Размери на пералня Атлант

Размери на пералня АтлантПреди да закупите пералня, трябва да определите удобно място за по-нататъшното й инсталиране, подходящо за параметрите на вграденото оборудване. Някои производители допускат грешки в точността на посочените размери, което може да доведе до неправилен монтаж на оборудването или просто до неговата неподходящост. Нека да разгледаме размерите на пералнята Atlant и нейните отделни модели.

Параметри на популярните машини

Пералните машини Atlant са популярни поради съотношението на разумна цена и високо качество. Постоянно актуализираната функционалност надминава най-скъпите модели, което прави машината достоен конкурент на пазара на домакински уреди. Рейтинг на най-купуваните перални машини:

  • 70С1010 – автоматична предна пералня, с максимално натоварване на пране 7 кг, скорост на въртене достига до 1000 об./мин. За тази функционалност има средни размери: дълбочина на барабана - 51 см, височина на оборудването - 85 см, ширина - 60 см.
  • 60U108 е електронно управлявана автоматична машина с дълбочина на барабана 42 см и максимално натоварване на прането до 6 кг. Максималната скорост на центрофугиране е до 1000 оборота в минута. Височина и ширина – съответно 85 см и 60 см.

Този модел е бюджетен. Средната цена е 12 000 рубли, въпреки широката функционалност.

  • 70С105-00 – оборудване за предно зареждане с подвижна врата на барабана за ефективен монтаж при монтажа му. Функционалността се състои от 11 програми за пране на различни видове пране, управлението е електронно. Зареждане на барабана до 7 кг, дълбочина – 48,2 см, центрофуга до 1000 об./мин. Височината на машината е 85 см, ширината е 60 см.популярни модели
  • 50U107 - с оптимално натоварване на различни видове пране до 5 кг на пране, с дълбочина на барабана 42 см. Свободностояща, с 15 програми за пране. Скоростта на центрофугиране достига 1000 оборота в минута. Ширината и височината на машината са съответно 60 см и 85 см.
  • 70U1010 - с дълбочина на барабана 41 см и максимално натоварване 7 кг артикули, с повишена скорост на центрофугиране (1000 об./мин). Височината и ширината на модела са съответно 60 см и 85 см. На ниска цена можете да закупите свободностояща машина с предно зареждане със сензорен екран, 15 различни програми за почистване и отделна конфигурация за пестене на енергия. Настройката на допълнителни функции не засяга промяната на инсталираните размери.

Изберете пералня въз основа на вашите нужди за начин на инсталиране, тип пране, ефективност на работа и допълнителна функционалност. Можете да намерите информация за размерите на пералнята Atlant в онлайн каталозите на уебсайтовете на магазините за домакински уреди.

Нюансите при избора на автоматична машина

Когато избирате автоматична пералня, трябва да се съсредоточите не само върху цената, възможната функционалност и нейния външен вид. Обърнете внимание и на следните точки:

  • съответствие на параметрите на определеното място за инсталиране и самото оборудване. За да направите правилни изчисления, за да елиминирате възможни пукнатини и празнини, е необходимо да извадите 1 см от посочената дълбочина и ширина на модела;

Когато правите измервания, имайте предвид вибрациите, излъчвани от пералната машина при максимална скорост на центрофугиране.

  • вземете предвид ширината и дължината на тръбите. Оптималният запас е 5-6 см, зад оборудването. Това е необходимо за правилната инсталация на дренажни и водоснабдителни маркучи, както и свободен достъп до изхода;
  • Пералнята трябва да влезе във вратата при зареждане, така че относно параметрите на ширината;
  • Когато купувате вградени уреди, трябва да вземете предвид размерите на всички мебели и уреди в близост. Избраната зона трябва напълно да отговаря на параметрите на пералната машина за правилното й инсталиране.Машината трябва да пасне под плота

Нестандартните модели изискват по-внимателен подбор на зоната за нейното последващо инсталиране.Във всеки случай е важно да запомните всички горни нюанси, които ще осигурят правилната инсталация на оборудването.

Колко тежат Атлантите?

Теглото на пералня Атлант е 60-65 кг. Когато наемате хамали за товарене и разтоварване на стоки от магазин или склад, трябва да сте наясно с теглото на техниката. Тъй като разходите за транспортиране на тежки перални машини от посредници могат да бъдат завишени.

важно! Най-често теглото на пералнята не зависи от нейната височина и ширина.

Резервоарът и вградените противотежести, или по-скоро тяхното тегло, определят масата на всяка перална машина. Малък модел изисква претеглени противотежести, които автоматично да го стабилизират и да премахнат силните вибрации. Следователно компактните модели тежат не по-малко от големите. Всички тежки превозни средства не вибрират или „скачат“, тъй като са по-стабилни.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня