Проверка на използвана съдомиялна машина при покупка втора употреба

Проверка на използвана съдомиялна машина при покупка втора употребаСпоред статистиката всяка година все повече хора започват да използват съдомиялни машини. За някои обаче това все още е доста скъпа покупка. На помощ идва възможността да закупите използван агрегат втора употреба. Ако предишните собственици са се отнасяли към него с достатъчно внимание, тогава това е отличен шанс да закупите наистина добра единица на по-ниска цена. Трябва обаче да знаете как правилно да проверите използваната съдомиялна машина за „професионална годност“, за да не се сблъскате с развалина.

Какво ще проверяваме?

Не всеки продавач ще ви позволи да разглобите съдомиялната машина, преди да купите, за да се уверите, че работи. Поради тази причина е по-добре да купувате от някой познат, с него е по-лесно да се договорите. За да се предпазите от провал, когато купувате втора употреба, трябва да проверите много неща.

  • Състояние на крепежните елементи. Ако болтовете ясно показват вдлъбнатини или признаци на разхлабване, това най-вероятно означава, че машината вече е била ремонтирана. Самият факт на ремонта не е страшен, но няма гаранция, че там са доставени наистина висококачествени части. Ако по време на процеса на ремонт имаше значителни спестявания на елементи, това не е добро за вас.
  • Има ли калциеви отлагания или други видове корозия? Ако сте ги видели с невъоръжено око, това почти сигурно означава, че помпата, тръбите и нагревателят са в общо лошо състояние.
  • Разпръсквачи. Те са тези, които страдат първи от прословутата плака и корозия и престават да се справят със задачата си.Вижте дали се въртят свободно, дали всички са на мястото си и как изглеждат като цяло.Разпръскващите рамена не се въртят в съдомиялна машина
  • Състояние на маркучите. При продължителна употреба гумата става матова и може да се спука всеки момент. Проверете дали има прегъвания или повреди по маркучите, дали се движат добре и дали има запушвания вътре.
  • Като цяло производителността на машината. Когато се продаде, вероятно вече ще бъде изключен от всички комуникации, но можете да се предпазите от измама само като проверите дали устройството се включва и изключва както трябва. Най-вероятно няма да е възможно да го свържете и към водопровода. Така че трябва да разчитате на късмета.

Ако поне с изброените фактори всичко е наред, това вече ще даде някаква гаранция, че машината няма да се развали в първите дни след покупката.

Защо е по-добре да купувате PMM в магазин за втора употреба?

Не трябва да се подценяват магазините за втора употреба. Въпреки че там се продават използвани артикули, те първо се подлагат на диагностика и предпродажбена подготовка.

важно! Тази процедура включва подмяна на износени части, ако е необходимо, и почистване на запушените зони.

Така че единиците в магазините за употребявано оборудване са доста надеждни. Освен това са представени всички техни технически характеристики, а продавачите дори предоставят гаранционни карти. Но продавачите от сайтовете за безплатни обяви не винаги са толкова съвестни. Някои се опитват да продадат безполезно оборудване на висока цена, скривайки недостатъците му.

   

Коментари на читатели

  • Споделете вашето мнение - оставете коментар

Добави коментар

Препоръчваме за четене

Кодове за грешки на пералня