какви са размерите на пералня Miele. Това ще ви помогне да се ориентирате в оформлението на стаята и да изберете подходящото оборудване.

Най-тесните и широки модели

Най-честият проблем при избора и монтажа на машина е неподходящата дълбочина. За повечето модели перални машини Miele тя е най-малко 60 см. По-компактни единици рядко се представят в магазините. Ето защо, ако е необходимо да се монтира оборудване в мебели, е важно да се вземе предвид неговата дълбочина и да се осигури резерв. Сред пералните машини Miele следните модели имат най-малка дълбочина:

 • WED125WCS е свободностоящ модул. Размери ШхДхВ в мм – 596x636x850. Максимално натоварване на пране – 8 кг, центрофуга – 1400 об./мин. Вид на зареждане - челен.Mile WED125WCS
 • W 690 F WPM е свободностояща машина. Размери ШхДхВ в mm – 459x601x900. Максимално натоварване на пране – 6 кг, центрофуга – 1300 об./мин. Тип зареждане - вертикално.
 • WEG675WCS е свободностоящ модел. Размери ШхДхВ в мм – 596x636x850. Максимално натоварване на пране – 9 кг, центрофуга – 1400 об./мин. Вид на зареждане - челен.

Представените модели, в сравнение с големи перални машини на други марки, се отличават с по-голяма дълбочина.Това се дължи на факта, че всички уреди Miele имат приличен товар. Ако извършите сравнителен анализ с единици на други популярни марки, напр. LG, Беко, Индезит, тогава можете да видите, че на плитки дълбочини те имат по-скромни възможности за зареждане на барабана. В допълнение, производителите, произвеждащи тесни перални машини, често грешат, като надценяват действителните параметри на капацитета. Марката Miele се придържа към обратната стратегия: техническите характеристики, посочени в инструкциите, имат минимални грешки.

Повечето модели на Miele са с дълбочина 640 или 643 мм. Това също трябва да се вземе предвид при планирането на помещенията. Следните машини имат тези размери:

 • WTF 130 WPM;
 • WTH 120 WPM и WTH 130 WPM;Miele WTH 120 WPM
 • WWD120WCS;
 • WWR 880 WPS Бяло издание;
 • WWV 980WPS бяло издание.

Единственият модел, представен на руския пазар, Miele WTZH 130 WPM, има по-голяма дълбочина - 710 мм. Размерите му в mm са 600x710x850 (ШxДxВ). Максималната скорост на центрофугиране е 1600 об/мин, а натоварването на барабана е до 8 кг.

важно! Пералните машини с максимална дълбочина на други марки обикновено имат доста голям капацитет. Това правило не важи за уредите Miele.

Колко високи и широки са немските единици?

Ширината на единиците от немския производител е предимно стандартна, средна. Тя е равна на 600 мм. Единствените изключения са няколко модела с малко по-малка ширина на корпуса от 596 mm:

 • WWR 880 WPS Бяло издание;
 • WWV 980WPS бяло издание.Mile WWR 880 WPS Бяло издание

Капацитетът на барабана на тези перални е 9 кг, скоростта на центрофугиране е до 1600 об./мин. Само примитивните машини от тип активатор могат да бъдат още по-широки (700–750 mm). Височината на модулите е свързана с вида на натоварване.Ако е челен, тогава тялото има височина 850 мм. Когато е вертикално, параметърът е 900 см. Поради тази причина за помещения, където трябва да инсталирате ниска пералня, е по-добре да изберете оборудване от други производители.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня