Размери на пералня Bosch

Размери на пералня BoschПри закупуване на пералня всеки обръща внимание на размерите на оборудването. В края на краищата е необходимо машината точно да се „вписва“ в пространството, определено за нея. Ако оборудването е вградено в мебели или монтирано под мивка, параметрите на корпуса са особено важни. Нека да разгледаме размерите на пералните машини Bosch и кои модели от популярната немска марка са на пазара.

Колко големи са моделите на Bosch?

Автоматичните перални машини Bosch са известни със своята надеждност, високо качество на пране, отличен монтаж, гъвкавост и в същото време разумни цени. Пералните машини от немски производител се конкурират добре с оборудването на други марки, като в много отношения надминават дори по-скъпите модели.

Нека представим основните характеристики на най-популярните перални машини Bosch.

 1. WLG 20261 OE – предна пералня за 5 кг пране. Тясната машина е дълбока само 40 см. Останалите параметри са стандартни: височина – 85 см, ширина – 60 см. Максимална скорост на центрофугиране – 1000 об./мин. Има таймер за отложен старт. Ефективност на пране и клас на енергопотребление – “А”.
 2. WLL 24241 е свободностояща машина с просторен барабан за 7 кг пране. При внушителен максимален товар, той е със стандартни размери ШхДхВ равняващи се на 60х45х85 см. Много икономичен модел, клас на енергопотребление - “А+++”. Възможност за въртене със скорост до 1200 оборота в минута. Оборудван с безчетков двигател EcoSilence Drive за висока производителност и тиха работа.
 3. WLL 24265 OE – предна камера за 6,5 кг, с удобен LED дисплей. Ширината и височината на корпуса са 60 и 85 см. Дълбочината на оборудването е 45 см. Машината може автоматично да балансира прането и да контролира нивото на пяната в барабана.Максимална скорост на центрофугиране – 1200 об/мин. Има функция за презареждане на прането през главния люк. Има отделение за течна пудра.Размери на отделни модели Bosch
 4. Serie 6 WLL 24360 е друга предна пералня с възможност за презареждане на пране. Позволява ви да перете до 7 кг дрехи на цикъл. Управлението на машината е сензорно и разполага с удобен цифров дисплей. Машината е с височина 85 см и ширина 60 см. Дълбочината на суперпросторния модел е само 45 см. В паметта са програмирани 15 специални режима на пране и има таймер за отложен старт.
 5. WLG 2426 F е модел, който може да се монтира стационарно или да се вгради в мебел, благодарение на свалящия се капак. Предна машина от 5 кг е с дълбочина 40 см. Останалите размери са стандартни - 60 и 85 см. Върти нещата до 1200 оборота в минута.
 6. WAN 28290 е пълноразмерна машина, чиито ШхДхВ са съответно 60х55х85 см. Побира до 8 кг пране. Надежден инверторен двигател осигурява тиха работа на оборудването. Класът на енергийна консумация е “A+++”, което показва ефективността на пералнята.

Цената на описаните модели варира от $220 до $280.

Изключение прави машината Bosch WAN 28290, струваща от 42 000 рубли. Когато избирате пералня, съсредоточете се върху съвкупността от всички характеристики, като не забравяте да вземете предвид размерите на кутията.

Характеристики при избора на оборудване

Обикновено търсенето на „идеалната“ пералня отнема повече от един ден. Когато избирате, трябва да разгледате не само цената на оборудването, „пълненето“ на машината, външния вид, показателите за потребление на ресурси и потребителските отзиви. Също така е важно да се вземат предвид следните нюанси:

 • Размерите на машината трябва да съответстват на мястото, отредено за нея. По-добре е да измерите ширината, височината и необходимата дълбочина няколко пъти, отколкото да се притеснявате по-късно, че пералнята не „пасва“ или, напротив, образува пукнатини и празнини;
 • не забравяйте, че трябва да оставите 5-6 см зад машината, за да свържете дренажните и входните маркучи;
 • пералнята трябва да се "побира" във вратата на помещението, където се планира да бъде инсталирана. В противен случай дори няма да можете да внесете машината в стаята;монтаж на пералня Bosch
 • При вграждането на машина в мебели е важно разпределената площ идеално да съответства на размерите на оборудването. Това е единственият начин да се гарантира правилното инсталиране на оборудването.

Ако моделът е нестандартен, трябва още по-внимателно да изберете и измерите мястото за него. Не забравяйте, че повечето перални машини вибрират при центрофугиране на високи обороти, така че е важно да оставите разстояние от 3-5 мм от близките предмети. Като вземете предвид представените препоръки, ще можете да постигнете правилната инсталация на устройството.

Важна ли е масата на модела?

Трябва ли да обърнете внимание на теглото на оборудването при избора на машина? Марката Bosch произвежда перални машини с тегло от 60 до 81 кг. На пръв поглед изглежда, че колкото по-лека е машината, толкова по-добре. Но наистина ли е така?

Лекото тегло може да бъде от полза само при транспортиране на оборудване. Във всички останали отношения тежките картечници „печелят“. При пране машините Bosch могат да ускорят барабана до много високи скорости. Възникналата центробежна сила генерира вибрации, които нарушават стабилността на корпуса. Колкото по-голяма е масата на уреда, толкова по-малко той „залита“ и трака по време на работа.

Тежките перални машини Bosch имат няколко предимства пред леките машини. Те включват:

 • по-тихо пране и центрофугиране;
 • “поглъщане” на вибрации;
 • по-голяма стабилност на тялото;
 • увеличено максимално допустимо тегло на товара.

Тежките машинки за подстригване на Bosch са по-стабилни, поглъщат по-добре вибрациите и са по-тихи от по-леките модели.

Когато монтирате машината в мебели, е важно да съпоставите дебелината на дъното на шкафа и теглото на устройството. Ако дъното е твърде тънко, то може просто да се счупи под тежко оборудване. В този случай трябва да се даде предпочитание на по-леките модели.Колко тежи пералня Bosch?

Можете да се фокусирате върху теглото, ако се движите често. Когато трябва периодично да транспортирате оборудване от един апартамент в друг, леката машина ще угоди на собствениците си много повече.

Грешка е да се вярва, че тесните перални машини са по-леки от пълноразмерните перални. Всъщност производителят винаги прави компактните машини по-тежки, компенсирайки по-малката площ на дъното, предотвратявайки появата на дисбаланс.

Така че, когато избирате пералня, внимателно проучете нейните характеристики, включително размерите. За мнозина е важно оборудването да пасне точно в определеното пространство. Ето защо, за да избегнете неприятни изненади, разгледайте техническия лист на оборудването преди покупка.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня