Размер на пералня с отворен люк

Размер на пералня с отворен люкАко автоматична пералня е инсталирана в малка стая, трябва да се уверите, преди да закупите устройството, че машината ще се "побере" в пространството, определено за нея. Също така е важно да оставите достатъчно свободно пространство отпред, за да можете лесно да отваряте вратата на CMA за зареждане и изваждане на пране. Къде мога да намеря тази информация?

Можете да проверите размера на пералня с отворена врата в интернет. В каталога производителят описва подробно характеристиките на всеки модел SMA. Ще ви кажем колко полета трябва да оставите пред тялото на пералнята.

Има ли един размер?

Днес в продажба има различни перални машини. Размерите на моделите също се различават, както при отворен люк, така и при затворена врата. Следователно размерите на всяка перална машина трябва да се преценяват индивидуално.

Размерите на автоматичната машина при отворено крило се влияят от няколко фактора. Първият е дълбочината на тялото на SMA. В продажба има както компактни, така и пълноразмерни перални машини. Обикновено общата дълбочина на тесните уреди е по-малка, но има и изключения.Пералня LG с квадратна врата

Например, някои тесни модели на LG, вместо стандартен люк, са оборудвани с правоъгълна врата, която съответства на размера на предната стена на кутията. В отворено положение такова крило заема много място пред машината.пералня с голяма врата

Какво друго може да повлияе на размера? Следващият фактор, който определя общата дълбочина на MCA, е ширината на ръба, който „огражда“ стъклото на вратата. Има перални с тесен кант, не повече от 3 см. Има и модели, при които джантата заема 5-8 см.

Действителните размери на пералната машина при отворен люк може да се различават с няколко сантиметра от обявените от производителя, така че е по-добре да измерите тялото директно в магазина, преди да закупите.

Ако мястото за автоматична машина е строго ограничено, препоръчително е да излезете в магазина, за да разгледате с ролетка. Понякога информацията, посочена от производителя в паспорта на устройството, се различава с 1-2 см от реалната ситуация. Ето защо, когато дори допълнителни 5 mm са критични, по-добре е да не рискувате и да направите измерванията сами.

Примери за SM модели и техните размери

Като примери, помислете за размерите на най-популярните перални машини. Ако има достатъчно място за пералната машина, е напълно възможно да се съсредоточите върху декларираните от производителя показатели. Когато пространството е строго ограничено, по-добре е да не поемате рискове, а сами да измерите тялото на SMA, което харесвате в магазина.

Първата пералня е Bosch WLG20265. Това е тясна предна камера с дълбочина на тялото 44,5 см. Освен това машината е оборудвана с доста широк люк. Така че при отворена врата SMA вече ще заеме 87,1 cm. Не забравяйте да оставите малко поле, поне 0,5 см. Следователно за този модел ще ви трябват 87,6 см свободно пространство.Размери на касата Bosch WLG20265

Вторият популярен модел е Siemens WS12WMHS. Това е пълноразмерна пералня, с дълбочина 55,6 см при затворена врата. Когато люкът е отворен, дълбочината на машината се увеличава до 97 см. Плюс марж от 0,5 см, за общо 97,5 см. Това е доста, особено ако SMA е инсталиран в малка баня или съблекалня. Ето защо в такава ситуация е по-добре да изберете тесни машини.

Евтините беларуски перални машини Atlant също са много търсени. Но те заемат доста място. Един от популярните модели е тесният Atlant SMA 70 U 1214-01 с дълбочина на корпуса само 40,6 см. Въпреки това, вратата му е много голяма и в резултат на това с отворен люк пералнята ще поеме толкова като 92,5 см свободно пространство.Размер на пералня Atlant SMA-70

Беларуските и немските модели са изпреварени от южнокорейския LG. Имат нужда от още повече пространство.Например машина LG F4T9RC9P с дълбочина 56 см ще отнеме 101 см с отворена врата и това далеч не е рекорд.

Въпросът е, че не винаги е необходимо да се фокусирате върху дълбочината на тялото на SMA. Понякога тесните машини с отворена врата заемат повече място от пълноразмерните перални с широко отворен люк. Следователно е необходимо да се измери конкретен модел. Когато пространството е ограничено до няколко сантиметра, е наложително да се „въоръжите“ с рулетка, когато отивате в магазина за нов „домашен помощник“.

Характеристики на посочените перални машини

В допълнение към размерите на кутията, трябва да обърнете внимание на други характеристики на SMA. Само след обща оценка можете да направите избор в полза на конкретен модел. Много важни са параметри като цена, софтуерен „пълнеж“, максимално допустимо тегло на натоварване и др.

Например машината Bosch WLG20265, спомената по-горе. Това е тесен „пред“, който може да побере до 5 килограма сухо пране наведнъж. Интелектът предоставя програми за пране на тънки и смесени тъкани, вълна, ризи, връхни и детски дрехи, дънки. Има също нощен цикъл и експресен режим за супер бързо почистване.bosch-wlg20265oe

Технически характеристики на Bosch WLG20265:

 • управление – електронно;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • консумация на енергия – 0,9 kWh;
 • консумация на вода за стандартен цикъл – 60 литра;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1000 об/мин;
 • ниво на шум – 58 dB при пране, 82 dB при центрофугиране.

Можете да заредите отново пране в машината след стартиране на програмата. Има функция, която осигурява автоматичен контрол на баланса на барабана. Има опция за заключване от деца. Резервоарът е изработен от здрав полинокс.

Bosch WLG20265 е с пълна защита от течове. Има таймер за отложен старт. Можете да отложите началото на прането с максимум 24 часа. Вратата на пералнята се отваря наляво на 180 градуса.

Следващата машина е Siemens WS12WMHS.Това е пълноразмерна пералня с предно зареждане. Капацитет на барабана – до 8 кг сухо пране. Моделът е оборудван с модерен инверторен двигател.

Системата AquaStop гарантира пълна защита от течове през целия експлоатационен живот на Siemens WS12WMHS.

Управлението на машината е електронно. Уредът е снабден с удобен дигитален дисплей, който показва цялата информация за избраните настройки и текущия етап от цикъла. Инверторният двигател осигурява минимална консумация на енергия.Siemens WS12WMHS

Характеристики на Siemens WS12WMHS:

 • капацитет на барабана – 8 кг;
 • клас на енергийна ефективност – “А”;
 • таймер за отлагане – до 24 часа;
 • разход на вода за цикъл – 50 литра;
 • ниво на шум – 51 dB при пране, 73 dB при центрофуга;
 • максималната скорост на центрофугиране е 1200 в минута.

Машината разполага с програми за грижа за всички видове тъкани. Намирането на оптималните параметри на измиване не е трудно. Сред основните режими:

 • "Бързо измиване";
 • "Деликатен";
 • "Коприна";
 • "Връхни дрехи";
 • "Вълна";
 • "Смесен";
 • "тихо" и др.

Машината осигурява контрол върху дисбаланса на барабана и прекомерното разпенване. Пералнята е монтирана неподвижно. Корпусът е изработен в стилен сив цвят.

Следващата машина от беларуската марка, Atlant SMA 70 U 1214-01, е предназначена за измиване на до 7 кг предмети наведнъж. Предната камера е оборудвана с колекторен двигател. На таблото има дигитален дисплей.Atlant SMA 70U1010-10

Вратата на MMA се отваря наляво. Сред функционалните характеристики е възможността за презареждане на пране след стартиране на програмата. Atlant SMA 70 1214-01 има в паметта си до 18 режима на пране. Други характеристики:

 • консумация на енергия – 1,19 kWh;
 • ниво на шум 59/75 dB съответно при пране и центрофугиране;
 • клас на енергийна ефективност “А++”;
 • максимална скорост на центрофугиране – 1200 об/мин;
 • отложен старт – до 24 часа.

Интелектът осигурява алгоритъма „Моята програма”.Това дава възможност на потребителя да запише любимите настройки на цикъла в паметта на машината, вместо да ги коригира всеки път, когато прането започне. Има опция за самопочистващ се барабан.

И накрая, пералнята LG F4T9RC9P с функция за сушене. Благодарение на интелигентната система AL DD, SMA е в състояние да определи типа тъкан и да избере оптималните параметри на цикъла. Технологията TurboWash прави възможно пълно измиване само за 39 минути.LG F4T9RC9P

Функцията за пара помага в борбата с бактериите, алергените и предотвратява бръчките. Опцията „Добавяне на пране“ ще ви позволи да заредите дрехи в барабана след стартиране на цикъла. Smart LG F4T9RC9P може да работи с Alice, има възможност за дистанционно управление на машината през смартфон.

Капацитетът на LG F4T9RC9P е невероятен. Можете да перете до 10,5 кг пране, да изсушите до 7 кг дрехи. Машината е оборудвана с ултрамодерен инверторен двигател с директно задвижване. Цвят на корпуса – платина. Таблото разполага с LED дисплей и таймер за отложен старт. Благодарение на функцията "6 движения за грижа", пералнята внимателно се грижи за всеки тип тъкан.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня