Резервоарът на пералня Candy сгъваем ли е?

Резервоарът на пералня Candy сгъваем ли е?Напредъкът не стои неподвижен, а се движи напред със скокове и граници, така че не е изненадващо, че потребителите очакват повече от своите домакински уреди. По-специално, собствениците на „домашни асистенти“ искат машината им да се разваля по-рядко и лесно да се ремонтира със собствените си ръце. Същите изисквания важат и за единичния резервоар. Ако не може да се разглоби, това означава, че ще трябва да похарчите много пари за смяна на лагерите. Точно днес ще разберем дали пералнята Candy има сгъваем резервоар.

Как са свързани половините на резервоара на машината Kandy?

Почти всички съвременни единици от споменатата марка имат несменяем резервоар. Този формат помага за намаляване на разходите, а липсата на допълнителни крепежни елементи и болтове в лятите резервоари прави производството на тези устройства по-икономично.

Залогът е поставен и върху последващата продажба на компоненти. Например, когато лагерите се повредят, много потребители предпочитат да закупят готов дизайн, вместо да се занимават с ремонти. Това носи допълнителни доходи на производителя.

Занаятчиите отдавна са разработили начин да разделят неразделим резервоар и да го сглобят отново, без да губят целостта на конструкцията. За да направите това, ще ви е необходим ръчен трион. Алгоритъмът на действията ще бъде както следва:

 • на страничния ръб маркирайте дупки на интервали от 5-7 см;
 • пробиване на отвори;пробийте дупки около периметъра
 • внимателно изрежете резервоара по фабричния шев;рязане на резервоара
 • използвайте дрейф и чук, за да избиете старите лагери;
 • инсталирайте нови компоненти;монтаж на нови лагери
 • сглобете резервоара.

Планът изглежда доста прост. В действителност обаче работата, която предстои, е много старателна.Необходимо е не само внимателно да се отдели резервоарът, но и да се сменят лагерите чрез инсталиране на нови пръстени. Затова ще разгледаме всеки етап от действието по-подробно.

На първо място, ще трябва да избършете резервоара с влажна кърпа и да маркирате точки около периметъра на фабричния шев. Важно е да направите дупки на разстояние 5-7 см, а свредлото да е с диаметър 3-5 мм. След това ще трябва да се въоръжите с ножовка и внимателно да изрежете резервоара по шева. В задната част на конструкцията ще намерите барабана, лагерите и масленото уплътнение. Ще продължим да работим с тази „прогноза“.демонтаж на резервоара

След тези манипулации трябва да извадите барабана от пластмасовата половина. За да направите това, ще трябва да развиете ролката и да избиете вала. Следващата стъпка е демонтирането на счупените лагери. Те се избиват с помощта на дрифт и чук. Инструментът се поставя върху вътрешния пръстен и всеки лагер се потупва в кръг.

Ако частите не поддават, напръскайте ги с WD-40 и оставете за 15 минути - така ще улесните свалянето на пръстените!

Когато приключите с изтискането, почистете седалката от мръсотия. Валът на барабана също ще трябва да се избърше и полира. Едва след това започваме да монтираме нови лагери.

Пръстените винаги трябва да се сменят по двойки. Също толкова важен елемент е гуменото уплътнение. Преди да започнете да монтирате лагерите и масленото уплътнение, не забравяйте да ги обработите щедро със специална смазка.

След като лагерът е смазан, той ще трябва да се постави в гнездото и да се натисне с плъзгач. Докоснете елемента по външния ръб. Когато пръстенът е на мястото си и опира встрани, ще се чуе тъп звук.лагери и семеринг

Семерингът е поставен върху вътрешния лагер. Гумената лента за уплътняване също трябва да бъде обилно смазана.Това ще предотврати навлизането на вода в устройството и ще удължи живота на новите резервни части.

След това фиксираме барабана в задния полубак. След като поставите шайбата на място, затегнете я с винт. За да се залепят двете половини на пластмасовия контейнер, ще ви е необходим висококачествен силиконов уплътнител, устойчив на влага. Ще трябва да се приложи около периметъра на половините и свързаните части. Пробитите точки ще служат за затягане на двата бака с винтове.

Сега можете да започнете да сглобявате отново машината. Върнете пластмасовия контейнер на мястото му и свържете към него кабелите на нагревателния елемент, двигателя и дренажната тръба. След това монтирайте задния и предния панел, филтъра за боклук и други елементи.

Въз основа на горното може да се отговори отрицателно на въпроса дали резервоарът Candy е сгъваем или не. Компанията не използва такива резервоари. Причината за това е, че такъв дизайн не осигурява достатъчна здравина.

За надеждността на компонентите и качеството на изработката

Повечето перални Candy се сглобяват в Китай, но това не трябва да ви притеснява, тъй като марката стриктно контролира качеството на своите продукти, което гарантира дълъг експлоатационен живот на техните „домашни помощници“. Такива машини се отличават с висококачествени компоненти, надежден монтаж и са известни със своя добре обмислен дизайн и дизайн. Корпусът им е подсилен, вътрешният метал е боядисан, окабеляването не е провиснало никъде и е здраво закрепено.къде да търся пресостат за пералня Kandy

Модулът за управление на такава перална машина е разположен отгоре на оборудването и е направен на печатна платка без съединение.Тази термопластична смола се превърна в обект на спорове сред специалистите в сервизните центрове, тъй като от една страна материалът за запълване осигурява херметичността на контролния модул, а от друга страна пречи на разсейването на топлината, поради което компонентите на платката рискуват от прегряване и провал. Този компонент обаче се използва доста активно от производители на домакински уреди като LG и Samsung.

Пералните Candy не използват смес!

Устройството има метална шайба, ремъчна предавка и стандартен колекторен двигател. Предимството на дизайна на задвижващия механизъм е, че неговите части са не само висококачествени, но и евтини. В допълнение, те също са достъпни, така че ако възникне повреда, устройството може лесно да бъде възстановено. Колекторните двигатели отдавна са се доказали като отлични, защото работят дълго време и са лесни за ремонт със собствените си ръце. Ако се окаже, че не можете да отстраните проблема, можете просто да закупите нов елемент.къде да търся мотор за пералня Kandy

Дренажната помпа използва част, произведена в Китай. Спокойно може да издържи повече от самата пералня, ако внимателно следите за пълненето на джобовете с мръсни дрехи. Никога не позволявайте ключове, кламери, монети или други предмети, които могат да повредят вътрешните компоненти на оборудването, да попаднат в барабана.

Елементите, които отговарят за нагряването на водата, са разположени в задната част на оборудването. Това позволява лесен достъп, което ги прави по-лесни за ремонт и подмяна. Поради лошото качество на чешмяната вода, дори съвременните нагревателни елементи често могат да се повредят, така че е важно те да могат лесно да бъдат достигнати и възстановени.Намирането на нагревателния елемент е съвсем просто: просто трябва да отворите задния панел на кутията и нагревателният елемент ще бъде точно пред вас. За да го замените, ще ви трябва:

 • почистете барабана от вода и неща и след това изключете пералнята от всички комуникации;
 • преместете устройството така, че да е удобно да се приближите до него;
 • свалете задния панел и задвижващия ремък;
 • изключете всички съединители, свързани към нагревателния елемент, и освободете скобите с отвертка;
 • развийте гайката, разположена в средата, и внимателно извадете елемента от монтажната муфа.много котлен камък върху нагревателния елемент

В допълнение към всичко изброено по-горе, устройствата на Candy са оборудвани с висококачествено уплътнение на дренажния маркуч, което предпазва маркуча от силни вибрации, както и подсилена щанга за фиксиране на дренажната помпа. Производителят използва специален подход дори към опаковането на своите продукти. Снабден е с допълнителни уплътнения, за да направи транспортирането на оборудването удобно и безопасно.

Ние не разгледахме само електрониката на най-новите модели, тъй като оборудването се появи на нашия пазар не толкова отдавна. Само времето ще покаже колко надежден е „мозъкът“ на пералнята Candy. Въпреки това вече може да се отбележи, че пистите на платката са добре запоени, няма дефекти, така че нищо не трябва да пречи на домакинските уреди да работят правилно в продължение на много години.

   

Коментари на читатели

 • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня